Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek frizerke oziroma tiste, ki si barvate pramena

frizerke oziroma tiste, ki si barvate pramena

Torej, stvar je taka. Imam dolge lase, moja barva je bila včasih zelo lepa blond. Odkar pa sem rodila še drugič ni več tako lepa in se mi zdi da je vsak mesec temnejša (mišje siva). Rada bi si dala svetle pramene na folijo, pa me zanima kaj pa ko bo narastek ali mi bo lahko naredila frizerka pramene samo po narastku ali mi bo morala pramene narediti spet po celotni dolžini las. Zato sprašujem tiste, ki si dajate pramene na folijo, kako to gre? Vem da če frizerka dela pramena na kapo da to gre, ne vem pa kako to naredi takrat ko jih dela s folijo.
Hvala za odgovor.

možno da je tvoja barva sedaj potemnela. poleti zaradi sonca vsi osvetlimo malo, letos pa sonca ni bilo preveč…

če ti dela na folijo pramena, naslednjič barva sam narastek lahko, ja.

Meni frizerka dela na folijo in mi naslednjič barva samo narastek, tako kot je napisala že moja predhodnica.

https://www.facebook.com/actio.si

Nekaj me zanima, od kod je to pramena? Ker to pri nas na štajerskem koncu pomeni dva pramena. Ali je to kako narečje, iz srbohrvaščine…?

Pri nas na primorskem tudi. En pramen, dva pramena, trije prameni 😉

frizerka ti kasneje pobarva ali cel pramen ali samo narastek kakor hočeš. Jaz si na pol leta barvam cel pramen in ne samo narastek

en pramen, dva pramena, več pramen. tako sklanjamo mi. ker gre za množino, pa če upoštevaš še sklon, rečemo pri nas, da ti dela pramena.

ok, recimo breme, več bremen, če praviš, da je množina od pramen pramen..

dela ti bremena

dela ti pramena

vklopla

hvala za pojasnilo:-)

NAROBE, ne moreš prmerjat, če je nekaj moškega in nekaj srednjega spola.

tistI pramen
tistO breme

Kakorkoli obrneš – dela ti pramene, daš si naredit pramene, prameni ti delajo težave… in to je to.

Ma dajte no, pramen je moškega spola in se sklanja po principu 1. moške skalnjatve! Torej en pramen, dva pramena, trije prameni. In pika.

Besana se ne strinja, pravilno je dela mi pramene.

http://besana.amebis.si/pregibanje/

Ženske, nisem rekla da je tako prav, rekla sem da zdaj razumem od kod to.

Opažam, da ljudje nimajo pojma o slovenščini in uporabljajo besede ena proti približno, pač, kakor se jim zdi, da naj bi bilo prav.
Verjetno zaradi pomanjkanja besednega zaklada in rabe le-tega.

Dvomim, da so tile v življenju prebrali dosti knjig. Ker če bi jih, bi jih izraz. “Barva mi pramen” ali “Barva mi pramena” zabolel v oči.

gre, lahko pa ti pol na narastek nardi na glavnik ne folijo. jaz imam tako narejene pramene,in se ako “barvam” že kaj vem 13 let

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close