Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem galloper in črn dim

galloper in črn dim

Ne vem, če bom znala povedat, ker sem ženska a upam, da boste razumeli:
Imamo Galloperja 2,5 dizel, turbina. Ko močno pohodiš plin, se pri izpuhu pojavi velik črn dim. To naj bi bilo sicer normalno po mnenju vseh mehanikov, ampak vsi potem ugotovijo, da je dima malce preveč. Nihče pa ne ve povedat, kaj bi to bilo. Menjali smo že šobe, pa pregledali, če je zobati jermen v fazi, pa kaj vem kaj še….kakšen nasvet prosim.

Pri dizlih je to normalen pojav, predvsem pri močnejših. Nč bat.

nik, hvala za tolažbo. Ampak se mi zdi (tudi mehanikom), da je vseeno dima preveč. Ko pohodiš plin, so vsi zadaj v temi.
Nekako razlagajo, da ko daš gas, najbrž dovede preveč goriva, zato ga ne more v tistem trenutku toliko porabiti (izkoristiti) in gre to v tej obliki ven. Posledično bi tu šlo za preveliko porabo goriva.

Meni je Laguna tudi nenormalno kadila, dokler ni leto nazaj crknila turbina in posledično zaribala mašina. Za dizle je to res normalen pojav, ker pač pri polnem plinu očitno ne izgori povsem, zato pač črn dim, bi pa jih jaz iz čistih okoljevarstvenih razlogov vse pometal na tehničnem,ker če ne, se bomo počasi vsi zastrupili in pa nažrli teh saj.

Primož

Je kdo pregledal ventil povratnih plinov?

New Report

Close