Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika francoska solata

francoska solata

Zanima me, če katera dela francosko solato in da namesto krompirja makarončke. Zanima me, ali so druge sestavine (jajca, koruza, grah) iste kot pri francoski, ali kaj izpustite in kaj drugega dodate.
Hvala za odgovor.
lp, Mojca

Zdravo !

Jaz sem že delala s testeninami in je bilo ravno tako dobro. Ostale sestavine pa so enake kot pri francoski. Moja mama še včasih doda na kocke narezano posebno klobaso. Vendar takrat jaz te solate ne jem.

lp Majuška

Pri nas pa namesto krompirja vedno dodamo riž. Vse ostale sestavine pa so enake.

Lep dan,
Dreja

.................................................. http://dreja.moj-album.com/

+ nariban sir, malo kisle smetane, da je maj majoneze………kisle kumarice……

Francoska solata je: krompir,kisle kumare, grah, korenček, trdo kuhano jajce, malo senfa, malo limoninega soka, majoneza, sol. To je recept. Vse ostalo so solate na različne načine, ki jih je ogromno: s testeninami, rižem, krompirjem, perutnino, rib je ipd. Lahko kombiniraš, kar rada ješ in kar se ti zdi prav. LP

Jaz delam francosko z krompirjem in posebno salamo ( POLI je zakon ), dodam še grah, korenje, kisle kumarice in kar je najbolj pomembno vedno jo delam z domačo majonezo. Solata pride veliko bolj sočna in bistveno boljšega okusa. Ker jo imamo vsi zelo radi je ponavadi naredim kar ogromno skledo ( pol za ostale – polovica zame :))))) )
Prijateljice delajo tako z makarončki kot z rižem vendar meni je ljubši krompir. Stvar okusa.

Pozdrav
Tara**

ne maras krompirja!?? koruza ponavadi ne gre zraven. potem je ze rizeva -ali makaronova solata!? lp petra

H Y VSI
ZANIMA ME – KAKO NAREDITE -DOMAČO MAJONEZO
L.P. OGI

FRANCOSKA SOLATA je samo ena…če dodajate v njo npr. salamo, je to RUSKA SOLATA, če namesto krompirja dodajate riž,testenine, to pač ni francoska solata.

Rumenjak, malo limoninega soka, sol, senf potem pa počasi prilivaš olje, res počasi. Ko je narejena poskusiš, če je še kaj za dopolniti. Količine so odvisne od tega koliko majoneze želiš pripraviti. LP Silvia

jaz naredim veliko domače majoneze. Preden dam vso francosko v hladilnik, da se prepojijo okusi, jo zmešam s polovico majoneze, ostalo polovico pa zmešam v francosko, preden postrežem, ker pride sicer presuho, ker sestavine kar vpijejo to majonezo, in kolikor opažam, imajo vsi radi bolj “sočno”.

HY SILVIJA
ME VESELI , DA JO ŠE KDO ZNA DELATI – DOMA -OGI

Jaz francoski nikoli ne dodam koruze in salame, ker za mene to ni več francoska solata, kaj šele riža ali makaronov. Obvezno pa dodam žlico zenfa in žličko hrena za boljši okus.
Sem pa tudi že jedla solato iz makaronov na isti način kot francoska z korompirjem in mi je bila OK. Z rižem pa še nisem probala.
lp

jaz pa ne dodam senfa, pač pa dodam polovico (odvisno od količine ostalih sestavin) zelo drobno narezanega jabolka. solata zato ni nič sladka, samo bolj rahla in hrustljava. poskusite!

Pa malo kisa od kislih kumaric! Njami.

Jaz naredim domačo majonezo po sistemu 1 rumenjak na pol deci olja.
POtem dam na koščke narezano šunko, grah, kumarice, naribano jajce + na koncu po okusu zenf, limonin sok, sol, poper.

Ni prava Francoska solata, neka izpeljanka, ampak pri nas jo imamo vsi radi.
Krompirja, riža ipd. pa ne maramo v majonezi, zato delam brez tega.

Hej! Zraven elektricnega strojcka je bil med recepti tudi recept za majonezo. Od takrat jo delam tako,ker vse sestavine z oljem vred dam naenkrat in je hitro narejena.

1 celo jajce
2 zlicki gorcice
1 zlicka sladkorja
sok pol limone (ali majcena kolicina citronske kisline–liliputanska zlicka)
1/8 l olja
poper
sol
1 rezina (50 g starega kruha brez skorje)

Zelo pomembno je,da so vse sestavine enake sobne temperature;torej vzamem jajcek eno uro prej iz hladilnika. Namocim v vodo rezino kruha,na hitro,jo dam v cist prticek in dobro ozmem.Potem jo na suhem prticku razdrobim v mrvice in pustim,da se malo osusi.Vse pustim na miru priblizno eno uro,da so vse sestavine enake temperature.

V mikser dam vse sestavine razen drobtinic in stepam.Ko je majoneza narejena(hitro),dodam se drobtine in se malo stepam.Dobim priblizno 1/4 l majoneze.

Mogoce bo kdo preizkusil in mu bo vsec. Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close