Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Garantno pismo za Rusijo

Garantno pismo za Rusijo

V Aprilu nameravamo potovati v Kavkaz v Rusiji (6 oseb). Ker gremo v gore in nameravamo kampirati, imamo problem dobiti garantno pismo za tja. Kje se da dobiti to pismo? Brez garantnega pisma se baje ne da dobiti vize, ki je pa potrebna. Hvala za vse informacije!
LP Andraz

v rusiji je cel kup agencij, ki se ukvarjajo s tem poslom. mirno lahko rečeš, da greš v petersburg, saj te potem nihče več ne preverja. agenciji nekaj plačaš in prideš brez težav

jaz sem bil tam (Kamčatka) predlani

lp

bv

Bojan, hvala za informacijo. Kako si ti kontaktiral z agencijo? Kako je s plačilom, kaj vse potrebujes in koliko to stane?
LP Andraz

Jaz bi pa prosil še za naslov oz. e-mail kake take (zanesljive) agencije.
Takisto hvala.

teh agencij je v moskvi kar nekaj. žal pa ne vem za naslov nobene (zanesljive)

nama je vabilo dal geografskoe biro iz Petersburga. drugače pa rad za provizijo (ne vem cene) daje ta vabiloa tudi hostel v Moskvi. so na internetu, žal naslova ne vem, ker sem ponudbo samo opazil in me ni zanimala (takrat).

malo poiščita na internetu, tega je dovolj

lp

bv

Dve leti nazaj sem dobil garantno pismo kar tukaj v Ljubljani na Renee tours, ki je na Tržaški na Viču. Verjetno to še vedno počnejo. Cena je pa bila približno toliko kot viza.

Res je kar pravi Stripy. Tako garantno pismo kot tudi vizo lahko dobiš na Renee Toursu. Je pa spet res, da ti Rusi vse tako zaračunajo da te kap. Že viza sama stane 11.000 (če je še tako), na Renee-ju pa ti za cca. 22.000 SIT priskrbijo “tuto completo”. Ampak to še ni vse. Ko prideš v Rusijo je potrebno vizo baje v 72 urah po vstopu v državo potrdit, kar “Zbornaja komanda” še dodatno zaračuna.
Tako, da ti jaz svetujem (glede na to, da vas gre 6), da si kar sami priskrbite garantno pismo. Agencije, ki jih je i-net poln jih sicer ponujajo od 35-50 USD, ampak to se mi ne zdi najbolj varen način poslovanja.
Jaz bi se na vašem mestu obrnila na eno izmed slovenskih podjetij, ki posluje z Rusijo (glede na to, da greste šele v aprilu imate še dovolj časa), ki bi vam z lahkoto priskrbelo “invitation letter” podjetja. Če pri tem vsak prihrani 10 jurjev, pa je to alles zusammen že 60 jurjev. Hallo? To pa ni več drobiž!
Pojdite v akcijo! Vse se da uredit! Le “znajt” se je treba!

Kar se tiče potrjevanja vize v Rusiji, je tako, da jo moraš potrditi v treh delovnih dneh, če si več kot toliko časa v nekem mestu. Če stalno potuješ in nikjer ne ostaneš več kot tri (delovne 🙂 dni, ti ni treba potrditi vize, moraš pa obdržati vozovnice kot dokazilo.
Običajno pa jih lahko potrdiš v kakšnem hotelu in če tam prespiš je to zastonj. Zastonj je tudi potrjevanje v OVIR pisarnah, vendar tega nisem sprobal, tako da vam ne morem več o tem povedati.

Ja, če spiš v hotelu, te tam kar avtomatsko in brezplačno registrirajo (dobiš neki “cedlc”, ki ga je potem dobro imeti vedno pri sebi kot dokaz), mislim pa, da je to itak potrebno samo enkrat oz. registracija ni potrebna vsakič, ko prideš v drugo mesto (vsaj za Belorusijo to velja, domnevam pa, da v Rusiji ni nič drugače).

Aja, pa da ne bo kdo mislil, da te vrste registracij v Sloveniji nimamo (vsaj za “vzhodne” brate)… Lani smo povabili dva prijatelja iz Romunije, ki sta spala kar pri nas doma (prijavili ju seveda nismo, za žlahto iz Švice to nikoli ni bilo potrebno). Ko nas je ustavila policija, je bila kar frka, na srečo pa smo imeli račun iz hotela, kjer smo en dan prespali (tour de Slovenia 🙂 in sta bila Romuna tako tudi uradno registrirana (isto kot v Belorusiji torej :))

Veliko potujemv Rusijo – službeno, tam imamo tudi podjetje, pa vendarle njihov (kadar nimam poslovne vize) invitation letter ne zadostuje… potrebujem še registracijo, običajno hotelsko… tako da ne vem, če bo šlo samo s slovenskim podjetjem…

Maxi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close