Ford – Fusion
Glede na frko, ki jo je imel nek kupec s Fusionom (brala v casopisu – lupil se mu je lak in mu niso hoteli zamenjat avta, po 14 mesecih je s pomocjo inspektorja dosegel vrnitev kupnine, a so mu odsteli “uporabnino” za 14 mesecev uporabe!!!),
ga tudi zastonj ne bi imela.
Lahko da je bil ta avto slucajna izjema, vendar…
Po mojem skromnem mnenju je škoda denarja za avto, ki je v bistvu samo malo dvignjena fiesta.
Ni to pogon 4×4 ali kaj podobnega. V tem cenovnem razredu bi bilo precej bolj smotrno pogledati Hondo Jazz.
muca,
to menda delajo z vsemi avti, saj se lahko ob prevozu marsikaj poškoduje. Res pa je po mojem mnenju narobe, da so ga prodali kot novega. Kupcu bi morali za to povedati in mu znižati ceno. Konec koncev tudi prebarvanemu avtu nič ne manjka, zato ne vem, zakaj ga niti zastonj ne bi imela.
Če premišljuješ o avtomobilu v tem razredu, morda svetujem , da pogledaš še malo drugam.
Opcije so še:
Fiat Idea, ki zna biti notri malo plastična
Opel Meriva, ki je na žalost Opel (moje mnenje, ne me kritizirat), je pa kompakten občutek v vožnji
Honda Jazz, ima samo bencinski motor, a ima ta najnižjo normno porabo med vsemi bencinskimi 1,4 motorji na svetu ta hip
dobro odločitev ti želim
Če želiš kakšen bolj natančen nasvet, se lahko obrneš na moj mail!
Ford nekako ni najbolj zanesljiva izbira. Vidim, da sta ti že dva svetovala Hondo Jazz. Vsekakor premisli in kupi katerega od Japoncev, saj so ti dokazano (jd power – Francija, Nemčija, GB in ZDA) dokazano najbolj zanesljivi na svetu.
Rezultati J.D.Power raziskav 2005:
V Nemčiji zmaga Toyote, Honda peta
V Franciji zmaga Honde, Toyota tretja
V Angliji Lexus (tam je Hondin model Jazz celo dosegel prvo mesto med vsemi avtomobili, Honda kot znamka pa 3., druga je Škoda, Toyota četrta)
V ZDA pa je itak Honda vladar skoraj vseh lestvic (na nekaterih pa Hyundai ter Lexus)
Govorim iz lastnih izkušenj Toyota Yaris. Ne rečem da niso dobri ampak okoli njih se je spletla iluzija o nepokvarljivosti. Procentualno imajo res manj okvar ampak ravno tako se lahko pokvarijo kot kakšna druga znamka. Se posebno odkar Japonski proizvajalci selijo svoje tovarne v EU. Za Forda lahko rečem da je ob primernem vzdrževanju lahko prav tako zanesljiv kot kakšen Japonec, konkretno za Fusion pa lahko rečem da ima super vozne lastnosti in ogromno uporabnega prostora ter tudi nekaj napak !!!
Kupila sva ga že. Super zadovoljna. Glede prostornosti, porabe … Le vibracije volana pri okrog 110 – 120 km/h. Že dvakrat na servisu, pa še ni uspelo sanirati zadeve. Zdaj nama bodo menjali roko, mogoče roki, mogoče roke, potem bomo pa videli, Za testne vožnje so mi pokurili že pol tanka goriva. Pa še ga bodo … Hm hm.