Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Formatirati disk in instalirati win xp

Formatirati disk in instalirati win xp

Pozdravljeni!

Ker mi računalnik deluje počasi sem se odločil, da na novo nasnamem windowse in formatiram samo disk C: na disk D: pa shranim podatke, ki bi se po formatiranju C: diska ohranili. Imam en disk (80 GB), ki pa je razdeljen na 2 kosa (mislim da se temu reče particija 😉 )
Torej zanima me kako bi jaz v mojmu primeru na novo instaliral windows XP in formatiral C:

Hvala za odgovore.

lp

če formatiraš DISK, zbrišeš tudi particije … če hočeš eno obdržat, lahko kvečjemu formatiraš particijo …
po mojem je najboljše tko:
vse daš na C, formatiraš D, kar želiš obdržat daš na D, formatiraš C
win se bojo itak namestili na tisti prazen prostor, ki ti bo pač ostal, torej particijo C … so že računalniki tako pametni ;))

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

To bo težka, ker bi moral selitev izvajat v DOS-u; boljše je , da na D premakneš vse, kar želiš obdržat pred brisanjem particije C. Nato le slediš navodilom instalacijskega postopka XP-jev.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Samo en majhen popravek, DISKA ne moreš formatirat, formatiraš lahko le particijo.

a je kako možnost, da bi jast stvari shranil na D: in disk C: formatiral kar v windowsu??

lp

Ne!

Disk lahko formatiraš iz WinXP instalacijskega programa,
win te opozorijo, da je na disku c: že sistem in nato izberi naj ga formatira!

Najbolje pa je, da vse podatke zapeces na CD ali DVD, pa kar vse skupaj formatiras. Samo pazi na to, da bos potem moral se naloziti ostale programe, ki si jih imel, kot je npr. Microsoft Office…pa iger tudi ne bo vec, pa…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close