Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Fran Milčinski – Ježek, največja legenda

Fran Milčinski – Ježek, največja legenda

Včeraj je bilo 100 let njegovega rojstva. Počivaj v miru, legenda, tvojo Zvezdico zaspanko še zdaj hranim…

https://www.youtube.com/watch?v=rtbHrZsaIuo

https://www.youtube.com/watch?v=Iot9th8Ao-w

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Zelo rada ga imam, Ježka. Sploh njegove pesmi, pa popevke…
In sem bila iskreno jezna nad enim skorpucalom od oddaje v njegov spomin, ki je
bila na ARSu v začetku meseca….res bedna, kt bi se norca delal…pol šele vidiš
razliko med res kvalitetnimi ljudmi…in takimi, ki mislijo, da so….

Frane Milčinski ježek – Birokrat

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Moj narobe svet

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

prvi (proti)revolucionar

Darwin nima prav 🙂

Ja, Frane je bil, moja napaka, Fran je bil njegov oče.

Jaz sem pa Ježek z malo začetnico napisala…

Preprosta ljubezen

Tud meni je zelo všeč. Toliko resnice v satiričnih zapisih!

Res je bil dober, kar je napisal, je vsako leto bolj resnično..

Politicians should be replaced like diapers, often for the same reason Mark Twain

http://www.youtube.com/watch?v=LrY–IjJhkI&playnext=1&list=PL181E393D5CE993BE&feature=results_main

Nekoč so skupaj živeli babica, dedek in vnučka. Babica je skrbela za vnučko, dedek pa je pisal pesmi, tudi o njej. In če pokažemo, kar skrivamo, in skrijemo, kar pokažemo – je pred nami Glas(ba) vnučke, ki je dedku z njegovimi besedami naslikala svoj svet glasu. Frane Milčinski je dedek in Ježek, ki sanja podobe v več jezikih ljubezenskega govora, Nana Milčinski je vnučka, ki mu je per aspera ad astra, med zvezde torej – poslala drobno sporočilo, da Želja potrebuje Podobo. In če stoji v svetu romantike estetski uvod — in tedaj se je pred mojimi očmi razprl najlepši prizor, kar sem jih kdaj videl – tedaj lahko za Nanin poklon dedku zapišemo — in tedaj se je pred našimi ušesi razprl najlepši poklon, kar sem jih kdaj slišal, poklon srca, poklon besede in zvena, ki v istem stavku pomeni dve različni stvari. Kot Srce, ki je organ Želje in Glasu, križišče na poti do, daj mi tisto, česar nimaš. Srce, o katerem je Roland Barthes dejal, da boli: boli zaradi vala, ki ga je preplavil z njim samim; edinole zaljubljence in otroke boli srce. In o tem govorita Frane Milčinski Ježek in Nana Milčinski na tem plemenitem sprehodu po akordih hrepenenja v obliki glasbe.

Matjaž Berger

Pa bil je odličen Kosobrin..

klasičnaSVN scena … praznujemo smrt radoživega zapitega F. Prešerna in na pedistal postavljamo zafrustriranega F. M.J.

kero sranje od nacionalnih junakov in izpostavljanja njihovega bistva (smrt, destruktivnost + Švercar Martin Krpan in požigalec Hlapec Jernej)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close