Gardaland – kaj menite?
Zdravo! Prebrala sem vse, kar se je z iskalnikom dalo najti o Gardalandu in zdaj me pošteno skrbi. Letos bi naše tri mulce peljala v Gardaland in sicer od nedelje 23.04.2006 do četrtka 27.4.2006. Vem, da imajo Italjani praznik 25.04.2006 in razmišljam, da bi mi šli v zabaviščni park ali v ponedeljek 24.04.2006 ali pa v sredo 26.04.2006. Me pa neskončno skrbi zaradi gužve. Z tremi razposajenci v neznosno gužvo ne bi hodila. Kaj mi svetujete? Mislim, da v pon. ali sredo ne bo take gužve. V četrtek 27.4.2006 pa je naš praznik in takrat absolutno odpade. Me pa zanima, koliko Italijanov izkoristi most do 1.5.2006.. A se nam sploh splača iti tisti teden? Ne biti hudi name če spet težim s tem vprašanjem, res ne vem koga naj vprašam za nasvet. Pa lep dan vsem in hvala za pomoč!
V gardalandu sem bila že nekajkrat, tako da mi je gužva dobro znana. Sem pa bila dvakrat, ko v parku ni bilo skoraj nikogar. razlog za to je bilo slabo vreme.
Isto se je zgodilo lani za prvomajske praznike, pri nas je ob petih zjutraj lilo, pa smo šli vseeno. 400 kilometrov zahodneje pa je bilo oblačno in je rosilo, tako da so se za obisk odločili samo tisti, ki so ga planirali že dolgo časa. Kljub oblačnemu vremenu- kasneje je prenehalo deževati in je posijalo celo sonce- je bilo super. 5x na colorado boat v 15 minutah je mislim da rekord. Drugače stojiš v vrsti tudi več kot uro. Tako da, ko grem naslednjič v gardaland, grem takrat, ko bo padal dež.
Težko ti dam nasvet, kdaj in kako iti. Vsekakor pa ne med vikendom in ne na italijanski praznik. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi šli teden prej ali teden kasneje. Italijani mislim da kar radi vzamejo več dopusta za prvomajske, tako da je marsikje lahko gužva. Bo pa malo gneče vedno, tudi med tednom in in tudi teden prej ali kasneje. Razen, če ne bo padal dež 🙂
Kadarkoli že boste šli, se lepo mejte!
V soboto in nedeljop je res gužva in mislim, da je najpametneje iti med tednom, ko imajo Italijani delovne dni in šolo.
Jaz sem tam že bila in moram priznati, da je vse lepo in prav, razen gužve, ki je tam precejšnja.
Si je pa zanimivo ogledati tudi Movie land, ki je nedaleč stran in Aqua park(kopanje, najbolje poleti(takrat je tudi odprto)), ki je od Movie landa oddaljen samo čez cesto.
Upam, da sem vsaj malo pomagala in lep pozdrav, ter veliko užitkov.
Ivy
Pa še en safari park je v bližini. Jaz še nisem bila, ampak je menda super. Mislim, da se da tudi s svojim avtom peljati skozi park, če ne pa te pelje njihov avtobus. Evo še spletna stran
http://www.parconaturaviva.it/
Forum je zaprt za komentiranje.