Najdi forum

gardaland

ojla,

rada bi šla za par dni nekam blizu gardalanda, da v miru uživamo in da si ogledamo še safari zoo, ki je baje tam nekje v bližini.

Enodnevni izlet v gardaland nam ne diši preveč, ker bo preveč vsega in premalo časa.

Ali ima kdo kakšno informacijo, kje je ta zoo safari in kje se da prespati?

hvala

Safari park NATURA VIVA leži med Gardskim jezerom in Verono.
Od Gardskega jezera (Peschiera) proti Veroni po lokalni cesti do Castelnuovo, tam levo proti kraju Pastrengo.
Če prihajate z naše strani, pri Veroni na avtocesto A-22 v smer proti Trentu, ven na izhodu Verona Nord.
V obeh primerih je dostop do parka označen, samo sledite smerokazom.

Vaš link

Ob Gardskem jezeru je precej možnih prenočišč, ker je to zelo turistično območje, tako da ne glede na to, ali se odločite za kampiranje ali pa najem sobe verjetno ne bo težav.

Gardalanda ni potrebno posebej opevati bil sem tam ze veckrat ( ce se ne motim okoli 4-5 krat ), tako da bom omenil safari zoo. Nic posebnega ceprav ok saj ni drago z nasimi agencijami se da ta kombinacija za okoli 20.000 SIT dobit ce se ne motim. Pac se vozis z vozilom in nekaj zivali tam spi okoli tebe … nic fenomenalnega mogoce samo za najmlajse …

Bil v Gardalandu že 5x in vsakič 2 dni prespal v kampu poleg parka ob jezeru. Zelo dobro urejen kamp in blizu parka, tako da se da it tudi peš v park….. ZOO park je pa tudi blizu Gardalanda tako da ni problem…. Jaz sem vsakič šel za 3 dni…. en dan Gardaland, en Aqualand in en dan potem ZOO park…
A

Mi smo spali v campu, mislim da se je imenoval EUROCAMPING (med cenejšimi). Camp ima tri zvezdice, vendar je zelo čist, pri recepciji je celo manjši bazenček, na splošno pa je to zelo miren camp. Primeren za družine. V campu je tudi manjša trgovinica.
Cena: 10.000 Sit(preračunano) približno za nočitev za 4 osebe (2 odrasla, 2 otroka).

Skratka, mi smo šli najprej v Gardaland, popoldne smo šli ven -( moraš pridobiti štamiljko ob odhodu na roko, da se potem lahko brezplačno vrneš!!) odpeljali smo se v camp, postavili šotor, šli za ohladit v Gardsko jezero (po stopničkah približno 500m). Jezero je bilo precej umazano zaradi blata v vodi in trave, ampak vsaj zmočiti si želiš, ker si malo utrujem in ti je vroče.

Proti večeru smo šli nazaj V Gardaland, ker se začne nočni. Poseben filing, ker so lučke, pa veliko manj folka. Notri si lahko do polnoči, vendar potem je camp že zaprt (za avto), notri greste peš.

Zjutraj smo podrli šotor, se spakirali in šli (približno 10 km stran) v ZOO SAFARI. Tukaj sta dva vhoda: eden je tak, da greš peš – verjetno podobno kot v LJubljani-nismo bili.

Pri drugem vhodu pa greš z avtom. Zelo zanimivo! Pelješ se med živalmi: sprehajajo se žirafe, levi, nosorogi…zravenj tvojega avta…pomisli!!

No, potem smo se odpravili v Slovenijo, direkt na eno plažo in poskakali v morje. Šli nekaj pojest, se odločili v katerem campu bomo prespali, postavili šotor tik pred nočjo in popadali. Drug dan smo imeli še cel dan za kopanje.

Koliko vas gre?

ej hvala, za izčrpne informacije. Gremo 4-je, verjetno kar za 1.maj, tako da ne vem če bo šotor prišel v poštev, bomo skušali najti kakšen penzionček.

Bili smo predlani za 3 dni, 2 odrasla 2 otroka, spali smo v hotelu 3*, kjer je bila nočitev z zajtrkom 70EUR (za vse nas). Takih hotelčkov je dovolj nekaj km od parka. Za Gardaland smo vzeli dvodnevno karto, da smo si vse v miru ogledali. Vodni park so nam odsvetovali češ, da sta otroka premajhna, v Zoo park nismo šli ker je bilo prevroče. Smo se malo kopali v Gardskem jezeru in je bilo sploh zelo ok.

hm..še eno vprašanje…kje točno pa je lociran gardaland..v iskalniku ga namreč pod gardaland ne najdem.
Hvala.

a bo tole v redu?

Vaš link

bellissimo:))

hvala in lep vikend

v kempih okrog jezera je cel kup bungalovov ki so zelo ok in poceni varjanta za prespat … ta safari pa … nam ni bil preveč všeč … živali so naveličane vseh tistih avtomobilov in da se zgodi kakšna ‘akcija’ … moraš imet res srečo 🙂

Verona je obvezno za pogledat … zame najlepše mesto 🙂

tam se itak ne moreš zgubit … ker je vse označeno .. na veliko napisano … ni varjante da kaj zgrešiš … cel kup enih agrncij s prospekti ki ti ponujajo … kar ti srce poželi 🙂

uživajte !!!

B.

Jaz bi mogoče šel za 1 maj v garadaland z avtom pa me zanima če kdo ve pot iz LJ do gardalanda in kje bi se dal prenočit in kje je Aqaland.
Hvala

Lp Robert

greš AC do Verone … pa potem Lago di Garda … tam pa itak ne moreš zgrešit … je vse en velik šou in povsod na veliko piše kaj je kje 🙂

B.

http://www.gasparina.com

To je en kamp ob Gardalandu, ki ima tudi luštkane bungalovčke. Poglej malo, se mi ne zdi slabo.

LP, U.

In v tem kampu imajo tudi letake glede aqualanda z zemljevidom za tiste ki ne vejo točno kje je aqualand ali pa za tisti safari!
A

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close