Najdi forum

fundi

moz je dobil za rd posodo za fundi. ker s tem nimam izkušenj prosim vse ki ste ze pripravljale fundi, da mi svetujete pa za recepte se tudi priporočam- je pa rosfraj

lp

S tem delaš mesni fondi, ali pripraviš juho v kateri potem namakate (kuhate), raznorazno meso narezano na lističe ali kocke, ali pa ribo, zraven se je različne omake, solate, kruh, čips, …………ker je foundi družabna stvar in ponavadi klepataš s družbo, ter dolgo obsediš ob tem……..druga verzija je pa olje, potem lahko dodaš pohan sir,……..meso, ribe……..kakšno zelenjavo……..Juha ali olje moraš predhodno segreti na štedilniku, gorilnik nima toliko moči oz. bi trajalo predolgo,…mora vreti, potem prilagajaš moč izgorevanja gorilnika……

Drugače pa na to konstrukcijo daš keramično posodo za foundi in narediš sirovega ali pa čokoladnega….smo pa pred božičem zelo veliko govorile o foundijih………..pa boš tam več zasledila….

Tu je nekaj nasvetov in idej:

hvala za nasvete malo sem tudi ze sama brskala po netu , pa me zanima neki ali je pomembno kakšno posodo imas. vsi govorite o keramični, mi imamo pa rosfrej v čem je razlika

hvala in lp

Ti imaš rostfrei, ta kot ti pišem primerna za mesni ali ribji ali zelenjavni fondi, če bi imela keramično posodo, da se ne prime, saj ne tako hitro bi pa lahko delala sirov ali čokoladni….

u hvala, a se da kupit to keramično posodo tudi posebej in kje
hvala

V kakšni večji trgovini, je okrogla posoda s ročajom, drugače pa v Celovcu, sto posto………še bolj, če ti jo kdo iz Švice prinese, je ceneje……….

Hej!

Ce imas primerno ognjevarno stekleno posodo(okroglo), lahko tudi to uporabis, dokler ne dobis prave keramicne (take, ki je pravilno obdelana z glazuro, da ne oddaja strupenih snovi). Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close