Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Flekci z mozoljčki

Flekci z mozoljčki

Ojla klepetavčki!

Imam en grozen problem. Pred štirinajstimi dnevi se mi je pod nosom in na bradi pojavila nekakšna rdečina v obliki mozoljčkov. Po enem tednu sem šla v lekarno, kjer sem dobila eno kremo, kar dost drago, prvi dan mi je še malo pomagala, vsaj zdelo se mi je tako, sedaj pa nič več. Trenutno sem kar malo pod stresom, kajti iščem službo, je morda to vzrok za te težave? Morda kava, ki jo pijem enkrat na dan, max. dvakrat? Če ima morda kdo kakšen podoben problem, ali pa če mi lahko kaj svetuje bom zelo vesela!
Hvala za odg.!

L.P. Kasandra

verjetno bo res stres. sama imam podobne težave in tu nimaš kaj. smola je pa v tem, da se pojavijo ravno takrat, ko jih niti malce ne rabiš…

druga možnost je tudi alergija na določeno hrano. jaz se moram izogibat orehov in arašidov ter breskev (olupljene lahko jem)

Ali je to rdecica in v tej rdecici vec malih mozoljckov, ki jih predres in ven stece voda..ni kot beli mozoljcek…ob stisku tudi boli…če je to to, je to herpes.Ki se pojavlja najpogosteje ob stresnih dnevih ali oslabljenem imunskem sistemu, menstriaciji…
Pomaga krema, ki vsebije aciklovir, zovirax, dobis v lekarni brez recepta, ampak previdno, herpes si lahko zelo hitro preneses se kam drugam.Je neozdravljiv,kajti ta virus ima vsak v sebi… ko se enkrat pojavi,se ti bo rado ponavljajo,pomaga le preventiva in sicer merkaj , da bo čim manj stresov in da bo tvoj imunski sistem dovolj mocan.
Nekaterim pa se nikoli ne pojavi…imajo pac sreco in virus miruje.

Lahko pa je le alergija, ampak ponavadi alergija nima mozoljckov, le fleke ali alergija kot koprivnica, “zgrbancena” koža.
V lekarni bodo takoj videli ali je to hrepes ali ne…

Sem že bila v lekarni, pa ni nič omenjala herpesa, pa tudi ne verjamem da je!Se herpes lahko pojavi pod nosom in na bradi? Kar malo me je strah!

Poznamo dve vrsti herpesa, simplex je bolj blaga oblika in se lahko pojavi na ustnicah,ali mal visje..nizje..v blizini ali kje drugje na obrazu, zadnjici, genitalijah…skratka ta hepres se pojavlja na telesu v mali obliki, malem flekcu z vodnimi mehurcki, docim virus zoster, ki je hujsa oblika, pa se lahko po telesu pojavlja v vecji obliki, tudi po nekaj 10 cm flekih z malimi mehurcki.

Naj te ne skrbi, če ga ze imas imas milejso obliko in jaz bi sla nazaj v lekarno in prosila, ce si lahko ogleda to in potrdi ali je hrepes ali ne, drugace pa tvoj osebni zdravnik tudi to ve, ne samo dermatologi.Kozmeticarke pa se z herpesi ne zelijo obremenjevati…
zelim ti povedati le to, če ga ze imas, bodi previdna ..ne stiskaj ker bos prenesla se kam drugam…samo namazi in krema bo unicila virus herpesa, da se ne bo pokazal se kje… na tem delu spuscaja in po parih dneh bo okej.

Perioralni dematitis.Skoraj zagotovo-ker se meni tudi pojavlja in povzroca ga lahko tudi stres…Izgleda kot rdecina z malimi mozoljcki okrog nosu ali ust,na kozi.
NE dajati kortikosteroidnih krem,ampak pojdi h dermatologu,zal je to zadeva ki se nikoli povsem ne pozdravi,le pojavi se,ali pa ne… Pojdi h dermatologu.

Popravljam pravopisno napako-> deRmatitis.

Se strinjam s summer. Tudi jaz imam to zadevo. Sem bila pri dermatologu, dobila kremo, če ne bo boljše moram po antibiotike. Imam rdeče flekece po bradi in pri nosu. Malo skeli. Boljše je, da greš k dermatologu, da ti da ustrezno kremo. Ta čas pa se umivaj samo z vodo, z nobenim gelom, ne maži se z nobeno kremo. Čisti si z olivnim oljem. Če se ne boš zdravila, ti verjetno ne bo zginilo.

LP, ina.

ina.

Pozdravljene!

Tudi jaz imam enako težavo že kar nekaj časa. Pojavi se vedno ob nosu in se potem seli oz. širi-zdaj se je razširilo k ustnicam. To zagotovo ni herpes.

Pred leti sem imela isto težavo-začelo se je ob nosu, se razširilo na brado in na koncu okoli oči. Na koncu je bilo že kar precej hudo (peklo, srbelo…). Zdravnica me je poslala k dermatologu, ki pa je ugotovil le to, da je to alergija na neznano stvar in, da je verjetno nikoli ne bomo ugotovili. Dal mi je neke antibiotike, ki sem jih jemala več kot en mesec in stvar je izginila.
Zdaj, po verjetno petih letih se je stvar pojavila znova-upam, da bo tokrat šlo brez antibiotikov.

Aja, pa še to: pred antibiotiki sem imela vse možne kreme od hladilnih, do tistih s kortikosteroidi, pa ni nič pomagalo.

Zoperno je le to, da se pojavi ravno na obrazu in če daješ gor kakšne pudre se stvar še poslabša- pol pač mormo zgledet mal čudno , kot najstnice z mozoljčki 🙂

Živ, hvala vam za odgovore! Naj vam povem, da so se ti fleki pojavili malo niže od nosu in vstran-kot neke brčice, na bradi že malo izginja! Še vedno sumim, da je krivo mleko. Ne vem!
L.p.

Možno, da je krivo mleko, zobna pasta s fluroidom, kreme, geli za umivanje obraza, . . . Vseeno pojdi k zdravniku.

LP, ina.

ina.

Sigurno perioralni dermatitis. Najbolj razširjena oblika dermatitisa trenutno. Pojavlja se ponavadi na bradi, okoli ust in na licih ob nosu, lahko pa tudi okoli oči.
Lahko ga povzroči stres, živčna stanja ali hormonske spremembe (npr. jemanje kontracepcijskih tabletk, nosečnost, splav,…)
Če se stanje ne poleže dobiš antibiotike, Clinofug d50, definitivno pa čimmanj obremenjuj kožo, kakšen dan ali dva pozabi puder, tudi vlažilne kreme niso priporočljive. Pomaga tudi čisto na tenko namazati olivno olje iz lekarne, ampak res na tenko. Absolutno se izogibaj kremam s kortikosteroidi, pojdi k zdravnici po Rozamet kremo, še bolje pa bo če obiščeš deramtologa.

Jaz ga imam že kakšni dve leti vendar se mi pojavi samo kadar sem res živčna, pred kakšnim izpitom,…sem pa popolnoma spremenila dnevno nego kože in zelo pazim da dajem čimmanj zadev na kožo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close