Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem garancije

garancije

Veliko pohval berem o Hondi Jazz. Sem si jo že ogledala in me je že skoraj prepričala. Samo ena stvar me še moti in ustavlja. Skoraj vsi evropski avti imajo garancijo proti prerjavenju 12 let, Honda, konkretno, pa le 6 let. Sedaj imam 6 let starega fiata (z garancijo 8 let) pa mi že rjavi. Sprašujem se, ali ne bo tudi s Hondo tako.

Najbrž ne:)

Ta garancija proti prerjavenju je en velik “larrifari”. To je samo vaba za kupce.

Te garancije ti nikdar ne bo uspelo uveljaviti. Prerjavenje pomeni, da moraš imeti zaradi rjavenja luknjo v plehu. To da ti avto propada zaradi rje kje na robu kolotekov vrat ali pokrova motorja, še zdaleč ni prerjavenje. Prav tako prerjavenje ne sme nastati zaradi zunajnih poškodb ( popraskan s ključem, odrgnine, kamenčkov ki ti poškodujejo barvo in lak, toče…..)
Torej danes je praktično nemogoče, da ti bo pleh na avtu prerjavel (naredila se luknja v plehu) samo od sebe!

Pa to še ni vse, če bi se ti res taka luknja slučajno naredila, se ti v tem primeru garancija prizna le, če je redno servisiran in karoserijsko vzdrževan in pregledan v uradnem servisu, imeti moraš žig in noben žig ne sme manjkati. In če tudi imaš te žige, potem to pomeni, da avto te luknje v plehu sploh ne more imeti, ker ti oni to sproti na rednih pregledih popravijo. Luknja v plehu ti pa itak ne nastane čez noč!!!

Torej pleh na avtu ti ne bo nikoli prerjavel tako, da boš lahko uveljavljala garncijo, pa naj bo ta 3, 6 ali 12 letna garancija! Pri nakupu te naj ta grancija ne moti, raje upoštevaj tisto splošno garancijo 1,2 ali 3 leta pa še tam je treba pozorno prebrati pogoje garancije, če je večletna.

garancije za prerjavenje so pesek v oči! če že govoriš o Hondi, pri njih poznajo garancijo dobre volje, kar pomeni, da če si avto redno servisiral na njihovem servisu (v Ljubljani), ti tudi po izteku garancije marsikaj lahko ”zrihtajo” brez plačila oz. lahko uveljavljaš garancijo tudi po izteku 3. let ali več kot 100.000 prevoženih kilometrih.

pomembna je 3-letna garancija ali do 100.000 kilometrov, tu se vidi, da so japonci korak pred ostalimi!!!

sploh pa, po nemškem j.d. power, so štiri najmanj pokvarljive znamke na njihovem 40 milijonskem trgu: Honda, Subaru, Toyota in Mazda – skratka štiri japonske znamke.

želim ti pameten nakup japonskega avtomobila!

Res je, kar pravi poznavalec. Tudi meni so pri Hondi zamenjali radio, ko je bil avto že zdavnaj iz garancije:))). Sem bila ful zadovoljna, ker na to sploh nisem pomislila, da mi ne bo treba nič plačat.

Jaz imam 12 let starega nissana. Rjavijo mi vrata, ker so bila butnjena in popravljena, ter pločevina okoli zadnjega brisalca. Drugega nič. Lani sem dala obnoviti zaščito pod zadnjimi blatniki. Toliko o pregovorno “slabem” japonskem plehu.

New Report

Close