Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Francoska solata

Francoska solata

Delam prvič, zato prosim brez zgražanja.

A je pakirana zamrznjena mešanica, ki se jo dobi v trgovinah že prekuhana in se jo samo odtali, ali jo je potrebno prekuhati pred uporabo.

Pogledaš na vrečko in tam ti piše, ali je zelenjava surova zamrznjena ali je zamrznjena kuhana zelenjava.

Mislim, da je to vse surovo zamrznjeno. Za v bodoče ti bolj priporočam, da kupiš mešanico graha in korenja v slanici, krompir pa skuhaš svež, je zelo hitro kuhan. Pride na koncu veliko boljše, vsaj meni. Tako naredim, kadar mi zmanjka domačega graha/korenja in je res hitro in enostavno. Seveda ne pozabi na kuhana jajca in kisle kumarice :D.

Zamrznjena zelenjava je surova. Ni termično obdelana

In sicer zamrzuje se jo na  t.i. šok zamrzovanje, v zelenjavi se naredi  intercelularni led, kar omogoča da zelenjava ohrani svojo obliko .   Tako zelenjavo  termično obdelaš tako da jo  čimbolj  zamrznjeno-  prez predhodnega odtajevanja vržeš v vrelo vodo.  Nahitro! Čim krajši čas kuhanja   torej tam 3- 5 min.

Zdravo- nezdravo- estetsko …  predvidevsm da ni predmet vprašanja?

Vloženo v slanici je ravno tako termično obdelano z dodatkom  soli ?. , dražjim postopkom in dražjo embalažo – slednje kar določa ceno pa ne določa kvalitete.    Okus dajejo soli z ojačevalci .

Zamrznjeno  vs  vloženo …

Sveže in v krop ali še boljše nad paro. Tukaj gre točka šele k kvaliteti.    Za- na- hitro  je pa  zamrznjeno   čisto Ok.

Za avtorja.   Zavreš vodo pustiš  na  vrelišču   vanjo usuješ globoko zamrznjeno zelenjavo, 3- 5 min ( odvisno od količine)   pri 3 ali 4min  dodaš sol .     Odcediš- in zamešaš v solato.    Pri francoski moraš še dodat kuhano jajce in kislo kumarico.     Drugače je v večini  mešanic – zamrznjenih  zgolj grah/korenje/krompir  –  ruska solata.  ??

Odgovor na objavo uporabnika
Živilska tehnologija, 07.12.2023 ob 09:18

Zamrznjena zelenjava je surova. Ni termično obdelana

In sicer zamrzuje se jo na  t.i. šok zamrzovanje, v zelenjavi se naredi  intercelularni led, kar omogoča da zelenjava ohrani svojo obliko .   Tako zelenjavo  termično obdelaš tako da jo  čimbolj  zamrznjeno-  prez predhodnega odtajevanja vržeš v vrelo vodo.  Nahitro! Čim krajši čas kuhanja   torej tam 3- 5 min.

Zdravo- nezdravo- estetsko …  predvidevsm da ni predmet vprašanja?

Vloženo v slanici je ravno tako termično obdelano z dodatkom  soli ?. , dražjim postopkom in dražjo embalažo – slednje kar določa ceno pa ne določa kvalitete.    Okus dajejo soli z ojačevalci .

Zamrznjeno  vs  vloženo …

Sveže in v krop ali še boljše nad paro. Tukaj gre točka šele k kvaliteti.    Za- na- hitro  je pa  zamrznjeno   čisto Ok.

Za avtorja.   Zavreš vodo pustiš  na  vrelišču   vanjo usuješ globoko zamrznjeno zelenjavo, 3- 5 min ( odvisno od količine)   pri 3 ali 4min  dodaš sol .     Odcediš- in zamešaš v solato.    Pri francoski moraš še dodat kuhano jajce in kislo kumarico.     Drugače je v večini  mešanic – zamrznjenih  zgolj grah/korenje/krompir  –  ruska solata.  ??

A dajejo tudi v slanico ojačevalce? Jaz recimo kupim od Naturete ta velik kozarec in je med sestavinami našteto: grah, korenje, sol, citronska kislina. Tako tudi sama doma naredim, za v shrambo. Potem prilagodim količino soli, ko pripravljam obrok. Ampak mi tega doma vloženega vedno zmanjka tam nekje do februarja :). Potem do naslednje sezone “štukam” s kupljenim. Pa še kozarce porabim za kompot ali kisle kumarice, ko vlagam :D.

mona je nepismena ???

šobska solata mi je boljša

Odmrznjeno korenje je zanic!

Kupim zmrznjen grah, ki ga skuham. Korenje in krompir pa uporabim svez, nasekljam na drobno, na velikost graha in skuham.

ne mesanice, 07.12.2023 ob 12:06

Odmrznjeno korenje je zanic!

Kupim zmrznjen grah, ki ga skuham. Korenje in krompir pa uporabim svez, nasekljam na drobno, na velikost graha in skuham.

Kje pa po tvoje skladiščijo korenje če ne v hladilnicah.    A ja, ti ga dobiš svežega na polici v trgovini?!

Načeloma in po pravilih bi morali napisat, vendar pa če ga je  npr minimalna količina  katerega  dodajo med samo termično obdelavo in odlijejo….  – oz  katerega ne dajo direktno v slanico. Ne napišejo  . Niti niso obligirani.

Je pa tako.   Ker nismo mi slovenceljni ravni amerikanci in si take stvari omislimo na vsake kvatre, ni ravno nek bavbav. ?.tudi tista minimalna količina ne     Hotela sem zgolj poudarit, da npr  vložen kozarec je  recimo 3dc ( res ne vem iz glave) 3 eure, dočim  pol kile zamrznjene iz vrečke je 1 eur.   In če tisto vrečko flikneš v krop, za 3 minute, je bolj kvalitetna zelenjava ( manj uničena) kot tista iz slanice za  več denarja.    Res pa  da v slanico dajejo lepšo, bolj enakomerno,  dočim zamrznjeno je manjše večje.  Francoska solata je manj lepa  ?

Jaz priznam , da sem glede francoske gorenjka, in kupim zamrznjeno , res pa,  da samo grah.  Korenje tudi sama režem, krompir tudi( da vpije tekočino) .  Pri nas od 5ih samo 2 jesta francosko in jaz nisem med njimi.  ( graha ne morem in ne morem ….?) pa dela se mogoooče  2x letno.  Za novo leto in  na  ..rec , ozrecno željo.

kupujemo že narejeno francosko solato v trgovinah

Anonimno 8203, 07.12.2023 ob 12:33

Kje pa po tvoje skladiščijo korenje če ne v hladilnicah.    A ja, ti ga dobiš svežega na polici v trgovini?!

Hladilnik in zmrzovalnik ni isto.

Je velika razlika med korenjem ki je zmrznjeno ali samo hranjeno na hladnem. Zmrznjeno je res zanič.

Živilska tehnologija, 07.12.2023 ob 15:36

Načeloma in po pravilih bi morali napisat, vendar pa če ga je  npr minimalna količina  katerega  dodajo med samo termično obdelavo in odlijejo….  – oz  katerega ne dajo direktno v slanico. Ne napišejo  . Niti niso obligirani.

Je pa tako.   Ker nismo mi slovenceljni ravni amerikanci in si take stvari omislimo na vsake kvatre, ni ravno nek bavbav. ?.tudi tista minimalna količina ne     Hotela sem zgolj poudarit, da npr  vložen kozarec je  recimo 3dc ( res ne vem iz glave) 3 eure, dočim  pol kile zamrznjene iz vrečke je 1 eur.   In če tisto vrečko flikneš v krop, za 3 minute, je bolj kvalitetna zelenjava ( manj uničena) kot tista iz slanice za  več denarja.    Res pa  da v slanico dajejo lepšo, bolj enakomerno,  dočim zamrznjeno je manjše večje.  Francoska solata je manj lepa  ?

Jaz priznam , da sem glede francoske gorenjka, in kupim zamrznjeno , res pa,  da samo grah.  Korenje tudi sama režem, krompir tudi( da vpije tekočino) .  Pri nas od 5ih samo 2 jesta francosko in jaz nisem med njimi.  ( graha ne morem in ne morem ….?) pa dela se mogoooče  2x letno.  Za novo leto in  na  ..rec , ozrecno željo.

Hvala za prijazen odgovor!

OK. Sestavine je treba termično obdelati.

Sedaj je tu vprašanje! Naj prej odtalim, ali naj vržem direkt v vrelo vodo?

Koliko časa naj se kuha, glede na to, da je vse drobno narezano?

Koliko jajc bi dali na pol kg robe?

Ne kuhar, 08.12.2023 ob 12:44

OK. Sestavine je treba termično obdelati.

Sedaj je tu vprašanje! Naj prej odtalim, ali naj vržem direkt v vrelo vodo?

Koliko časa naj se kuha, glede na to, da je vse drobno narezano?

Koliko jajc bi dali na pol kg robe?

Kupi francosko, ali pa se loti iskanja po internetu na tale svoja vprasanja. Itak se ti ocitno kaj dosti ne da, tako da Hofer, pa bo.

Monna540, 08.12.2023 ob 12:50

Kupi francosko, ali pa se loti iskanja po internetu na tale svoja vprasanja. Itak se ti ocitno kaj dosti ne da, tako da Hofer, pa bo.

Ne bit tečno.

Noben ne zna linka prlepit.

Francoska solata Natureta

Sam povem.  Solata uspela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close