Ga naj čakam ali prebolim?
Pozdravljeni!
Redko se obračam na vašo pomoč, tokrat pa želim nevtralna mnenja o moji trenutni situaciji. Vse skupaj se je začelo lanskega novembra. S tem fantom sva si začela dopisovati, šla sva tudi ven. V tisem obdobju je bila v mojem življenju zmešnjava (mladost, vsi se še lovimo, ironično je še kar isto) zato sem mu takrat rekla, da se mi zdi najboljše da ostaneva samo prijatelja – fant mi je takrat priznal, da sem mu zelo všeč. Po tem sva sicer ohranila stike, ampak sva se pogovarjala bolj poredko, brez kakšnih zamer, prijatelji (imava skupne) so mi sicer rekli, da je bil precej prizadet ampak jaz takrat res nisem bila pripravljena na zvezo – kar sem mu tudi na začetku in brez ovinkarjenj povedala. Potem pa je prišel moj rojstni dan. Le ta mi je veliko pomenil, takrat me je zasrala moja zdaj bivša najboljša prijateljica, uglaunem ljudje, ki bi se naj potrudili se niso, od tistih ko pa nisem pričakovala da se bodo pa so se. Med njimi je bil tudi on. Tisto noč sem začela jaz nanj gledati z nekakšno toplino, nekaj v meni se je premaknilo. Vendar sem ostala tiho, ker nisem želela karkoli rečit dokler nisem res res prepričana. Vmes so mi njegovi najbližji prijatelji povedali, da je še vedno zaljubljen vame (videla sem tudi sporočila, ki jih je napisal v katerih je to priznal). Čustva v meni so rastla, iz dneva v dan mi je postajal bolj všeč, želela sem ga vedno več videt itd. Pred dvema tednoma, ko sem se že počasi odločila, da mu priznam kako čutim glede njega, sem prej vprašala še njegovega najboljšega prijatelja, da se naj pri njemu malo “poinformira” če sem mu še vedno všeč. Njegov odgovor je bil, da ja, da imam šanse, vendar, da se želi še malo bolj navezati. 3 dni nazaj nisem več zdržala, da bi še kar molčala v svojih čustvih in sem mu napisala sporočilo. No, dobila sem tak odgovor, da ga nisem znala niti sama dešifrirat, niti moje prijateljice. Napisal je, da sem mu še vedno všeč, ampak da ne ve če je to dosti, da se dva spustita v nekaj več/v zvezo (to mi ni bilo in mi še kar ni jasno, ker ne vem, kaj več od tega še rabi?). Napisal je tudi, da je on v zvezi drugačen in da se mu zdi da bi me samo prizadel (ne vem zakaj tako potem ni mislil že novembra ko sem jaz kretenka imela vse na pladnju in seveda vse zasrala.. in še zdi se mi patetično da kaj takega reče še preden sva sploh karkoli začela). Da skrajšam zgodbo, zmenila sva se, da bova samo prijatelja, te tri dni je meni pekel na Zemlji. Ni mi dal točnega odgovora ali bi še lahko bilo kaj v prihodnosti glede na to, da sva si všeč ali je moj vlak takrat novembra odpeljal. Pustil me je na mrtvi točki. Vem, da je bil v preteklosti že zeloo prizadet, prejšnja zveza ga ja precej uničila. In ne vem ali ima za to takšne zadržke? Ne želim mu več pisati, da bi se pogovorila, oktobra se nama začne en skupen projekt in sem razmišljala, da bi ga takrat v živo na stran povlekla in da razčistima stvari. Samo da mi da direkten odgovor in da se lahko premaknem naprej, v katerokoli smer že. Jaz bi pa vseeno rada že prej nekaj glede tega ukrenila, ker ne morem še cel mesec biti na takšnem čustvenem položaju kot sem sedaj… vem, da bi bilo najbolje pustitu času čas, vendar a je preveč, če zahtevam iskren in direkten odgovor? Nikoli v življenju mi ni bilo za nič tako žal kot mi je za to. Jočem že tri dni skupaj, v meni je še vedno malo upanja, ki me po tihem ubija. Ne vem kaj naj nardim, ga naj počakam ali si rajši prihranim dodatno bolečino in grem nekako naprej? Čeprav nevem kako bom, ne želim se sprijazniti s tem..
Ne razumem čisto vašega odgovora. Kako naj grem z njim, če sva se zmenila da obdrživa odnos na prijateljski ravni kljub temu, da sva si všeč..
[/quote]
Ne želim se pa še enkrat poniževat in mu pisat, da bi se pogovorila.. ker mi je že prvič bilo tako tako, ko sem mu priznala čustva, ampak me je prijateljica spodbudila.
Fant se malo boji, glede na to, sa je bil prvič od tebe zavrnjen. Mogoče ima sedaj zadržke glede zveze s tabo. Ne bi rad spet trpel, kot je v prejšnjih zvezah in verjetno tudi ob tvoji zavrnitvi. Če resno misliš, da mu lahko vračaš ljubezen, potem mu povej kaj čutiš, da ti je zanj mar, ne samo da ti je všeč. Ali pa naj njegov prijatelj posreduje, če ti je preveč težko narediti ta korak. Škoda bi bilo zamuditi priložnost in izgubiti v redu fanta, morda pa vaju čaka lepa prihodnost skupaj.
Jaz bi ga vprašala, na kakšen način misli, da bi me prizadel, če bi bil z menoj. Kaj je s tem mislil. Naprimer: ali ni tak človek, kakor morda ti misliš, ve, da hočeš ti družino, on pa je ne bi, je v resnici pijanec, pa ti ne veš, ne more biti zvest samo eni in že vnaprej ve, da bi te prej ali slej prevaral, ali pa se zgolj boji resne zveze…… Od tega odgovora je odvisno, kako naprej. Najprej razčisti to, potem boš videla.
In samo dodatek: ko ti je nekdo res všeč, so zelo redke prijetaljice, ki jim lahko zaupaš svojo negotovost. Vsaka ti bo dala nasvet skozi svoje oči. Ti pa sama najbolj veš, kaj se dogaja v tebi. Včasih je bolje se pogovoriti in – če se tako izkaže – za vedno zapreti neko poglavje v življenju, če ni možnosti skupne poti.
A to lahko naredita samo vidva s fantom.
Kot, da bi mi brala misli. Jaz imam isti občutek, vendar se mi res res zdi da nama še manjka en ornk pogovor in da mu povem to kar si napisala. Ker mi ni všeč samo kot simpatija, ampak kot oseba, kot celota. Ne vem a bi mu napisala za to da greva ven, res se bojim da ne bi preveč v njega silila?
[/quote]
Ne tako mislit, ne boš izpadla vsiljiva. Lažje boš živela naprej, če razčistita in se pogovorita. Mogoče se je samo prestrašil, ali pa res ne želi zveze. To ti mora on povedati.
Fant od fare, kapo dol. Ne, zgolj všečnost res ni dober temelj neki vezi. In fante zgleda, da zna razlikovati med zaljubljenostjo in ljubeznijo. Še je upanje za ta svet. Glede tvojega vprašanja pa: sledi intuiciji, saj si menda ženska.
[/quote]
A daj no daj. Tale ima eno nekje ogledano, ne pa fant od fare. Najprej zagret, potem pa niti ne, ampak mogoče, če bo tisto padlo v vodo. Saj vemo, kako smo se šli v mladih letih.
Dobro, torej je res najboljše, da mu napišem, če lahko greva ven in se še enkrat pogovoriva. Upam, da ne bo to izpadlo obupano? Največ mi pomeni, da dobim nek odgovor, zaključek, da lažje predelam stvar in živim naprej. Letos je zame pomembno leto na fakulteti in res si ne morem privoščit, da ne bi dala vsega od sebe zaradi svojih čustev..
A daj no daj. Tale ima eno nekje ogledano, ne pa fant od fare. Najprej zagret, potem pa niti ne, ampak mogoče, če bo tisto padlo v vodo. Saj vemo, kako smo se šli v mladih letih.
[/quote]
Morda imaš sicer prav. A iz njenega pisanja bi prej sklepal na fanta z dokaj pospravljenim postrešjem. Dodajmo k temu tudi, da je bil že zavrnjen. In da se je angažiral pri rojstnem dnevu… mislim, da imam kar prav. Punca je padla v “friend zono”. Kar pri moških nima tako drastičnih posledic. Če zgolj ne bo silila vanj. In če bo znala pritegniti pozornost in hkrati ostati na dovoljšnji distanci, bo verjetno imela priložnost za popravca. 😎
Imaš prav. Fanta, ki je tako na mestu kot ta še nisem spoznala, škoda le, da sem to prepozno dojela.. Zdaj imam dve možnosti. Da se pogovorim z njim ali pa da počakam in mu dam čas do oktobra, ko se bova tedensko videvala in bodo verjetno tudi pri njem stara čustva privrela na plan, tako kot so za moj rojstni dan in takrat potem vidim kako in kaj? Vendar to potem pomeni še več kot mesec megle v glavi..
Meni je padlo v oči to, ko ti je napisal, da te bo prizadel, če bi bila v zvezi.
Sama sem imela fanta, ki mi sicer ni vnaprej tega povedal, ampak mi je, ko sva bila v zvezi, to govoril, da ni ok, da sem z njim, ker on samo prizadane ljudi. Takrat sem mislila, da govori neumnosti, ampak v nekaj mesecih se je izkazalo, da je res. Zveza se je končala in če pogledam nazaj, bi ga morala že takrat pustit, ko je lepo povedal, da prizadene ljudi.
To ni kar tako ena informacija, morda tudi bolje, če bi jo ti upoštevala ter se nehala ukvarjat s tem fantom.
Ne, ker iskreno povedano ne verjamem temu. Ker se mi zdi, da ga dosti poznam, vem za njegovo zgodovino, pa tudi njegovi prijatelji so mi blizu in vem, da je ponavadi on tisti, ki je prizadet. Ironično je, da ko mi je postal všeč sem imela jaz iste pomisleke, da mu raje nič ne reče, ker ga bom samo prizadela. Zdaj pa on tako misli. Lahko pa da je rekel to, ker sem mu iz nič napisala, da mi je všeč. Ne vem, res.
nikoli se ne dogovarjaj nekaj kar ti sicer ni prav , ker cutis drugace. torej tebi NI ok dogovor da sta prijatelja samo in moras bit torej iskrena do sebe in do njega v custvih.
Torej vzam telefon in napisi, da ves da sta se dogovorila, da bosta samo prijatelja, ampak da tebi to ni ok, ker cutis drugace, vec od tega prijateljstva, ce bi se lahko osebno videla in pogovorila o tem. bod iskrena to je edina pot… in potem se v zivo podrobnosti pomenita. ne razumem zaka bi se ljudje mucili, ce imajo čustva, a da se raj orepricunejo drugace in micijo sami sebe in drug drugega.
Zivjo
Imaš 2 možnosti. Prva da čakaš in se mucis in ti ga na koncu se ena prevzame. Druga ga greš v boj zanj. Ne dovoli da ti uide. Nima veze ali te je sram ali te še bo skratka naredi korak. Ne glede na rezultat boš vsaj vedela da so poizkusila. Veš, če si fejst se te bo prej ali slej spomnil če te sedaj odkloni. Gremo punca, kar pogumno. Pa srečno.
To vse skupaj je bolj v tvoji domišljiji kot v resnici, zato ne ustvarjaj si dodatnega upanja, saj boš razočarana. Moški, ki te bo želel blizu, ti bo to dal jasno vedeti in te iskal. Neprestano. To cincanje je ne, a morda te ne želi prizadeti oz možno tudi da si plan B…če mu a ne uspe. Nič kar bi bilo vredno tvojih solza v glavnem. Fantov kolikor hočeš, celo takih, ki ti bodo še bolj všeč od njega.. ne dvomi v to. Vsak bi moral narediti le en korak proti drugemu, pa bi bilo. Ti si ga že. On ga ni. Game over
Forum je zaprt za komentiranje.