Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek FUJ, ŠKORPIJON…

FUJ, ŠKORPIJON…

Mrčeš in insekti SO živali. To je tako, kot če bi rekla, da imam rada ljudi, le otrok in starejših ne.

P.S. Na bonbonček, kej boljše?

ja najbolj da se vse pobije, kar je nagravžno pa nagnusno… jst tud nism ne vem kakšna ljubiteljica žuželk, p mi tud na misel ne pride da bi kakšno živalco pokončala. tega enostavno neb mogla narest. vzame se lepo cunja ali kakšna posoda pa se nese vn.. kako ste nekateri brez srca..

rada bi idela skorpiona a bnisem se

Čisto po nepotrebnem ste ga pokončali. Če ste ga že imeli ujetega v kozarcu, bi pa ga odnesli ven in spustili nekje daleč stran od hiše. Če pa se vam škorpijon resnično tako strašno gnusi, bi ga pa vsaj pokončali takoj in na licu mesta, ne pa da ste ga mučili in sadistično opazovali kar ena dva tedna. Ne vem, v tem času bi se meni še ščurek priljubil, če bi ga vsak dan gledala. Nekaj zaupnega bi te vprašala. A ste mu morebiti dali tudi ime?!?

Meni so pa škorpijoni ful lepe in zanimive živalice. Sem imela tudi priložnost spati v vikendu na primorskem, kjer je bilo na začetku sezone po kotih ogromno škorpijonov. Vikend smo temeljito prečistili, žimnice iztepli in škorpijončki so se razbežali. Niti eden nas ni pičil. Vrnili se tudi niso, ker se ljudi bojijo. Smo pa za vsak slučaj vedno iztepli čevlje, preden smo jih obuli.
Nikoli ne bom pozabila smešnega prizora, ko je prijateljica, ki se jih boji, zakričala. Prišla sem v sobo in kaj sem videla? Njo, kako je v bojni pozi z metlo postavljena proti velikemu škorpijonu, škorpijon pa ravno tako v bojni pozi z repom obrnjenim proti njej in z razprtimi kleščicami.
Vzela sem velik kozarec in škorpijona pokrila, nato pod kozarec zavlekla kartonček in vse skupaj odnesla na verando. Tako smo ga lahko v miru opazovali. To je tudi ene vrste terapija za nerazumni strah pred žuželkami, da jih opazuješ skozi steklo in da se jih skozi steklo dotikaš.
No, ko smo se ga nagledali, sem ga izpustila v naravo.

Vrsta škorpijonov pri nas je dokaj nenevarna. Pik ni hujši od ose s tem, da je škorpijon manj agresiven.

Imaš pa tudi takše “sorte”, ki so zelo nevarni, tudi pri nas. Pik lahko čutiše celo življenje :))

Imaš pa tudi takše “sorte”, ki so zelo nevarni, tudi pri nas. Pik lahko čutiše celo življenje :))[/quote]

Prav imaš, takih se jaz na daleč izogibam. Ponavadi imajo na rami na veliko tetoviranega škorpijona, češ, naj bejbe vidijo, kaj sem jaz.

Imaš pa tudi takše “sorte”, ki so zelo nevarni, tudi pri nas. Pik lahko čutiše celo življenje :))[/quote]

Prav imaš, takih se jaz na daleč izogibam. Ponavadi imajo na rami na veliko tetoviranega škorpijona, češ, naj bejbe vidijo, kaj sem jaz.[/quote]

irena, ti imaš pa izgleda neko drugo “sorto” v mislih, kot jaz? možno, da jaz ne štekam….:)))

Prav imaš, takih se jaz na daleč izogibam. Ponavadi imajo na rami na veliko tetoviranega škorpijona, češ, naj bejbe vidijo, kaj sem jaz.[/quote]

irena, ti imaš pa izgleda neko drugo “sorto” v mislih, kot jaz? možno, da jaz ne štekam….:)))[/quote]

Štekaš, štekaš 😉

mene je pičil škorpijon pred štirimi dnevi,pa imam še vedno oteklo nogo,ki me tudi precej boli.ljubiteljem škorpijonov,lahko takoj kakšnega pošljem.TERMINATOR

Ne rabiš pošiljat. Najlepši so v naravi, kamor tudi spadajo.

Še tega se manjka, da bi škorpijone en drugemu po pošti pošiljali. Po možnosti žive, v paketkih z mikro luknjicami za zrak. Pa najraje na drugo celino, dA BI JIH NA CARINI PREGLEDALI, ALI SO NEMARa zanesli v državo kako nalezljivo bolezen. Morda škorpijonsko gripo 🙂

Te še zanimajo škorpijoni? Namreč vsak teden najdem enega v hiši…

LP URŠA

se vedno iscem in iscem dober in ucinkovit nacin da se znebim prihod skropijonov v hiso. ni nujno da je naraven. za vse tiste, ki se sprasujete kje zivim…na primorskem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close