Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ford focus

Ford focus

Spoštovani obiskovalci foruma!

Zanimajo me vaše izkušnje tako pozitivne kot negativne o ford focusu.Sam sicer vozim ta avtomobil(TDCI 1.8 85 kw 115 hp) in moram pošteno priznati,da sem z avtomobilom kar zadovoljen.Najbolj me navdušuje odlična lega avtomobila in pa za moje pojme zelo zmogljiv dieselski motor TDCI,ki je za povrh še kar precej varčen.Kaj pa menite vi in kakšne so vaše izkušnje!
Vsem skupaj en lep pozdrav in SREČNO VOZNJO!

Zdravo!

Imamo 4 mesece star Ford Focus Karavan, sicer je bencinar 1.8, privoščili pa smo si Ghia opremo pa še nekaj dodatnih stvari.

Moram povedati, da smo zelo zadovoljni, sploh glede lege na cesti (malo nas je skrbelo, saj smo pred tem imeli Civica, ki je bil na cesti res super).

Dobili smo več, kot smo pričakovali, pa čeprav ta avto ni bil naša velika želja, premamila nas je ugodna cena in prostornost avtomobila.
Ni nam žal.

LP in srečno vožnjo!

Alenka

Lep pozdrav !

Ko je že odprta tema o focusu, bi še sam rad kaj povprašal. Mi lahko kdo pove kaj ima focus v osnovi kot opremo? Sam se namreč zanimam za nakup tega avtomobila, vendar ene 3 leta starega bi vzel, tudi diesel.
Prijatelj ima sicer fiesto, samo moti me, ker je plastika znotraj taka čudna, se mi zdi precej občutljiva na praske, je v focusu kaj boljša, kakšno je vaše mnenje.
Kaj pa udobnost, pri fiesti nisem bil razočaran, mislim da pri focusu sploh nebi smel biti?

Toliko za zdaj.

LP,Pavle

Spoštovani g.Pavle!

Oprema vsakega fokusa je sledeča;servo volan,vsaj dve zračni blazini,ABS,električni pomik prednjih stekel,centralno zaklepanje,volan nastavljiv po višini in globini.Oprema se pač razlikuje od paketa opreme(ambient,trend,Ghia).Klimatska naprava je bila serijska samo pri paketu opreme Ghia.Sedaj sicer ponujajo še nekatere druge pakete,ki vsebujejo vse na našteto vkljucno z klimo in pa še kaj zraven.

Kar se tiče plastike v notranjosti vozila je pač tako nekomu je všeč nekomu ne.Sam nimam občutka,da bi bila občutljiva na praske ali kaj podobnega tudi pri mojem focusu se do sedaj niso pojavile nobene praske.

Kar se udobnosti v fokusu tiče vam iz svojem primeru povem.Vzmetenje ni nič kaj mehko ni pa neudobno.Je pa res , da fokus slovi po res dobri legi na cestišču in prav tako po vodljivosti.

Glede dieselskega motorja vam svetujem nakup motorja TDCI z 100 ali pa 115(konjskimi močmi).Tudi motor TDDI z 66KW oz 90 konji ni slab vendar je veliko boljša izbira že prej omenjena varijanta.

Sedaj vam še za konec iskreno povem da sem z svojim focusom TDCI 115hp,zelo zadovoljen.Do sedaj sem z avtomobilom zelo zadovoljen.na koncu pa vam naj svetujem,če boste kupovali rabljen avtomobil preverite lastnika in pa poreklo avtomobila,saj jih je bilo zelo veliko uvoženo iz tujine.

Toliko za sedaj želim vam ugoden nakup in pa srečno vožnjo!

Jaz pa bom rekel takole :

Imam Ford Focus 1.8, Trend, 3 vrata, letnik 2002 in sem z avtom izjemno zadovoljen !

Materijali v notranjosti po katerih sprašujete so zelo kvalitetni (vsaj pri moji opremi Trend je tako – v alu barvi menjalnik, v alu barvi sredinski del armaturke, srebrnskaste letve na vratih, mehko in neobčutljivo oblazinjenje na vratih, …), avto na cesti leži res fenomenalno, pospeški so dobri, končna hitrost – brez problema ga na avtocesti spravim (merjeno po števcu, seveda so odstopanja od realne hitrosti ) na 220 km/h, poraba je največ 8.3 l, pa ga ne “šparam”……

Za primerjavo ti lahko povem, da imam prijatelja ki imasta Alfa Romeo 147 in 156 isti letnik, pa imata non-stop neke probleme (kot oba zatrjujeta ne bosta nikoli več kupila “italijanskih jajc” – pa me ne razumet narobe – sam osebno nimam nič proti italijanskim avtom, saj še jih sploh nisem imel, govorim le to kar mi povejo)

Čez cca. 2 leti bom menjal avto in novi bo sigurno spet Ford Focus.

Lep pozdrav in kar pogumno v nakup (glej le da je avto redno servisiran) !

New Report

Close