Gardaland, Canevaworld, Zoo safari
Pozdravljeni, upam da sem na pravem forumu. S fantom se odpravljava na mini počitnice v Italijo, da obiščeva zabaviščne parke. V Gardalandu sem že bila, vendar že 10 let nazaj…, zato imam par vprašanj.
Šla naj bi zadnji teden v avgustu, okrog nočitev sem kar veliko brskala in do sedaj je najugodnejša varianta nek hotel, ki pride za tri nočitve 150eur za oba z zajtrkom. Od Gardalanda je oddaljen 12km, a je to poceni ali bi kdo vedel še za ugodnejšo vrianto? V bistvu itak rabiš samo prenočit, ker te tko cel dan ni.
Na razpolago imam torej 4 dni, pa ne vem kako se najbolj splača karte vzet. A je Canevaworld za dva dni, al je dovolj časa za pregledat v enem dnevu, pa raje Gardaland vzamem karto za dva dni? Če sem prav razumela je Canevaworld sestavljen iz dveh delov Movielandija in Aqualandija? Ali je ta park večji in obširnejši kot Gardaland ali ne? Kaj pa Zoo safari? Pa še to, a moraš za gardaland posebej nočno karto kupit al, če si že notri ti normalno dnevna oz dvodnevna karta velja? Kako bi bilo najbolše to razporediti, kam najprej in kje dvodnevno karto?
Živjo !
Precej pogosto peljem tja otroke, nazadnje smo bili lani v času 1. majskih počitnic. Težko ti svetujem glede nočitve, ker smo mi štirje in ne hodimo v hotele. Navadno si vzamemo camp hiško, katerih cene se gibljejo od 80 do 100 € na dan, seveda brez hrane. Kapacitet okrog jezera je dovolj, zato 12km oddaljen hotel definitivno ni ravno najbližji. Če je kraj kamor gresta ob jezeru, izbira ne more biti slaba, saj je povsod lepo. Sicer pa je eden najbližjih kampov Gasparina, do gardalanda lahko greš peš (cca 800m), ima pa tudi apartmajsko naselje, kjer pa še nisem bil.
– Gardaland je lep in velik park, če se ga hočeš naužit, ni slabo iti za dva dni. Če imaš dnevno karto si lahko tam tudi ponoči, lahko pa seveda kupiš samo nočno. Cene so mi malo ušle iz spomina, vem pa da je bila sezonska karta za nočni Gardaland zelo ugodna in da smo celo razmišljali, da bi kupili tisto in hodili vsak dan v park le ob večerih ko so temperature prijetnejše in park lepo razsvetljen.
– Caneva je sestavljena iz dveh delov. Eden je sklop bazenov in vodnih atrakcij. Lepo urejeno, sicer nekoliko starejše, vendar so naprave lepo vzdževane, dovolj je lokalčkov in celo peščena plaža. Ni da dol padeš, tovrstni turizem je pri nas že precej razvit. Če se rada kopata, je parka za cel dan, definitivno pa manj kot kot potrebuješ za Gardaland. Filmski studio je sestavljen iz šovov, nekaj trgovinic in manjših atrakcij (vožnja s tovornjakom ali ogled podmornice). Nekateri šovi so boljši, nekateri bolj tako tako, trajajo pa po kakšno uro. Meni je bilo popoldne v parku dovolj. Kupiš lahko karto ki velja za oba parka.
– Safari je prav tako iz dveh delov, vse skupaj ni za cel dan. Skozi en del se pelješ z avtomobilom med žirafmi, bivoli, antilopami, celo levi in nosorogi. Zadeva je zanimiva, vendar je vse skupaj zelo odvisno od tega ali je gbeča in kdaj je čss hranjenja. Drugi del je klasični, manjši živalski vrt.
Skratka ob Gardskem jezeru je vedno kaj za početi. Tudi tura okrog jezera je lepa, imajo celo trajekt, vzpenjačo in lepe manjše kraje (Garda).
Nam je bilo všeč.
Pa lep dopust
glede nočitve: 150 za 3 nočitve b&b je ugodno. upam, da je to na jugu jezera, ker kraji zgoraj (riva, limoni….) so 60 km zračne linije, 1h z avtom od juga.
konec avgusta je kar dosti ponudbe za nočitve, preglej tako slovenske kot tudi tuje ponudnike in tudi direktno v hotelu ali agriturismo. nato pa še ocene gostov na tripadvisor, kjer so meni zelo korektne ocene.
Živjo, najlepša hvala za odgovora, upam da se bomo imeli fino! Odločila sem se ba bom za Gardaland in Canevaworld vzela dvodnevne karte, enkrat vmes bomo pa skočili še v Zoo safari.
Razmišljala sem da bi karte vzela prek interneta, a ima kdo izkušnje s tem, a mi bodo veljale avgusta , če jh kupim ta mesec? Hvala, komaj že čakam da grem! Aja, pa še to, a je v bližini še kakšen drug zabaviščni park, ali je samo še Mirabilandija in Guliverlandija, ki pa sta precej oddaljena od Gardalanda? Hvala še enkrat!
Italija je polna raznih parkov in znamenitosti vendar v neposredni bližini ni podobnega parka. Splača pa se videt Verono in kraje ob jezeru, tudi Milano, Genova….vendar je to precej daleč.
Priporočam ti Mirabilandijo vendar ne tokrat, saj je na drugem koncu Italije v Ravenni. Sicer pa je vzhodna obala Italije precej pogosto posejana z raznimi zabavišči, akvariji in vodnimi parki. Mirabilandija je nekakšna kombinacija Gardalanda in Caneve. Sicer ni tako lepo urejena kot Gardaland, ima pa precej podobne atrakcije, nekaj bazenov in kaskaderski šov (podoben tistemu v Canevi). Karta za odraslega je 31€ + 9€ za bazenski komplet – velja pa 2 dni. Ima zelo dobro železnico in veliko panoramsko kolo, vse ostalo pa je praktično enako Gardalandu le da so vse vožnje nekoliko krajše.
Guliverlandija je bolj za manjše otroke in ne spada v isto kategorijo omenjenih parkov. Ta dva sta nedvomno največja in ko jih doživiš postaneš nekoliko bolj izbirčen. Sicer pa si v Italijanskih zabaviščih večinoma zadovoljen. Avstrijska so večinoma kr neki (vrtiljak, gugalnice, dve kozi, bife…in to je to), seveda ne mečem vseh v isti koš.
Pozdravljeni, seveda lahko povem za hotel. sicer sem sama zdaj rezervirala drug hotel za 246 eur, ki je samo 1,5km oddaljen od Gardalanda in ima za ta denar zelo dobro ponudbo in je tik ob jezeru tko da jupi!! Sobe imajo klimo, balkon, 20″ LCD, fen, internetni priključek (sicer vem da to ni pomembno, ker te itak cel dan ni, sam tako povem, ker za ta denar noben hotel ne nudi vsega tega, vsaj tisti ne ki sem jih jst pregledala, pa verjemi da sem jih zelo veliko)
To sem našla na strani http://www.gardapass.com/
Tisti za 150eur je hotel Montebaldina (od jezera je oddaljen 12km, najprej sem mislila da je od Gardalanda)
Mi smo pa zdaj rezervirali ta hotel http://www.hotelcampanello.it/english/index.html
Upam da je kaj v pomoč, lp
Forum je zaprt za komentiranje.