Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem FORD FOCUS – izkušnje

FORD FOCUS – izkušnje

Naša 3-članska družina razmišlja o nakupu rabljenega Ford Focusa 1.8. 16V, l. 2002 – cena okrog 2 mio – zanimajo me vaše pozitivne in negativne izkušnje?

Je dovolj prostoren, udoben, varen, kolikšna je poraba? So servisi dragi?

Po mojih izkušnjah (ki pa so kratke, saj imamo focusa karavan šele dve leti) je to v redu avto, prostoren, ima dobre vozne lastnosti. Varnosti mi zaenkrat hvala bogu še ni bilo potrebno preveriti :-). Servisi samo redni, cena bistveno ne odstopa od cene rednih servisov pri mojem prejšnjem avtu. Poraba je med 7 in 7,5 litri na 100 km (motor 1.6)

Fordovi avtomobili so tako narejeni kot bi bili iz Kragujevca.

Smo imeli novega Forda doma, sami problemi z motorjem in nekimi fedri, ki so škripali, potem je pa fotr znorel in se prekršil – kupili smo Hondo in zdaj vem, zakaj pravijo, da so Japončki najboljši. Probaj Civica, ima več prostora kot Focus in fotko pravi, da tudi manj bencina pokuri. Na začetku mi avto sicer ni bil všeč, ko se ga navadiš, pa je kar ok.

LP

Prav smešno, kakšni komentarji se pojavljajo po tem forumi. Nekdo omeni VW, pa takoj padajo komentarji, da je jajc. Isto za fiat, citroen, renault, Ford. Pa kaj zaboga bi vi radi povedali ? Da veste vse o vseh avtih ? Pa ko smo že pri japoncih, moj fotr je imel subaruja in ga je zaradi nenehnih popravil že po dveh letih prodal. Tako da se najde problematične avte tudi pri japoncih !

zakaj pa ne, tudi japoncem se zgodi. ob tvojem komentarju sem si pogledala malo tisto j.d. power raziskavo in tam govorijo dejstva v prid japoncem sama zase. pri japoncih imaš pač najmanjšo možnost, da bo kaj šlo narobe. VW pa je skoraj na repu med vsemi znamkami.

uživaj v VW-ju, to je tvoja pravica!

O focusu lahko povem le dobro: robusten, solidno izdelan, lepo vodljiv,…
edina zamera je mogoče nekoliko preslabo dušenje zvoka v kabini (hrup motorja v notranjosti kabine je v primerjavi s konkurenco mogoče nekoliko večji – sploh če imaš težjo nogo…) in pa “zelo povprečen” avtoradio…
Sicer pa: šest let brez okvar.

nina, kdo pa pravi, da uživam v VW-ju ? Volksvagna pravzaprav nikoli nisem imel. Neumno se mi samo zdi neko brezvezno nabijanje vseh “znalcev” tukaj na forumu o ne-japonskih znamkah. In poleg omenjene raziskave obstaja tudi npr adacova statistika pokvarljivosti, kjer je ford focus pri vrhu :
1. Audi A2
2. Mercedes A
3. honda civic
4. toyota corolla
5. Ford Focus

linque:

S tem da so med prvimi desetimi zelo majhne razlike.

Toliko o avtih “iz Kragujevca” za brihtne buče.

Makarony,
lepo si se potrudil, sem tudi sam pred časom že opazil, da je prav focus med najmanj pokvarljivimi. Res neverjetno, kako so eni pametni, pa avtomobila še v salon ne gredo pogledat, kaj šele da bi ga vozili.
Moja žena je imela focusa štiri leta BP, moji starši ga imajo zdaj ravno leto dni, pa so tudi zadovoljni. Kolega ima karavana in ga samo hvali.

Predvsem je lega na cesti med najboljšimi v razredu, če ne najboljša, vožnja je res prijetna pri vseh hitrostih, glasen pa res je, a le v primerjavi s sodobnimi avtomobili. Ta pa je star dobrih pet let.

Moni, veliko sreče ti želim, focus je zagotovo dobra izbira!

SEM RAZOČARAN KER GA VOZI TAŠČA

Pozdrav vsem skupaj!
Prvič vprašanje za miroko-ta ali si ti mogoče iz Kragujevca jeli bre?
Sedaj pa nekaj o fokusu sam ga imam in sem znjim zadovoljen,kar pomeni,da nisem imel nobenih popravil do sedaj.Po testih sodečeč ne samo ADCAovih je bil fokus najmanj kvarljiv avto.Tudi naj bolj prodajan avtomobil je bil (nekaj časa) naredili so ji malce čez 4miljone to samo v 6 letih njegovega obstoja.Če bi bil iz Kragujevca nikoli ne bi postal evropski avto leta (1998).Njegove vozne sposobnoti so sploh pa lega na cesti so več kot prepričljive to je bilo poudarjeno na vsakem testu.Sam sicer vozim 1.8 tdci s 85kw karavan in sem po pravici povedano zadovoljen.Jaz lahko rečem samo to ,da ga toplo priporočam!

Hvala vsem za odgovore – ste me prepričali, sem ga že kupila :)))

New Report

Close