Najdi forum

francija

Poleti bomo šli malo mimo Azurne obale (Menton – Nica). Zanima me predvsem kakšne so cene v restvracijah, barih in trgovinah. Se da kje kupit poceni hrano (Mc Donalds, Pizza hut…)? Zanima me še TGV in sicer Nica – Paris. Je kdo potoval na tej relaciji?
Kakšno je vreme, je bolj stabilno kot na Jadranu?

Francija je že itak dražja kot Slo, tako da z restavracijami ne boste prišli poceni skoz. Z Macom itd. nimam izkušenj, v štacunah pa so cene kar normalne.

Glede TGVja >> http://www.tgv.com/EN/ Točnih cen ti ne vem povedat, vem sam to, da je res drag (vsaj meni je bil – 2001 je bla karta za Marseille-Pariz letališče 60 € s popustom).

Glede vremena naj ti pove kdo, ki je bil poleti dol. Maja in septembra je lepo toplo vreme, vendar zvečer hitro hladno.

Po mojih izkušnjah boste še najceneje prišli skozi v trgovinah – cene niso dosti višje od naših supermarketov. Nekaj čisto drugega pa so restavracije in bari in ja, celo McDonalds je PRECEJ dražji kot pri nas. J obala pa je s cenami še bolj navita.
Glede vremena pa žal ne vem, ker sem bila dol v maju…

lp Tini

Kar se vlakov tiče premisli o kakšni Eurodomino ali Interrail varianti. S temi kartami se lahko voziš tudi s TGV in ni potrebno nobeno doplačilo (razen obvezne rezervacije – po spominu nekje 500 SIT).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close