Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Gamarde za mastno kožo

Gamarde za mastno kožo

Glede na to, da imam izrazito mešano kožo z mastnim T predelom, sem vedno na lovu za kvalitetno in učinkovito čistilno masko. Redno kupujem in preizkušam nove, nazadnje pa je prišla na vrsto GamARde Sebo-Control Masque Clarifiant, čistilna maska za mastno in problematično kožo. Proizvajalci obljubljajo izjemno osvežujočo, hidratantno masko, ki kožo očisti, vzpostavi ravnovesje, zoži pore in uravnava delovanje delovanje kože. Poseben plus je certifikat za 100% naravno kozmetiko brez sintetičnih sestavin, konzervansov, barvil in umetnih dišav, prav tako maska (in nasploh kozmetika GamARde) ni testirana na živalih.
Maska me je najprej presenetila s svojo zelo bogato, gosto in izrazito kremasto konsistenco, ki ponavadi ni značilna za čistilne maske. Kot vse druge, se tudi ta nanaša na očiščeno in suho kožo obraza, nanos pa predstavlja pravi užitek. Občutek imam, kot da na obraz nanašam bogato hranljivo kremo bele barve in precej močnega zeliščnega vonja. Nanaša se izredno enostavno, srednje debelo plast nanesem po celotnem obrazu, maska se razmazuje kot toplo maslo. Na embalaži piše, da je priporočeni čas delovanja 10 minut, sama jo pustim delovati še kakšnih 5 minut dlje. V tem času se ne začne nadležno strjevati (morda le minimalno) in se tudi ne kruši z obraza, kot nekatere druge čistilne maske, ki prav tako vsebujejo glino. Poleg tega se v kožo tudi zelo dobro vpije, kar je jasno vidno, saj začne sčasoma kar nekako izginjati z obraza. Po 15 minutah jo sperem z mlačno vodo, v celoti jo odstranim hitro in učinkovito. Proizvajalci priporočajo, da potem obraza ne obrišemo, ampak pustimo, da se koža posuši sama od sebe, kar sem tudi upoštevala. Po nekaj minutah je obraz suh, koža pa krasno mehka, gladka in presenetljivo matirana. Maska me je zelo pozitivno presenetila, saj je po eni strani prijetno negovalna, po drugi strani pa učinkovito očisti in matira kožo, mojo za kar nekaj ur. Za čiščenje se lahko zahvalimo visoki vsebnosti bele gline, za negovalni efekt arganovemu, palminemu in sončničnemu olju, poleg tega pa maska s skrbno izbranimi eteričnimi olji osvežuje in deluje antibakterijsko.

M

meni se pa ta maska ne zdi tako učinkovita kot navajaš zgoraj. Je še več drugih izdelkov, ki so boljši od te maske.

Draga Iny,

Tudi sama sem kupila že kar nekaj izdelkov Gamarde, ki so resnično dobri in verjemi, tudi zelo učinkoviti.Preizkusila sem tudi veliko različnih kozmetik, ker je moja koža kar precej zahtevna in praktično do Gamarda – v mnogih letih nisem našla ustrezne kreme, ki je dobra za kožo in hkrati neškodljiva. Ne vem, na podlagi česa si napisala ta odgovor, ali si katerega od izdelkov res preizkusila ali ne, vendar ti moram povedati tole:
Na našem tržišču je res veliko različnih izdelkov, z različnimi karakteristikami in odlikami. Vendar pa ima Gamarde (poglej njihovo spletno stran) vsekakor izvrstne. Će poznaš arganovo olje, ti pove o kozmetiki že kar veliko, drugače si o njem kaj preberi. Ni treba posebej poudarjati,da je edina naravna kozmetika, ki vsebuje termalno vodo. Predvsem pa je pomembno to, da jamčijo, da je stoodstotno naravna ter s certifikatom, ki praktično presega vse certifikate. Poleg vsega pa je za zelo specifične kože z dermatološkimi problemi.

Verjamem, da ti je skoraj vseeno, kaj si daješ na svojo kožo. Pa vendar…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close