Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Fonda brancin ali orada

Fonda brancin ali orada

Je kdo probal recimo orado (ali brancina) Fonda in jo primerjal z “navadno” orado, uvoženo iz Hrvaške? Zakaj je Fonda skoraj 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} dražja? Na spletni strani sicer pišejo čisto morje, vrhunska kvaliteta, najdražja hrana itd. ampak težko verjamem da so ribe v bližini svinjarije koprskega zaliva boljše od tistih na odprtem morju pri dalmatinskih otokih. Gojene so pa itak oboje.

PRVI FONDA BRANCINI IZ HRVAŠKE
26.7.2012

V četrtek, 26. julija, smo pod pobočji Osoršice pri Osorju, kjer se skoraj stikata velika hrvaška otoka Cres in Lošinj, iz čistega, neomadeževanega in globokega morja, dvignili prvi izlov Fonda brancinov, pridelanih v ribogojnici Osorski otoci. V tej ribogojnici mlada ekipa pod vodstvom izkušenega, naravi, morju in ribogojstvu predanega Stijepka Gugića, po sonaravnih načelih in skladno z vsemi standardi ribogojnice Fonda, goji brancine in orade.

Zato pa mi kopujemo hrvaške ribe prav zaradi cene. Slovenske gojijo v ribogojnici, ki je privat. Hrvaške ribe so tudi iz ribogojnic samo so bolj na odprtem morju. Sem pa ravno brala, da ima 80{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} rib na hrvaškem plastiko v sebi.
Fonda so zame prevelike in preveč debelo, kompaktno meso ima.

A kdo ve s čim jih preparirajo, da v hladilniku zdržijo tako dolgo? Za ribe se ve, da se hitro kvarijo, te pa zdržijo tako dolgo?

Prav z ničemer. Slovenček enkrat dejansko dobi svežo ribo in je ne prepozna. Kam smo prišli:-(

Fondine ribe so naslednji dan po izlovu v prodaji, vse ostale ribe se pajsajo pa dneve in dneve prek ribjih veleprodajnih tržnic da pridejo do potrošnika. Po slo zakonodaji je riba lahko označena za svežo še 10. dan po izlovu!!! Samo toliko, da veste, kaj jeste.

https://www.fonda.si/sl/fonda/ribogojnica-fonda

https://www.fonda.si/sl/fonda/ribogojnica-fonda
[/quote]

Ja vem, točno tale link sem bral. Ampak mene zanima, če je kdo dejansko PROBAL eno in drugo in videl razliko.

Ja vem, točno tale link sem bral. Ampak mene zanima, če je kdo dejansko PROBAL eno in drugo in videl razliko.
[/quote]

Dobra ideja..ob priliki bom kupila obe (orado imam raje kot brancina), mogoče pa kar vse 4 (hrv orado in brancina ter obe še od Fonde) pa vam sporočim, katera je boljša..

Ti si tako “spran”, da ni niti smešno. Svinjarija koprskega zaliva? Odprto morje pri dalmatinskih otokih? O čem bluziš? Nobene svinjarije ni, razlika je v tem, da gre pri hrvaški ribi za ceneno ribo, ki se jo hrani s poceni hrano (tipično nekvalitetna balkanska prehrambena industrija) in pri kateri traja lep čas, da pride do končnega kupca, pri Fondi pa se držijo visokih standardov in ponujajo sveže ribe. Kupujejo samo najboljšo hrano, ki jo trg ponuja. Torej, gre za kvalitetno ribo proti ceneni.

Je razlika. V strukturi mesa in v priokusu (poceni krmila), ki jo ima hrvaška riba.

Pred leti, ko so gojili samo brancina, je bil njihov brancin na slepem testu pri najboljših italijanskih kuharjih, ki so ga razglasili za divjo ribo. Toliko o standardu ribogojnice Fonda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close