flirtanje
Ta tema je bila hitro povožena z drugimi temami, zato jo osvežujem. Zelo malo je takih, ki flirtajo zgolj zaradi zabave. Če pa nekdo to počne iz zabave, ga je treba bolj zaposliti, ker ima očitno preveč časa. Verjetno je največ tega v raznih državnih inštitucijah, ker tam svojo lenobo lahko hitro skriješ za pridnimi sodelavci oziroma sodelavkami. Opažam, da bolj flirtajo poročeni oziroma vezani kot samski, možno da je to zaradi tega, ker želijo dokazati, da lahko dobijo še koga poleg partnerja/partnerice, nekateri pa se tudi ne mislijo ustaviti zgolj pri flirtanju.
Ali gre za flirtanje ali ne se da ugotoviti po intenziteti komuniciranja z določeno osebo. Če za nekom letaš po hodniku in si pretirano ustrežljiv in osladen, je jasno, da gre za flirtanje, pa če pri tem delaš še tako “nedolžno faco”.
Dobra tema antilopa:) Yup, kot sem že pisala od mojega kolega, mislim da smo vsi to že doživeli vsaj enkrat. Prideš na novo delovno mesto se hitro najdejo ljudje, ki flirtajo. Meni gre to na živce, osladni tipi ki se popajo nate. To jim je treba takoj črto naresti da se ne nadaljuje. Zame je to čustveno varanje, če nekdo ki je v resni vezi flirta z nekom drugim.
Ena zgodbica mi je v misli prišla. Ko sem bila 17 sem imela delovno prakso v enem izmed slov. časopisov. Spomnim se zadnji dan prakse, sem nekaj vnašala v računalnik. Zraven mene je pa sedelo ene 6 tipov, zaposlenih v tem podjetju. Pogovarjali so se pa kako bodo šli na cipe ta vikend. Da je eden izmed njih vse že zorganiziral, neke vikend hiške, da bodo tam. So se potem hihitali in nekaj opolzkih besed je padlo. To so bili tipi, poročeni v “urejenih”, resnih vezah. Ko so se z mano pogovarjali so mi velikokrat omenili otroke in žene doma in kazali slikice svojih otrok. Me je kar šokirali takrat pri 17.
No drugače je pa znano to flirtanje na delovnem mestu, se jih tudi veliko poparčka v službah. Problem je sedaj v teh ki so v vezi in potem koristijo delovno mesto kot poligon za gonjenje.
Se strinjam, tudi pri meni je bilo tako, da se je kak vezan tip v službi pripopal name. Meni grejo taki tipi na živce in ob prvi priliki jim kar odkrito povem, da me pustijo pri miru, ali pa sem tako hladna, da tisti, ki je normalen, pokapira. In ravno taki “družinski osebki” (s tem mislim moške in ženske) najbolj poudarjajo prigode iz svojega družinskega življenja, ženske izpostavljajo kako so dobre in skrbne matere in kako so si vedno želele imeti kopico otrok :)). Smešno mi je, ker mislijo, kako so prepričljive s temi svojimi družinskimi zgodbami in t.i. družinsko idilo.
Sem pa opazila, in verjetno ti tudi, da imajo neki tipi navado osvajati več žensk hkrati, potem pa pride v službi do čudnih situacij, tudi neprijetnih, ker se te ženske začnejo čudno obnašati druga do druge, dejansko pa se je tip ali samo zabaval, ali pa je tako zblojen, da sploh ne ve, kaj bi rad.
Ja meni se zdi tisti pregovor dober Business and pleasure dont mix together ali po naše služba je služba družba pa družba. Se mi zdi da je to dosti nevarno da delaš skupaj in se potem zapleteš sploh če je oseba vezana.
haha, jaaaa ne vem zakaj imajo ravno taki potrebo po kazanju slik svojega family lajfa. So mi že kazali na mobijih otroke, kako imajo lepe žene, ženske so predstavljali kot neko reklamo. Kot da imajo slabo vest ko pecajo druge ženske ali tipe in potem začnejo turiti svoj osebni lajf. To se je meni dogajalo ko sem bila mlajša sem dopustila da mi to delajo. Sedaj če samo zavoham da ima tip otroka, v vezi, poročen..se takoj odmaknem.
Vem ja, taki ljudje so do vseh osladni naj bo ženska ali tip, kot je moj frend rekel da ta ženska ki ga peca, ona peca vse, vsi ki jih lahko zapeca. Itak je to vse nek egotrip in varanje za take ljudi. Taki so vsi zblojeni, ker imajo zmedo doma, ločiti se ne morejo, potem si pa nabijajo egote z igrarijami. Opazila sem tudi da taki vedno pecajo mlajše, samske, brez otrok. Oseba stara tam od 35-40 poročena z otroci, peca folk od 20-30 brez otrok, samske. Ker si mislijo da smo lahek plen.
Sem že nekajkrat slišala kakšno poročeno, vezano ali razvezano sodelavko, da je za mlajšega samskega sodelavca rekla “no, tale je pa tako naiven in neizkušen, da ga bo ženska lahko za nos vlekla”. Verjetno tudi vezani moški tako mislijo za mlajše, samske ženske, le da me tega ne slišimo, ko to rečejo. Se pa verjetno strinjaš, da jih je zanimivo opazovati, kako so prepričani v svoje lovske sposobnosti :)). Potem pa padejo na realna tla in imajo nekaj časa nos (beri: surlo) do tal zaradi zavrnitve. Problem nastane takrat, ko se tako zavrnjena sodelavka ne more sprijazniti s porazom (navedeno velja tudi za sodelavce) in potem začne spletkariti.
Ja, mene zato skrbi za mojega frenda. Ker lahko se zgodi da ob zavrnitvi taki ljudje postanejo maščevalni. Sem se vedno slabo počutila kadar sem delala v pretežno moškem timu. Tam je treba res paziti na poglede, ker take varalice vsak pogled potem enačijo kot povabilo k flirtu. Sem bolj sproščena ko delam med ženskami.
Enkrat sem enega takega zavrnila že v štartu. In ko je tip dojel da z mano ne bo imel šanse se mi je začel odpirati kot da je maska padla. Začel mi je govoriti kakšno je stanje doma, zakaj vara, da ubogi revež:) živi življenje kot Kralj Lear igra svojo vlogo samo da žena nič ne posumi, da preživi vse noči na lap-topu, da žena že malo sumi in čuti da ni vse okay, govoril mi je kakšna je žena v sexu da kako je dolgočasna itd..Sem mu rekla zakaj se enostavno ne loči, mi je pa rekel da se ne more ker potem ubogi revež ne bi mogel pogledati otrokom več v oči:). To sem tudi opazila da jih večina otroke meče naprej, da so otroci razlog da se ne ločijo. Ko vidiš situacijo teh ljudi vidiš da so čustveni invalidi brez hrbtenice. Smešno je ja, še frend mi je rekel da ko je prišel v pisarno te ženske ko ga je kaj poklicala da mu je takoj začela kazati slike svojih otrok, ki jih je postavila na mizo.
Morda si pa tudi (neporoečene) malo več domišljate kot je potrebno in da ni ravno vsak flirt tako hudo “resen”. Madona, no :-))) v eni drugi temi pa iste javskate čez slovensko zategnjenost. Malo se preberite nazaj in se zamislite kaj bi prav lahko bil vzrok takšni zategnjenosti. Konec koncev – za vezane je tudi veliko bolj “varno” varat z nekom, ki je tudi vezan. :-))))
Ne vem no, meni če z nekom res močno flirtaš je to znak da nekaj v vezi ne štima. Ne govorim za primere ko si v vezi pa nekoga na ulici pogledaš ki dobro, zanimivo izgleda. To vsi delamo in ni nič takega. Ko se gre pa za močna flirtanja je pa to zame že čustveno varanje. Jst ko sem bila v vezi in zaljubljena nikoli nisem čutila potrebe po flirtanju.
To se začuti, ko nekdo ki je v vezi flirta se jim prebere iz oči kaj hočejo.
No, imaš pa tudi cel kup osebkov, ki vidijo flirt oz. “da sigurno nekaj hoče” že v vsakem pogledu in bognedaj, da bi si celo ga upal nagovoriti. Ko pa je nekdo v fazi zaljubljenosti, mislim da je popolnoma jasno in logično, da ne čuti nobene potrebe po flirtu. Drugo je lahko, ko ta faza mine. Morda tega še nisi doživela, vendar ti lahko povem, da res velja, da se zarečenega kruha največ izbruha. Konec koncev lahko to velikokrat prebereš tudi na tem forumu, zato nikar preveč obsojat :-))))
Sem imela že dolge veze Boom, in tudi ko je tista puppy love zaljubljenost prve faze minila. Nisem nikoli flirtala ali dajala nekih namigov drugim moškim in sem imela veliko možnosti za varanje takrat. Imam pač visoko moralo in spoštovanje do ljudi, in to tudi pričakujem od drugih da imajo moralo in respect do mene.
Če je veza prišla toliko do konca da res nisem več nič čutila do osebe sem vezo vedno prekinila in se šla potem po svoje zabavati. Jst tega ne bi mogla, sem preveč odprt in iskren človek in se mi ne bi dalo zabijati energije in lagati za vezo ki bi bila prazna.
Boom, ti kar navali, če ti je flirtanje všeč, saj ti ne prepovedujem :))). Če nekdo ne flirta, ne pomeni, da je zategnjen, lahko gre za zelo sproščeno osebo.
Saj meni je v resnici zabavno videti kakšno osebo, ki se na vse pretege trudi, a žal neuspešno (ne glede na spol).[/quote]
Trenutno ne čutim prav nobene potrebe po flirtu. Je pa meni zabavno opazovati tudi obratno situacijo :-))) In nisem rekel, da je oseba, ki ne flirta zategnjena. Zategnjena je morda tista, ki vidi flirt ponavadi v čisto vsem.
Odvisno, kaj kdo želi doseči s flirtanjem. Če je osladno in vsiljivo, potem je jasno, da vas takšni moški odbijejo, če pa gre za “klasično” nedolžno špikanje med moškimi in ženskami s “kosmatimi humornimi vložki”, pa to vpliva zgolj na sproščenost odnosov, saj zakaj bi morali biti uradniški, dolgočasni in se vedno “korektno izražati”?
Zavedaj se, da ljudje poznamo sami sebe mnogo manj kot mislimo. Možnosti je res lahko veliko, vendar tudi vsaka možnost ni tista res prava in šele ko boš morda tako doživela, boš lahko videla koliko v se v resnici poznaš. Ljudje se tudi nahajamo v zelo različnih situacijah, smo gor rasli in bili vzgajani tudi precej različno in zato te stvari niti slučajno niso nikoli tako preproste kot si jih nekateri razlagate. Dovolj dolgo sem že na svetu, da sem spoznal to, da nikoli ni pravično obsojat nekaj na “prvo žogo”.
Boom, ti kar navali, če ti je flirtanje všeč, saj ti ne prepovedujem :))). Če nekdo ne flirta, ne pomeni, da je zategnjen, lahko gre za zelo sproščeno osebo.
Saj meni je v resnici zabavno videti kakšno osebo, ki se na vse pretege trudi, a žal neuspešno (ne glede na spol).[/quote]
Trenutno ne čutim prav nobene potrebe po flirtu. Je pa meni zabavno opazovati tudi obratno situacijo :-))) In nisem rekel, da je oseba, ki ne flirta zategnjena. Zategnjena je morda tista, ki vidi flirt ponavadi v čisto vsem.[/quote]
A misliš obratno, ko moški zvisi pri ženski? 🙂 Saj te čisto štekam, jaz sem želela samo opozoriti na komične situacije, ki se lahko zgodijo v službah zaradi flirtanja. Če oseba hudo potrebuje pozornost, bo “padla” že na nekoliko lepši pogled, čeprav ni bil mišljen kot osvajanje. Ve pa se, kaj je flirt in kaj ne. Je pa res, da ponavadi tisti, ki sami flirtajo, obtožujejo druge, da flirtajo oni. Torej vidijo samo pri drugih in ne pri sebi.
Ja teh komičnih situacij sem že veliko videla. Še v osnovni šoli, ko smo enkrat po nesreči odprli vrata da bi poklicali učiteljico smo videli da ta učiteljica sedi v naročju učitelja za telovadbo. V srednji sem videla prfoksa, ki ga je moja familja osebno poznala in sem vedela da je poročen, ko se je v razredu poljubljal z eno drugo prfokso. Meni so flirti/varanja na delovnih mestih butasti, sploh na koncu se vedno negativa izcimi iz vsega. Razen v primerih, ko se 2 samska res najdeta na delovnem mestu. Ampak večina so pa starejše ujede, ki prežijo na nove mladičke ki pridejo v firme. Ali se pa nesrečniki v vezah najdejo in potem skupaj varajo.
Meni je bebavo to prikrivanje, igranje s čustvi. Naj se pove tako kot je, če do nekoga res čutiš nekaj več in si resen je to treba tudi iskreno povedati. Itak vse ven pride, vedno je in vedno bo. Saj se ve kdo je player, kaj počnejo taki ljudje, igrajo se s čustvi drugih.
Tako je, mene moti zgolj osladno in vsiljivo flirtanje. Šale med sodelavci na kakšni kavici ali zabavi pa so čisto v redu in popestrijo dogajanje.[/quote]
Če na 100 žensk žanje 1 uspeh, je tak menda zadovoljen s svojim izkupičkom. 🙂
Jaz bi mu dal jasno vedeti z ignoranco, če bi bil ženska, da ne bo imel uspeha pri meni.
Kasneje, če pa ne bi nehal, pa tudi direkt “kajlo” glede njegovega izgleda in prezentacije kot moškega ali kaj podobnega.
Saj dobro odnosi med zaposlenimi tudi doprinesejo k večji produktivnosti. Bolje, da se profesorji med sabo kot pa dam potem j… učence ali jim celo začnejo sekat kakšne pedofilske fore 😉
Kar pa se drugega odstavka tiče, je pa tako, da si ponavadi vsi želimo slišati resnico (tako pravimo). Povsem drugo vprašanje pa je, če jo tudi prenesemo :-))))
Ne. mislim na tiste za katere predstavlja poskus flirta z njim/njo že čisto vsak pogled, kaj šele, da si jo/ga kdo upa ogovoriti. :-))))[/quote]
Ali gre za flirtanje ali ne, je včasih težko oceniti na prvi pogled. Zato se včasih zgodi, da nekdo, ki nima nobenih posebnih namenov z drugo osebo, niti ne opazi, da ta oseba flirta z njim/njo. Nekateri pač to zadevo spretno zakamuflirajo v prijateljsko druženje, šele sčasoma pa ugotoviš, da je imela ta oseba drug namen.
Ne. mislim na tiste za katere predstavlja poskus flirta z njim/njo že čisto vsak pogled, kaj šele, da si jo/ga kdo upa ogovoriti. :-))))[/quote]
Ali gre za flirtanje ali ne, je včasih težko oceniti na prvi pogled. Zato se včasih zgodi, da nekdo, ki nima nobenih posebnih namenov z drugo osebo, niti ne opazi, da ta oseba flirta z njim/njo. Nekateri pač to zadevo spretno zakamuflirajo v prijateljsko druženje, šele sčasoma pa ugotoviš, da je imela ta oseba drug namen.[/quote]
To je res, vendar pa se nekateri že takoj tudi spremeniji v kokone. Tudi, če se pravi namen izkaže šele pozneje in če je bil tak interes samo z ene strani, se ga da skoraj vedno rešit na nek normalen in človeški način.
Tako je, mene moti zgolj osladno in vsiljivo flirtanje. Šale med sodelavci na kakšni kavici ali zabavi pa so čisto v redu in popestrijo dogajanje.[/quote]
Če na 100 žensk žanje 1 uspeh, je tak menda zadovoljen s svojim izkupičkom. 🙂
Jaz bi mu dal jasno vedeti z ignoranco, če bi bil ženska, da ne bo imel uspeha pri meni.
Kasneje, če pa ne bi nehal, pa tudi direkt “kajlo” glede njegovega izgleda in prezentacije kot moškega ali kaj podobnega.[/quote]
Mislim, da se ga da reševat tudi kako drugače kot z ignoranco. Recimo z iskrenostjo in ne kakšno skoraj agresivno odločnostjo ter hladnostjo.
Forum je zaprt za komentiranje.