Fotografiranje Tunizija
Oj,
Berberi se pustijo slikat, ker pred tem ponavadi že plačaš izlet in dobijo nekaj denarja.
Sama sem doživela, da so kakšni domačini zahtevali napitnino za slikanje, drugače niso dovolli, da ji slikam.
Če boste šli v Saharo in slikali črne jezdece, ki namerno priletijo mimo, bodo takoj zahtevali denar.
Načeloma pa ni problemov.
Tudi policaje sem uspela slikat ne da bi videli, vojske pa niti vidla nisem veliko, razen v Tunisu.
Lep dopust!
S slikanjem v Tuniziji načeloma ni problemov, običajno če slikaš osebe ti rečejo, da jim daj en dinar ali pet dinarjev. Jaz sem se jim samo nasmehnila in vljudno rekla, da je slika zame in sicer za en nasmešek. če pa želiš slikati v muzejih potem je bolje, da plačaš tisti dinar na vhodu in ni težav, namreč hodijo nadzorni in gledajo kdo slika in ima vso pravico te prositi za karto da si plačal za slikanje. V Sahari je pa hudič zaradi zelo drobnega peska, ki je kot nekakšen mikro prah, če imaš dober nos, ga čutiš že v samem zraku. Ne strašim vas, vendar ima vse svoje čare. Vojaških objektov in pa predsedniško palačo je strogo prepovedano slikati, to nadzorujejo z video kamerami, sicer kot sem že dejala ni problema.
Forum je zaprt za komentiranje.