Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice GANA IN SOSEDNJE DRŽAVE

GANA IN SOSEDNJE DRŽAVE

Konec aprila in začetek maja ali pa septembra grem v Gano za tri tedne. Mi lahko kdo pove kateri mesec je boljši za potovanje? Baje se zadnja leta v Gani deževna doba začne že prej – baje že konec aprila.

Imam pa še eno vprašanje. Zdi se mi, da bi lahko v teh treh tednih videla še kakšno sosednjo državo, ker Gana ni tako ogromna. Odločam se med Togom in Burkino Faso. Ima kdo kak pameten nasvet kam je boljše iti?

Zanimajo me tudi cene v Gani. Na slovenskih forumih sem našla samo stare zapise (leto 2003 ali še kasneje), na tujih forumih pa pišejo da na “low budget” potovanju zapravijo 25-30 eur na dan…
Meni se zdi to kar drago. Jaz ponavadi spim v najcenejših hostlih, jem samo na ulici… Mi lahko da kdo kakšen info o cenah.

100x hvala, 🙂

Živjo!

Naj ti povem, da je Gana zelo velika država in da so trije tedni za prečesat celo Gano malo :O) odvisno kako šibaš in kaj želiš videti..

Meni je bila zelo všeč…ljudje so full prijazni in tam sem se jaz osebno počutila zelo dobro.
Cene so smešno nizke..jaz sem sicer bila zdej že ufff…tri leta nazaj…hrana je enolična, je poceni tudi če ješ v restavraciji, prenočišča so pa tudi poceni..
Prevozi so urejeni, ni panike povsod dobiš kombi, da te zapelje kamor želiš..priljubljeni so tudi taxiji :O)

Toli na hitro…glede na to da imaš na voljo tri tedne jaz nebi hodila v okoliške države :O)

pozdravčki

urška

Morda želiš Lonely Planet Africa.

Krištof

Se strinjam z Urko.
Gana je mogoče mala država le na zemljevidu, v praksi pač ne. Ne pozabi na hitrost prevozov, ko marsikdaj za 100 km porabiš pol dneva. V treh tednih definitivno ne bi hodil še v sosednje države.

V Gani sem bil jeseni 2005. Dol sem za mesec dni porabil cca. 100.000 SIT.
Je pa seveda vse to odvisno od tega, kje spiš, kako potuješ naokoli.

Trije tedni so za Gano premalo. S punco sva bila samo štiri tedne in to je bilo ravno dovolj za glavne znamenitosti. Za regijo vzhodno od Volte ni bilo časa. Lani v začetku aprila še ni bilo dežja, bi rekel, da je april primernejši mesec.

Potovanje naju je prišlo nekako 4000 SIT na dan, s tem, da nisva pretirano varčevala. Več si lahko prebereš tukaj: Vaš link

Srečno

3 tedni so še za Gano premalo. Gana je tako cudovita drzava, da ti bodo 3 tedni tako hitro minili – prehitro na zalost.

Potoval sem po Gani,Togu, Beninu in Burkini Faso. Za tri tedne lagodnega potovanja je Gana povsem dovolj. Če si pripravljena malo bolj hiteti se pa vsekakor splača dodati Burkino Faso, Izmed okoliških držav je po ljudeh in naravi najbolj drugačna od Gane in lahko prijetno popestri pot. Zelo priporočam Gorom Gorom na skrajnem severozahodu.

Izmed veh držav se mi zdi Gana najprijetnejša in najmanj zahtevna za potovat.Ljudje so zelo prijazni.
Ob poceni (vendar ne najcenejših) prenočiščih in javnih prevozih je meni zadoščalo 20 USD na dan.

Lep pozdrav.

hvala za informacije. Verjetno bom ostala le v Gani – po naslevit vseh sodec…

Ggana se mi zdi kar draga. 20 usd na dan ni tako malo (verjetno pa je tudi ze minilo nekaj casa od kar si bil v Ggani). Jaz sem pristas potovnj v dokaj poceni dezele. Llni sem bila v Iranu in je bilo super in tudi poceni. Veliko bolj kot v Ggani (vsaj po vasih informacijah).

Tudi letalske karte ne najdem pod 700 eur.

Bomo pac letos malo vec zapravili….

Pprijazen dan vsem, anibaska

Glede na to, da sem bil 2004 v Iranu, 2005 pa v Gani, ne morem reči, a je Gana veliko dražja. Mogoče je spanje dolar ali dva dražje, hrana in prevozi pa so prav tako poceni.

Iran pa je verjetno najcenejša država država, po kateri sem potoval in je težko računati, da bo povsod tako 🙂

Hola!

Sem zasledila,da teče debata o cenah v Gani.Ti bom dala nekaj podatkov za boljšo predstavo.V Akri dobiš prenočišče od 80.000 cedijev naprej(1 euro je okrog 12.000 cedijev)Drugod dobiš pa tudi cenejša prenočišča,odvisno kaj želiš…hotel v parku Mole stane okrog 180.000.
Avtobusni prevoz ali Tro-Tro(ni bistvene razlike)od Akre-Tamale približno 160.000,Akra-Kumasi 50.000,Akra-Cape Coast 25.000,Akra-Takoradi 70.000..
Hrana na cesti zelo poceni,a ne priporočam!V lokalih stane npr.pomfri+piščanec ali riž+piščanec 30.000 cedijev,fufu(odvisno od lokala)15.000+….vrečka čipsa iz plantaina stane 2.000,voda v flaši Voltic od 5.500 naprej…

če te zanima še kaj,pa lahko pišeš.Sara

Ladybird je navedla dokaj tocne podatke. Mogoce bi jo samo popravila pri cenah prenocisca v Accri, saj se da dobit tud za 50.000 cedijev v California hotelu. Pa tud voda Voltic v plastenki je malo drazja, in sicer v povprecju tam nekje med 6.000 in 7.000 cedijev. Dobi pa se tud cenejsa voda v vreckah po pol litra in stane samo 500 cedijev, ampak te vode pa ne priporocam ker je res ogabna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close