Najdi forum

Florida

Zivjo
Sepetmbra imam namen potovati na Florido.Celo porovanje naj bi trajalo nekje 14 dni.
Zdaj bi pa prosil vse,ki ste bli ze v tem delu ZDA,da mi mal svetujete kaj se vse splaca pogledat.
Potoval bom z busom.
Rad bi si pogledal JFK Space centr.
Kaj je tam se kaj zanimivega?
Zanima me tudi kako je kaj s prenocisci?
Kolko kaj stane hotel?
Za odgovor se vam ze vnparaj zahvaljujem.

lp
furbi

Zdravo,

jaz sem bil na Floridi 2001. Ogledal sem si vzhodno in zahodno obalo, imel rent-a-car. Prenoceval sem v motelih. Izogibal sem se najcenejsih, ker me niso navdajali z obcutkom varnosti. Za nocitev z zajtrkom sem dal v povprecju 60 dolarjev. Enkrat pa sem prespal za 30 dolarjev, ampak WC je bil zamasen in klima ni delala. Seveda sem dobil drugo sobo, ki je bila OK.

Problem Floride je, da imas urbana sredisca, mesta, vmes pa je samo mocvirje ali pa morje. Mesta so praviloma samo beton. Vstopnice v razlicne zabaviscne parke (Universal studio npr.) so astronomske, okoli 50 dolarjev na osebo, parkirnina okoli 8 dolarjev.

Osebno mi je bila vsec bolj zahodna obala, kot pa vzhodna. Zvecer nisem kaj hodil ven, ker so lokalne televizije redno sporocale o drive-by-shooting zadevah, ki so zgodile par ulic stran od motela in podobnih zadevah.

Kopanje na odmaknjenih plazah ni priporocljivo zaradi morskih psov. Na plazah prvo preveri, ce imajo opazovalnice in kaksna zastavica visi.

Lp

Hej!

na Floridi ti priporocam:

JFK space center
Daytona beach
Clearwaters
Everglades z krokodili
Orlando (disneyland ali universal studions …. ce ti ni 50-100 $ prevec za vstopnino …zamudil nebos kaj fenomenalnega pa vseeno)
Miami beach ( plaze, arhitektura, blisc, night life)
Fort Lawderdale ( night life)
Tampa
in najlepse The keys z Key west-om na koncu!!!

spanje: hostli so bili nazadnje 10-15 $ na noc
najenostavneje pa je seveda rent a car (lahko tudi spis v njem)
marsikje so komarji nadlezna stvar, tako da kaki autan ne skodi se posebej ob mocvirjih (everglades in JFK space center)

Lp

Mito

furbi, če te karkoli zanima o Floridi, napiši. Sem se ravno vrnil od tam.

Z avtobusi bo malo težko potovati, ker so povezave slabe, pa bolj malo vidiš. Javni promet v ZDA sux. Vzami rent-a-car rajši. Moteli: Super8 – 55 USD/sobo; Ramada Inn – 70 USD/sobo. Super8 so povečini veliko bolje opremljeni (hladilnik, mikrovalovka). Prenočišč kot smetja.

JFK Space Center – vstopnina od 30 do 40 USD (odvisno od različice karte) – če te zanima, vsekakor zanimivo. Vidiš stavbo, kjer hranijo shuttle, pa pot po kateri jih peljejo do izstrelišča, potem od daleč vidiš izstrelišča za raketoplane in rakete. Potem se pelješ do modela sobe, od koder so vodili izstrelitev na Luno; potem si še greš ogledat raketo Saturn V (najbolj zanimiva stvar); potem pa še imaš precej stvari v Visitor centru. Če vzameš Full Admission Ticket še imaš poleg v ceno všteti simulator sile 4G. Porabiš celi dan.

Vsi parki so dragi – v Orlandu lahko za vstopnine zapraviš neskončno. Karte od 55-60 USD. Meni je bil všeč Busch Garden v Tampi. Od Disneyevih parkov sem obiskal samo Blizzard Beach (vodni park), tudi super.

Pokrajina je lepa, v vsaki malo večji luži je krokodil (če imaš avto, greš malo na slepo iskat živali). V Evergladesu je neskončno komarjev. Brez zaščite boš celi gubast od pikov.

Mi smo se v morju kopali kar povsod, kjer je naneslo. Voda je topla, na jugu v Miamiju okrog 30 stopinj, tako da te voda niti ne ohladi. Vedno je vroče, včasih dežuje nekaj dni vkup.

Miami Beach – zabava, denar, ženske, dobri avti … priporočam za zaključek potovanja.

Zahodna obala nič posebnega, voda bolj mrzla kot v Miamiju, tam vsi opevajo neke plaže, pa so vse plaže na Floridi približno enake … neskončna mivkasta plaža. Tampa kot mesto je brezvezno. Orlando tudi.

Daytona je bila ponoči popolnoma mrtvo mesto. Nimaš si tam kaj za začeti. Ogled dirkališča v Daytoni je zastonj, čeprav ti skušajo prodati vodeni ogled. Key West je potrebno obvezno obiskati. Prevoz do tja poteka počasi (v Big Pine Key se splača iti malo potikat po močvirju in iskat srne, ki živijo samo tam), v Key Westu je odlična hiša metuljev. Priporočam da si za ogled otokov vzameš 2 dni.

Nevarnosti nismo čutili nikjer nobene (igrali tudi košarko z domačini). Velikokrat smo se zapeljali v geto ali pa šli tja v McDonalds, ampak nobenih problemov. Sicer smo bili tam skoraj vedno edini belci… Enkrat smo prespali tudi v Super8 motelu v getu, nobenih problemov, niti zvečer.

Na Floridi vsi čepijo samo v avtu. In pravzaprav nikjer ne vidiš nikogar peš na cesti, razen v Miamiju. Tak da če boš hodil kaj peš, boš skoraj zagotovo edini, posebej izven centrov mestov.

LP

Zadnja sprememba (04-08-04 05:34)

Zivjo AlienX
Hvala ti za odgovor.
In kolko se gibje cena ranta cara?
Kaj pa kaj hrana?

Jaz mam problem v tem,ker bom najverjetneje potoval sam.
Trenutno delam tukaj v enem campu,v drugi polovici Septebra pa mislim it na Florido.

Zato se enkrat sprasujem koga,ki nacrtuje potovanje po Floridi v drugi polovici septebra,in ce isce sopotnika bi se mu z veseljem pridruzi…

lp
furbi

Zdaj če si star nad 25 let, bi se moglo dati rent-a-car dobiti od kakih 200 USD dalje na teden za Economy s polnim kaskom (čeprav ti še vedno hočejo podtakniti celi kup zavarovanj, ki jih ne rabiš, zato pazi ko podpisuješ pogodbo) – poglej na npr. http://www.holidayautos.de . Priporočam ti (če potuješ sam), da avta ne prevzameš na letališču, ker imajo novi davek za rent-a-car na letališčih 3 USD+tax/dan, in če vzameš za npr. 14 dni, se kar dosti nabere po nepotrebnem. Rajši vzami avtobus do mesta iz letališča (1,25 USD – Miami), pa prihraniš tistih 40 USD. Letališče je od centra mesta oddaljenih okrog 10 minut vožnje, od Miami Beacha 20 minut. Bencin stane od 1,85 – 2,19 USD na galono. Nekatere avtoceste so za plačat (cestnine so okrog 1 USD), za vožnjo Miami-Orlando po plačljivi avtocesti 15 USD. Sicer se lahko tem avtocestam vedno izogneš in greš po neplačljivi avtocesti, samo včasih je precej daljša pot.

Hrana v restavracijah je draga, za to kar dobiš (obroki od 12 USD dalje), all-you-can-eat 15 USD, normalne pizze od okrog 15 USD. Najceneje je bilo v McDonaldsu – npr. dvojni cheesburger 1 USD, 2 jabolčni piti za 1 USD, McChicken 1 USD … pa zdaj so še imeli akcijo “plačaš 1 bigmac (okrog 2 USD), dobiš 2”. V trgovinah ni tak drago – Coca-Colini produkti in limonade 0,99 USD za 2 litra, kaki sokovi in kaj drugega precej dražje; banane 200 SIT/kg, jogurti od 0,49 USD dalje, splačajo se donuti, pa kako meso za mikrovalovko itd. Daleč najcenejši je Wal-Mart.

LP

Ojla Furbi,

Glede hrane ti predlagam da rajsi zavijes v TACO BELL mehiska hitra hrana je dosti bolj okusna kot burgerji v Macu.Vzemi big buritto combo za 4,99.Se najes ornk.Najceneje v Miami sem jedu v pristanišču tam kjer je tudi HARD ROCK CAFFE gor na vrh mas food corner.Jes pri kaitajcih za 5 dolarjev in se dva najeta za tisto porcijo ki jo dobiš je sej normalna hrana.Glede rent a car ja.Je bolje če si ga že pri nam zrihtaš te pride veliko ceneje kot pa gor.Pokliči me na 040-237-006 ti še kej več povem o Miamiju.Glede motelov so cene kar tam okoli 35-45 dolarjev za noc.Opozorilo ne spat v RAMADA INN motelih ti so namenjeni za črnce.Za Rent a car poklič ga.Drainka na POP AIR
tel:01-252-7777 te pride skoraj do 100 dolarjev ceneje kot pa gori.To pa se ze pozna.In bolje da vzames avto na letališču,saj se skufri jz osebno nebi po Miamiju šetu.Tud če me taxi pelje.Pa pojdi si ogledat LITTEL HAVANA četrt,noro poceni pijača pri kubancih.Koktajli za 2 dolarja.Pa cigare zelo poceni tudi Cohiba preševercane iz Kube dobiš.Za Miami beach si uzem kar cel dan ali dva.. Pa en dan se lahko zapelješ dol na Key WEST tam okol 3 urce voznje.Noro.
Pa poklič če še kej rabš.
No lep pozdrav.

Ramada Inn je za crnce?!? Ta je pa lovska:) Sorry, ampak od kod ti ta idejo? Res me zanima.

Veriga motelov Ramada Inn ni bog ve kaj, je pa vseeno dosti boljsa od Motel 6 & company. Najbrz pa so moteli 6 vseeno najboljsa (beri najcenejsa) izbira za nerazvajene studente z bolj praznimi kot polnimi zepi.

hI,

Glede Motel 6,jz skor zmeri če se le da spim pri njih,ker se mi zdijo dosti boljši kot drugi za to ceno.Days Inn so uredu sam preveč zanemarjeni.Da ne govorim o KNIGHTS INN,ki pa je podn.Glede Ramada Inn sem pršu v Miami tam bliz Letališča šel v ta motel z mojo punco sva se že na vratih obrnla sami črnci,barva bajte v rjavi barvi,notri v recepciji nisem vidu belca kaj šele kakega mehikanca.Sami črnci,tako da te kr srh spreleti.Isto drugod po južnih državah Mississipi,Alabama,Georgia.Spal sem sicer v Days inn na 36th ulici bliz letališča.Uredu motel sam rabš prevajalca iz španščine v angleščino.Edini ki je govoru angleško je bil meneger.Ostali samo špansko.In motel ima še nočno varovanje.Tako da je avto na varnem za ograjo.
Pa nimam nič proti njim.Sam sem kr dost časa preživu v Georgi Atlanta,in vem da pač 30%črncev dela ostali so pa več ali manj sami lenuhi.
Naprimer sem v dowtownu Atlante šel v burger king sem mislu da bom uno črnko u rit sunu k se je tko počas muvala.In to ni edini primer sem kej podobnega še kje drugje doživu in zmeri ista pesem.
Sicer Motel6 jih ni toliko velik na Floridi kot jih je npr. v Kaliforniji.Sem spal v velik drugih motelih in mi čist ustrezajo.Tudi glede čistoče pri brisačah.Mislm da je Motel6 za enga normalnega slovenca čist OK.Tudi cene so kr uredu 30-45 dolarjev.Najceneje sem spal v Motel6 v Orlando,Kissimeedeset minut stran od Disneya.28 dolarjev na noč v dvo posteljni sobi.

Ok no to je bil samo moj komentar.Upam da nisem stem nikoga prizadel.Vsem črncem se pa oproščam ampak tako pač je.

Simon

Furbi,
ce bos potoval sam, ti namesto motelov, priporocam hostle. Bo malenkost ceneje!
Cene se gibljejo od 13 dolarjev naprej (ponekod je v ceno vkljucen tudi zajtrk). Najdrazji hostel med nastetimi je na Key Westu (25 dolarjev). Vsi navedeni hostli nudijo brezplacni parking, tako da za avto tudi ni problema.

MIAMI BEACH
http://www.bananabungalow.com/
http://www.clayhotel.com

FT. LAUDERDALE
http://www.fortlauderdalehostel.com/

KEY WEST
http://www.keywesthostel.com/

FLORIDA CITY (EVERGLADES)
http://www.gladeshostel.com/

Lep pozdrav,
Pepson

Ne vem zakaj potem sploh potujes ce te vse moti?
Sploh pa ce si taksen razvajen nestrpnez?

Ja, zna biti kar huda, ko clovek vstopi v prostor poln crncev. Kakor za koga seveda. Ceprav sem preprican, da je bilo cisto nakljucje. Sem spal v vec Ramadah po ZDA, pa v vecini se enega crnaca nisem vidu:).

Skratka, saj se z vecino tega kar si napisal strinjam. Se vedno pa trdim, da je Ramada Inn (na splosno!) ponuja solidna prenocisca za ugodno ceno (sploh ce imas kupon!). V vsaki fast food restavraciji se dobi “revijo” s kuponi.

Kar pa se standarda tice: recimo, ce je Motel 6, Days Inn, … 2* standard. Potem bi dal Ramada Inn-u slabe 3*, Holiday Inn Express-ov sredina 3*, Best Western-om 3*. Govorim seveda za ZDA.
Uporaben link na motele v ZDA:
http://freespace.virgin.net/john.cletheroe/usa_can/links/motels.htm

Pepson,kaj mi lahko prosim svetujes kako je kaj z lokalnimi prevozi po Floridi?
To me predvsem skrbi.
Kaj me tavecjimi znamenitostmi vozijo kaki busi?

lp
furbi

nemanics, tebe pa more biti strah vsega…. Meni osebno se je v ZDA zdelo docela varno (folk zvečer manj teži kot v Sloveniji), pa smo se vedno znašli po naključju v najhujših getih (v Miamiju, Tampa), kjer smo bli glavna turistična atrakcija, glede na to kak so nas gledali (edini belci v vidnem polju)). Še tankali smo skoraj vedno v getu. Vse varno. Tudi ponoči. V vseh motelih, kjer sem spal, so skoraj vedno večinski gostje bili črnci … in kaj je narobe s črnci?

Avtobusi v Miamiju so se mi tudi zdeli varni. Vozniki so sicer docela neprijazni in tečni, gor so bili vedno samo črnci, pa nihče ni težil navkljub temu, da se je na 100 milj vidlo, da sem turist s prtljago in s fotoaparatom okoli vratu.

Za 5 USD, ki jih porabiš v Taco Bell, dobiš 5 dvojnih cheeseburgerjev, normalen človek pa se že več kot naje s 3-mi takimi burgerji. Pri Kitajcih pa ne vem, kako je.

furbi: avtobusi zagotovo vozijo, samo se z njimi živa duša ne vozi, zato niso ravno pogosti. Še na South Beach z letališča vozijo samo vsako 1 uro, čeprav je to glavna turistična destinacija v Miamiju.

Furbi,
sorry, ampak o avtobusnih povezavah nimam pojma. Vedno potujem z avtom.
Povezave in cene vozovnic lahko preveriš na http://www.greyhound.com
Ogled znamenitosti z avtobusi pa kar pozabi. Brez avta ne gre. Ja, gre, če greš v agencijo in vzameš kako vodeno turo, ampak jo boš kar nekajkrat preplačal.
Lep pozdrav,
Pepson

Čav, jest grem pa s kolegom 1.oktobra na Florido-po celi Floridi mal pa renta car sva rezervirala že tuki. Tm bova pa do 20.oktobra, če te zanima čim prej sporoč-sicer se pa lohk tm dobimo če boš ti že prej šel, LP Tanja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close