Frogica :)
Šnelca_783, 02.01.2022 ob 10:05
Ku pinel, … vero dirita za na cimiter 😉
Smo pensali, da su jo pršli nazad Nemci. Su padevale bombe od petard.
Eni ne znajo, da se blago od breka inu mačk boji.
Hmm.. tule je blo noro. Z vseh bregov je streljalo, kot da tekmujejo, kdo ma večji (ognjemet)? tamala se je zbudla malo pred 12h, sta zaspala z bratcem okol 10h, in je bla čist navdušena nad raketam, prvič je bla budna ob 12h? živalce so pa res boge jap?
CrazY FroG ?, 02.01.2022 ob 09:53
Tole zastopim. Ti pa ne znam odgovarjat. Vse kr vem po vaše je, da je trgovina špeza? Še to nwem??
Pu nuvem letu ti želim da bi se naučila šrajati, pisati in čitati po dumače istrijansko
https://www.facebook.com/watch/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-AN_GK0T-GK1C&v=447437369807691
CrazY FroG ?, 02.01.2022 ob 10:11
Hmm.. tule je blo noro. Z vseh bregov je streljalo, kot da tekmujejo, kdo ma večji (ognjemet)? tamala se je zbudla malo pred 12h, sta zaspala z bratcem okol 10h, in je bla čist navdušena nad raketam, prvič je bla budna ob 12h? živalce so pa res boge jap?
letos so jim popustili živci zaradi korone ;), niso mogli u janšo su hitevali na susede
(hitevali – metali)
CrazY FroG ?, 02.01.2022 ob 10:57
?? Kanček radosti..
Ja krasne novoletne želje maš zame ? šrajala bom tud v kitajščini, če bo treba..
Dobr kukr češ.
Samo nestoj mene učevat kitajsko, ku ne zastopim nič, samo da je virus pršo od šporkih kitajcuv.
Jst ti bum tu na Monu dajala lekcije, ne bom ti solila pameti peke suoli ne uporabljam, ma pišem lahko. Pst ne okol govort, jst tudi istrijansko ne šrajam, samu pišem.
Napret, nazad.??
Šnelca_783, 02.01.2022 ob 11:06
Dobr kukr češ.
Samo nestoj mene učevat kitajsko, ku ne zastopim nič, samo da je virus pršo od šporkih kitajcuv.
Jst ti bum tu na Monu dajala lekcije, ne bom ti solila pameti peke suoli ne uporabljam, ma pišem lahko. Pst ne okol govort, jst tudi istrijansko ne šrajam, samu pišem.
Napret, nazad.??
* perke
Šnelca_783, 02.01.2022 ob 13:58
Frogica prevedi, nekaj lahkega.?
Šnelca je pistila potico za dva dan, je ni arivala pujest.
Boh je ornk filana – pridna?.. pr nas smo letos jedli cheescake, ko mamo vrh glave potice.. ?
a si ti dobla zdj kak odg. glede CTja glave, kdaj imaš MR?
Ti pupa ti…ccc. Nisi mi prevedla.
Ja, lesnikove file je dosti. Je nasitna. 1kg moke, 1kg lesnikov.
Čizkejk je tudi super, sem ga pogresala. Si mogla dat sliko.?
MR nekje marca.
Piska oz sumi mi v usesih od poletja, zateguje po glavi.
Karkoli je samo naj me pusti hodit 10-12km na dan.
Zdaj hodim premalo 4km, me boli v medenici( sakroiliakalni del), po zivcu isijas.
Zdravnica je ostala pri aprilski vrtoglavici.
Sploh jo ne seznanjam vec, ker ne dohaja vsega. In sem videla da si z njo ne morem pomagat.
Samoplacnisko bom poskusila it na uz vratnih zil.
Ja kaj? Da si jo pustila, ker je nisi uspela vso pojest al kaj ??
Šumi ti v ušesih? Konstantno? Imaš tinitus?
Mah ti osebni zdravniki so tk.. bolj za okras? če lh, opravi čim več samoplačniško, tk je obravnava še na nekem nivoju.. Seveda to ni prav, sam si morš žau velik sam pomagat.. pomagaj si sam in Bog bo lahko počival??nj ti nakloni dobro mero moči, volje in potrpljenja!? Pa boš zmogla?
No, sj tud 4km je nekaj. Eni ne hodijo tok v celem tednu. Pretiravat pa tud ni prav. Uglavnem, če bi na CTju opazli kaj življenjsko nevarnega, bi te poslali urgentno na MR. Vsaj po mojih izkušjah.
CrazY FroG ?, 02.01.2022 ob 16:21
Ja kaj? Da si jo pustila, ker je nisi uspela vso pojest al kaj ??
Mah ti osebni zdravniki so tk.. bolj za okras? če lh, opravi čim več samoplačniško, tk je obravnava še na nekem nivoju.. Seveda to ni prav, sam si morš žau velik sam pomagat.. pomagaj si sam in Bog bo lahko počival??nj ti nakloni dobro mero moči, volje in potrpljenja!? Pa boš zmogla?
No, sj tud 4km je nekaj. Eni ne hodijo tok v celem tednu. Pretiravat pa tud ni prav. Uglavnem, če bi na CTju opazli kaj življenjsko nevarnega, bi te poslali urgentno na MR. Vsaj po mojih izkušjah.
Ja kaj? Da si jo pustila, ker je nisi uspela vso pojest al kaj
jaaa Frogica…si prevedla. No vidiš da ti gre.
Šumi mi saj ne vem ali v ušesu ali v glavi, recimo da prvo kot nek potok oz ne znam zvok opisat, ja iz tedna v teden vedno več prisotno. Najprej se mi je julija začelo med sprehodom(pa sem to predpisala klimi, prepihu v avtu…, še uho me je bolelo), potem je bil kak mesec ali dva mir, pol pa spet, le da je pisakenje drugače in uho ne boli.
Tinitus? Morda, oz ja. Na orl – ju še nisem bila, saj me nihče ne pošlje, njim toliko težav naenkrat ne gre.
Mah ti osebni zdravniki so tk.. bolj za okras če lh, opravi čim več samoplačniško, tk je obravnava še na nekem nivoju.. Seveda to ni prav, sam si morš žau velik sam pomagat.. pomagaj si sam in Bog bo lahko počival
nj ti nakloni dobro mero moči, volje in potrpljenja!
Pa boš zmogla
Mah, izkešila sem se. Tudi za prehranske dodatke vsak mesec 100 do 200eur.
Ja samo pri meni je res preveč stvari, od glave do pete. Take kompleksne. Saj bi brala kaj na netu, pa ne gre. Najbolj me moti če hodim doma ali zunaj, pa se usedem in se mi začne vrtet, nagiba me naprej in nazaj, ko se uležem tudi in ponoči ko se premaknem iz enega boka na drugega se mi vrti, slabo mi pride. Potem kot da še to ni dovolj me zareže v vratnem kanalu kjer je stenoza, kar grdo zareže in fajn zaboli. Lani sem si kupila xy povštrov, vsi v začetku odgovarjajo potem po 2 tednih so neustrezni, pa so to povštri od 100eur. Ta teden grem pogledat spet za nov povšter Tempur. Sem videla na fb skupini(ne berem le kar z očmi vidim tekst, skupina za cervikalno stenozo, imajo probleme z vzglavniki noben ne paše, bolečine, glavobole, pač simptom nočne stenoze)
Meni je 4km premalo. Ko bi pozimi 4km dopoldan, pa 4km popoldan bi rekla OK in bila mirna. Spomladi, poleti pa 12-14km. Jaz sem si tako regulirala tlak. Nisem predpisano jemala tbl Prenesso zjutraj pa zvečer. Ampak zjutraj oz dopoldan sem šla ven, okrog 14h ko je kosilo sem vzela tbl, pa ob 17h šla spet ven(ker sem imela prav urnik kdaj mi naraste tlak med 17 in 17.30 ter 19.30, postanem rdeča v obraz in mi v glavi zakuha, slabo počutje). in sem se šlepala le z eno tbl na dan. Ob neslani hrani. Brez kave, alko pa itsk ne pijem, kadim ne. Stres pa je prisoten, tu sem pa šibka.
Zdaj ko ni te km, pa je hudič. Vem ko grem ven in hodim 2km(cca 19 minut, 20 min) dobim lica hladna, pri 4km imam že obraz podhlajen, glavo pa tudi mrzlo. Tko da hoja in tlak sta zelo povezana.
Glede CT in MR. Ja verjetno kot praviš bo tako oz upam. Dobro ta nevrolog sicer leze po polžje, samo nekam leze. Moja osebna dr niti ne ve za stenozo ne nič, ona je ostala pri aprilskem dogajanju.
Je pa tu lahko nevarno, ker si lahko ogrožen, ali imaš nepopravljivo škodo. Tako da…
Vmes sem decembra šla na samoplašniško fth. Sem padla v roke enemu mlademu fajn terapevtu. Sva imela debate o stenozi, s strokovnimi izrazi, da je iz naslednje kabine fizioterapevtka rekla “ma vidva vsak dan non stop govorita in to strokovno”…ha ha…je bilo vse tiho, je poslušala. Ja, jaz sem ga tudi spraševala dosti in vrtala, da bi sama pri sebi naredila zaključek ali in koliko so vrtoglavice povezane s stenozo. Samo na koncu tudi on ni vedel ali je to od udarca, ali stenoze ali ušes. Šla sem z namenom da mi naredi magnetoterapijo, pa je izbral ultrazvok, laser, vaje, masaž. Je bilo kar nekaj vozlov na vratu in bolečih točk, jih je pod prsti čutil.
Rekla sem da bom šla k njemu po NL še za terapijo glede bolečine v medenici, ritni del. Samo mi je malo nerodno, tako da ne vem če bom šla. Rada bi pa to opravila, ker se mi gre zaradi hoje in nazaj mojo km. Brez ct – ja pa je tudi rizično kaj in kako.
Potrdil mi je moje sume. se spomneš ko sem poleti pisala, da hodim k ruskemu manulanemu nevro terapevtu? In tisti me je kar lomil po vratu in hrbtu. Zelo me je bolelo in sem sproti kar mu povedala, po 4 terapiji sem se pa pobrala ker se mi je zdelo da bo več škode kot koristi. Potem je konec julija ct pokazal stenozo.
No in ta fth mi je kot mama isto rekel, da če je bila predispozicija za stenozo jo je s tem lomljenjem 20 do 25 let pospešil poleg mojega udarca v glavo in prenesene bolečine na vrat.
Tako je.
Na hitro, malo grdo, neoblikovano in nametano sem napisala, zaradi vrtoglavic.
Hvala za skrb in spodbudo ter pogumne besede. Cenim to. 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.