Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice FLORIDA-KRIŽARJENJE DO KARIBOV

FLORIDA-KRIŽARJENJE DO KARIBOV

no z možom naslednje leto praznujeva skupaj 80 let, pa sva si zamislila da bi šla malo na florido-miami (par dni na okrog z renta carjem, da kaj vidiva)- kaj se splača pogledat? , potem pa na križarjenje do Karibov…sva se že zanimala v agencijah…pa je preklemano drago…sedaj me pa zanima …ali je kdo že bil na takem potovanju ….namreč če si je vse zrihtal sam(brez posredovanja agencije), avione, hotele, rentacar, križarko??…..jaz s tem nimam izkušenj…malo cvikam ;)….kdaj je najprimernejši čas za odhod?…midva bi šla v drugi polovici leta 2014(jeseni)…potovanje bi trajalo cca 16-20 dni…mi kdo svetuje? Hvala za odgovore

Živjo, mi2 z ženo jih imava malenkost manj in gledava nekaj podobnega. Recimo si urediš sam let v Orlando, tam rentaš avto in si ogledaš Florido, spiš v motelih, ki si jih sproti rezerviraš prek neta ali direktno tam, nato pa imaš bookiran recimo odhod in Miamija, oziroma, če se želiš izognit plovbi od Miamija do Karibov, lahko vzameš tam kakšen lokalni let do Karibov, kjer se vkrcaš na križarko. Z ladjo obkrožiš v enem tednu nekaj otokov, nato pa spet povratek v Orlando in domov. 1 teden road tripa, 1 teden križarjenja. Zdaj pa naj še kdo kaj svetuje, ki je že bil kaj podobnega… 🙂

Z ženo sva zelo podobno varianto izvedla pred štirimi leti. Z letalom Munchen – Miami, potem šest dnevno križarjenje po Bahamih, nazaj v Miami in potem z rent a carjem – Miami, Orlando, Everglades, Miami. Za konec sva skočila še v Key West in na NBA tekmo Miami – Chicago. Vse skupaj je trajalo 16 dni, križarjenje po Bahamih z ameriško kompanijo Carnival pa fantastično in tako poceni (super all inclusive), da ne moreš verjeti. Vkrcanje in izkrcanje je v Miamiju, tako, da ni potreben noben lelatalski let. Tudi midva sva stanovala v motelih, rent a car poceni, bencin v ZDA pa itak tako pol cenejši kot pri nas. Če sta se odločila, ne se premisliti, ne bo vama žal.

Z ženo sva zelo podobno varianto izvedla pred štirimi leti. Z letalom Munchen – Miami, potem šest dnevno križarjenje po Bahamih, nazaj v Miami in potem z rent a carjem – Miami, Orlando, Everglades, Miami. Za konec sva skočila še v Key West in na NBA tekmo Miami – Chicago. Vse skupaj je trajalo 16 dni, križarjenje po Bahamih z ameriško kompanijo Carnival pa fantastično in tako poceni (super all inclusive), da ne moreš verjeti. Vkrcanje in izkrcanje je v Miamiju, tako, da ni potreben noben lelatalski let. Tudi midva sva stanovala v motelih, rent a car poceni, bencin v ZDA pa itak tako pol cenejši kot pri nas. Če sta se odločila, ne se premisliti, ne bo vama žal.

pozdravljen enigmatik in hvala za odgovor…zanima pa me še -a sta si to vse sama organizirala preko interneta v naprej …letalo , hotele, rentacar? kateri čas sta potovala? Koliko od “oka” je to naneslo? Hvala za odgovor! Lp

Vse je bilo v lastni reziji,letalo in prva dva hotela sem rezerviral vnaprej, prav tako krizarjenje, ostalo sproti. Letalo na edreams.com, hotele na booking in expedia. Hoteli so razmeroma poceni, v Orlandu 60 USD, v Evergladesu 50 USD, v Miamiju nekoliko drazje 80 USD, vse velja za dve osebi in vsi hoteli zelo spodobni, z vsaj tremi zvezdicami. Letalo munchen-miami-munchen je bil nekaj manj kot 500 evrov, krizarjenje teden dni po Vzhodnih Karibih 900 evrov za dva in to za zunanjo kabino (z oknom), notranje kabine so se cenejse. Za krizarjenje poglej naCarnival.com, odlicna kompanija, z luksuznimi ladjmi, letos jeseni imas krizarjenje iz Miamija na Bahame za podobno ceno, na dan pride na glavo okrog 60-70 evrov. In to za super all inclusive. Rent a car ni drag, cene se ne spomnim, bencin je pol cenejsi kot pri nas, voznja po ameriskih cestah pa v primerjavi z nasimi pravo olajsanje.
Vedno potujeva v lastni reziji, bolj svoboden si in tudi veliko ceneje pride. Koliko naju je prislo vse skupaj za 16 dni, se ne spomnim, lakho pa priblizno sam izracunas. Uzivajta in ce te se kaj zanima, samo vprasaj.

se zahvaljujem za tako izčrpen odgovor 🙂 kaj kmalu bova najbrž začela načrtovati…pa res, če se nama bo kje zataknilo…se obrnem na vas za pomoč, če vam je prav… Še enkrat hvala in lp!

Ravnokar sva se vrnila iz Floride in križarjenja po Bahamih. Bilo je fantastično. Priporočam. 😉

Živijo!
Me zanima (tisti, ki ste že bili), kje ste rentali avto. A že pri nas preko neta ali v USA?

Lp, Metka

Jaz grem spomladi. kako je bilo.. kaj ste vse počeli?

Pravkar iščeva križarjenje po Kartbih in Mehiški zaliv. Ali ima že kdo izkušnjo.
Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close