Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Focus C-max

Focus C-max

Zanima me vaše mnenje o Focusu C-max. Ta avto se mi zelo dopade, ker je prostoren, moti pa me dokaj visoka cena, še zlasti diesla.

Na kratko:
– vozi se zelo dobro, najbrž najbolje od kompaktnih enoprostorcev
– prostora ima približno toliko kot scenic, a manj od tourana
– super zadeva je možnost premikanja zadnjih bočnih sedežev nazaj
– 1,6-litrski dizelski motor je enkraten, vreden vsakega tolarja

Upam, da sem vsaj malo pomagal …

LP

C max -a 1,6 bencin imam 4 mesece, moti me poraba ( cca 10 litrov) in nekakšno pokanje ali bolje klenkanje nekje na podvozju, ki pa ga na servisu ( Avto Rebernik) ne znajo odpraviti

poglej na naslov http://forum.langzeittest.de

na tej strani lahko prebereš mnenja o posameznih znamkah vozil od problemom, pohval in … stran je v nemščini

Pozdravljeni!

Turboizli so res varčnejši pri porabi goriva in zaradi občutno večjega navora od bencinarjev tudi bolj prožni, a pri večini znamk je razlika v ceni med njimi prevelika. Dizelski C-max je predrag, da bi spadal med ugodne nakupe, mdtem ko so bencinksi stroji cenovno bolj privlačni.

Primer: (z osnovno opremo ambiente)

-1,6i (100KM, poraba cca 8 litrov) – 3,75 mio SIT
-1,8i (125 KM, poraba cca 9 litrov – 4,01 mio SIT
-1,6 TDCI (109 KM, poraba cca 6 litrov) – 4,68 mio SIT

Še posebej pri focusu C-max je veliko bolj racionalno izbrati bencinksi motor, sploh pri trenutnih cenah goriva (95 – 208,2 SIT; D2 – 205,9 SIT).

Nakup 1,6 TDCI motorja se s prihrankom pri gorivu v primerjavi z 1,8i motorjem povrne torej po cca 100 tisoč km, v primerjavi z 1,6i motorjem pa celo po cca 200 tisoč km!

Malo za v razmislek.

lp,
Anže

New Report

Close