Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Flores ali Sulawesi

Flores ali Sulawesi

Živjo

ne morem se odločiti kateri otok naj obiščem Flores ali Sulawezi. Obeh žal ne morem zaradi časa.
Kateri otok je zanimivejši, kje je več za videt in kaj?
Potujem sredi februarja in bom verjetno letela iz Denpasarja na enega izmed otokov.

S pozdravi, Misa

Sicer ni lahka odločitev, ampak jaz glasujem za Flores. Na ta način tut letiš samo v eno smer, ker si nazaj grede lahko privoščiš nepozabni izlet z ladjico (4 dni).

Kaj si lahko zanimivega ogledam na Floresu in koliko dni priblizno potrebujem za grobi ogled?
Kako poteka pot z ladico in kje ima postanke? Koliko stane?

Hvala za odgovor in lp.

Misa

Mi smo letel v Maumere, ki je nekak na polovici otoka in se pol vračal nazaj. Vmes smo si pogledal vulkan Kalimutu s tremi prekrasnimi kraterji, tradicionalne vasice otoka. Iz Labuanbaja smo si zrihtal izlet z ladjico, ki te pripelje do Lomboka v 4ih dneh (mislim da so računal 500.000 rupij/osebo, s tem da je minimum 6ih oseb). Vmes si ogledaš komodoške varane, mal se ustavljaš na raznih otočkih, velik smo snorklali itd, skratka, prekrasen izlet, ki nam je bil vsem ful všeč.
Vse skupaj mislim da smo bli na Floresu (vklučno z ladjico) kakih 10 dni.

…pozdrav…Kelimutu…sicer, draga Mihaela sva že enkrat “bila na liniji”…pa vseeno ponovno: februarja in marca na tem območju prekleto hudo in pogosto dežuje (še aprila so ceste komaj prevozne) – Flores sem namreč “obdelal” po dolgem in počez – za to potrebuješ minimalno teden dni (vkoliko rentaš avto z šoferjem seveda – sam se po njihovih cesta ravno ne bi vozil…); vsekakor si – če bodo letala sploh pristala v Labuan-Baju – ali Maumeru (ali veš, da je mesto pred nekaj leti prizadel rušilen potres v katerem je umrlo na tisoče ljudi – mesto je “postavljeno na novo” in sploh ne daje vtisa-floreške vsakdanjosti seveda…)- tam lažje – samo pot do L.B. traja 3 dni vožnje z avtomobilom(8 ur vsak dan – ostalo postanki – se pravi – vkolikor hočeš vsaj “nekaj imeti od Floresa” – min. 6 dni) – ne zamudi sončni vzhod na vrhu Kelimuta(vidiš ga, če so ti “bogovi naklonjeni – tako vsaj pravi Bona, najin vodič) in magičnih jezer, ustavi se na plažah, pokritih z črnim peskom – Z. stran otoka – in the “middle of the no…” in si privošči grozd rambutanov za 1000 rupij in nazdravi z šilcem araka +limeta+med…
Glede poti z ladjico pa takole: na podobno turo sem hotel iti sam lani – pa vreme arila to ni dopuščalo – do Rince in Komoda že(izjemoma), tudi do Sumbawe še nekako – do Lomboka pa je že večji problem – morski tokovi, nestabilno vreme – in 500000 Rp(lani aprila 55 USD)-no ja, blagor vam…

L.P. in uživaj v “najinem drugem domu – Tinsky+Hollywatter

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close