Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Franc s kmetije

Franc s kmetije

Ne vem ali se samo meni zdi,da ima Franc v svoji družini več sorodnikov s posebnimi potrebami. Kolikor sem videla so zelo povezana,ljubeča družina. Mogoče se motim ampak tako sem videla.

Saj je tudi on eno teslo s posebnimi potrebami…

Simpatičen možakar. Uredu je.

Jaz vam bom povedala prve roke. Tako dobrega človeka, pripravljenega pomagati sočloveku, kot je Franc, se težko najde. Ga osebno poznam. Ja, rad spije in kvasi neumnosti. Ampak pomoči ti pa ne bo nikoli odklonil.

Obsojati pa, da gre za ljudi s posebnimi potrebami — kaže na vašo srčno kulturo. Na neki visoki ravni ni, če me razumete.

Najbolj priden in najbolj sposoben je na kmetiji. Obvlada res vse in vcasih si zasluzi kaksen kozarcek.   Je pa res , da so  v Trbovljah kletvice nekaj cisto normalnega.   Kar je nam cudno slisati, je tam namesto ” dober dan. “

Odgovor na objavo uporabnika
Pepi502, 02.12.2021 ob 15:44

Jaz vam bom povedala prve roke. Tako dobrega človeka, pripravljenega pomagati sočloveku, kot je Franc, se težko najde. Ga osebno poznam. Ja, rad spije in kvasi neumnosti. Ampak pomoči ti pa ne bo nikoli odklonil.

Obsojati pa, da gre za ljudi s posebnimi potrebami — kaže na vašo srčno kulturo. Na neki visoki ravni ni, če me razumete.

Ti verjamem, kajti tu kritizirajo SAMO taki osebki, ki v svojem življenju niso storili ničesar koristnega… no, edino gobec jih pa je!!

Se opravičujem Francovi družini.Sem gledala danes oddajo in se mi niso več nekateri zdeli kot ljudje s posebnimi potrebami. Čist fajn družina so.

Seveda da ne, ker se svoje odvisnosti od alkohola še in že dobro zaveda in ve, da mora imeti”filter” za protiutež – torej včasih  prilagotit in omilit situacijo s svojim fizičnim delom, ker zna, današnje generacije pa ne znajo, ker se niso niti pripravljene naučit – on je pa iz generacije, ki je bila “nagnana”  na deu opraulat…., ker ve, da mu bo s tem “opravičeno” potem, ko ga poserje in se zaveda, potem pa pojoča travica. Ne, ni to prav in je alarmno, ko celo sam reče, da citirano, kaj pa je tou 5 litrou vina , tou jst sam použrem”…….In ni normalno, da nekdo požre 5 litrov vina naenkrat. Da zatre tega “alter ego” potem v sebi.

Ampak ja, očitno se to med vamini nekaterimi tolerira, ker je tudi veliko psihičnega nasilja med vašimi zidovi – morda celo podobnega. IN se vam to zdi nekaj slovensko običajnega in sprejemljivega. Pa ni.

Ni normalno, da je tudi v nekem psihičnem eksperimentu, kot je nek resničnostni šov, kjer dajo na kup različne in tudi ppsihično problematične osebke, da je en osebek tako zadirčen, preganjalski , zaničljivo prostaško ukazovalen do drugih, kad se “njemu” digne”, da mora na kup letet cel svet okoli njega; delali  in garali so zato, da so imeli mir pred njegovim psihiranjem- očitno sta ga mati in oče tako s teranjem , prisilo, psovkami in žaljivkami priravila do tega, da zna postoriti vse – tako obnašanje in dejanja pa je zelo pogosto  izvira iz primarne družine, iz otroštva.

Cisto fajn mozakar ! Tudi postena in urejena, normalna njegova druzina.

vsak od nas ima kak ” feler ” eden laze, eden krade, drugi mickeno vec spije , tretji kadi…..veliko je stvari.

Ni zastonj tisti rek : ” naj prvi kamen vrze …

Res ogaben primerek. Fuj.

Posten,preprost,  iskren in deloven clovek.    Ni pa zafnan in spletkar, kar nekatere moti.   Simpaticna druzina, imajo poseben odnos in se lepo razumejo.

Res, 03.12.2021 ob 10:29

Res ogaben primerek. Fuj.

Tu je govora o Francu, ne pa o tvojem fotru!

tako psihiranje drugih ni normalno, 03.12.2021 ob 02:54

Seveda da ne, ker se svoje odvisnosti od alkohola še in že dobro zaveda in ve, da mora imeti”filter” za protiutež – torej včasih  prilagotit in omilit situacijo s svojim fizičnim delom, ker zna, današnje generacije pa ne znajo, ker se niso niti pripravljene naučit – on je pa iz generacije, ki je bila “nagnana”  na deu opraulat…., ker ve, da mu bo s tem “opravičeno” potem, ko ga poserje in se zaveda, potem pa pojoča travica. Ne, ni to prav in je alarmno, ko celo sam reče, da citirano, kaj pa je tou 5 litrou vina , tou jst sam použrem”…….In ni normalno, da nekdo požre 5 litrov vina naenkrat. Da zatre tega “alter ego” potem v sebi.

Ampak ja, očitno se to med vamini nekaterimi tolerira, ker je tudi veliko psihičnega nasilja med vašimi zidovi – morda celo podobnega. IN se vam to zdi nekaj slovensko običajnega in sprejemljivega. Pa ni.

Ni normalno, da je tudi v nekem psihičnem eksperimentu, kot je nek resničnostni šov, kjer dajo na kup različne in tudi ppsihično problematične osebke, da je en osebek tako zadirčen, preganjalski , zaničljivo prostaško ukazovalen do drugih, kad se “njemu” digne”, da mora na kup letet cel svet okoli njega; delali  in garali so zato, da so imeli mir pred njegovim psihiranjem- očitno sta ga mati in oče tako s teranjem , prisilo, psovkami in žaljivkami priravila do tega, da zna postoriti vse – tako obnašanje in dejanja pa je zelo pogosto  izvira iz primarne družine, iz otroštva.

Se popolnoma strinjam, da obnašanje Franca do drugih ni pokazatelj neke karakterne, zrele osebe, sposobne spoštljive komunikacije. Jasno kaže tudi nagnjenost do alkohola.

Deloholik moram rečt, drugače pa prostaški, nagnjen k alkoholu. Pa ne malo.

Prav čudi me, da ste se na najbolj delovnega človeka na kmetiji spravili.

Kaj vi mislite, da bi Nada pustila svojo kmetijo lenuhom.

Moram pa pohvalit nekatere punce, ki so očitno zelo dobre kuharice. Sicer upam, da niso po scenariju s kakega kmečkega turizma vozili že kuhano.

Ne zdi se vam kritično spletkarjenje Polone, ki se z ničemer ni dokazla. Morda je res, da Franc kdaj kaj več spije, ampak nikoli ni bil žaljiv in mislim, da zadnja scena s Polono ima kakšno ozadje, ker bi se on spravil potem tudi na druge.

Le kje pa, najmlajše naj bi se loti?

Če že razlagate kolk naj bi spil, potem bodite prepričani da ve, da mu še za dobro jutro ne vstane.

Govor je pač trbovski in morda je  nekaterim grob, ampak ded je veseljak, glasen, pa mislim, da nikomur ni nič žalega hotel ali naredil.

Če ne bi po svoje zarobantil, verjemite, da ne bi nobene naloge opravili . Še sreča, da jih je utiril že na začetku.

Primitivni osebek. Da je Trboveljčan ni nikakršno opravičilo za njegovo izražanje. In to o povezani družini. Zakaj jih je odgnal domov še preden so se spoznali in poveselili z ostalimi člani kmetije ? kot bi se jih sramoval.Grdo je bilo to in potem še grožnje ženi. Verjamem, da je dober do prijateljev in sosedov. Kaj pa se dogaja znotraj doma nimam dobrega občutka. Sem imela podobnega soseda. Navzven širokosrčen res vsem pripravljen pomagati. Ga je marsikdo znal izkoristit v svoj prid.Ko je delal je delal, ko je pil pa je pil. Domači nikoli niso vedeli kaj pričakovat ko se vrne.

o ja, 04.12.2021 ob 19:37

Primitivni osebek. Da je Trboveljčan ni nikakršno opravičilo za njegovo izražanje. In to o povezani družini. Zakaj jih je odgnal domov še preden so se spoznali in poveselili z ostalimi člani kmetije ? kot bi se jih sramoval.Grdo je bilo to in potem še grožnje ženi. Verjamem, da je dober do prijateljev in sosedov. Kaj pa se dogaja znotraj doma nimam dobrega občutka. Sem imela podobnega soseda. Navzven širokosrčen res vsem pripravljen pomagati. Ga je marsikdo znal izkoristit v svoj prid.Ko je delal je delal, ko je pil pa je pil. Domači nikoli niso vedeli kaj pričakovat ko se vrne.

Dober je do tistih, ki mu dajo alkohol. Vsaj tako se opazi tudi v šovu. Psihično je pa hud zgrešen produkt svojih staršev.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close