Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek FKKT ali PEF

FKKT ali PEF

Sem pred težko odločitvijo glede izbire faksa. Že od osnovne šole dalje me veseli kemija, zanima me delo tako v laboratoriju,  kot v šoli. Nisem čisto prepričana katera fakulteta bi bila ustreznejša oz. katera je bolj perspektivna ( na pef bi izbrala kemija-biologija ) .
Zanimajo me mnenja, prednosti ter slabosti obeh fakultet.

Hvala za odgovore in nasvete =)

Na FKKT bo več dela, večina jih gre naprej na magisterij, je pa veliko več možnosti za zaposlitev, tudi v srednji in na gimnaziji lahko potem učiš.

PEF pa veliko lajf in malo faks ter zavod za zaposlovanje, če bo šla slučajno katera v penzijo.

Ali je to sploh vprašanje?

Kemijska fakulteta absolutno prednjači pred pedagoško.

Sploh se ne trudi s PeF. Studij je sicer zanimiv, ampak po diplomi precej verjetno izvisis. Lepo, da te veseli delo v soli, smpak a si predstavljas, da 40 let gonis eno te isto, ce seveda sploh dobis sluzbo v soli? Menjajo se generacije, mulci te j… v glavo, in verjemi, da ze pri 40 ne bos imela iste energije in potrpezljivosti kot pri 25. Aja, pa predno bos, ce bos sploh, zaposlena kot uciteljica bike, bos najprej kaka laborantka in uciteljica opb. Res, ne ga srat. S FKKT bos skoraj lahko izbirala, kam bos sla delat, tudi v tujino, medtem ko s PeF niti slucajno. Lepse je bit v laboratoriju kot v soli.

Na splošno velja tako, da sposobni gredo na “prav”  smer, tisti, ki niso sposobni le-te zvozit pa na pedagoško. V tvojem primeru torej fkkt. Je več dela, imaš pa tudi več znanja in kompetenc. Vsaka firma bo rajši vzela diplomanta s fkkt kot pa s pedagoške. S pedagoško ti ostane samo še poučevanje v šoli ipd. Kjer pa je še en keč, namreč diplomanti s fkkt lahko naredijo dodatne izpite in se izobrazijo za profesorja. Tudi v tem primeru bodo raje zaposlili njih kot tiste s pedagoške.

Hvala vsem za odgovore!
Več kot očitno je FKKT pravi odgovor ? . Sem pobrskala tudi malo po internetu in ti res nudijo več širine in možnosti zaposlitve, res da bo malo več dela, ampak če te neka stvar veseli to ni problem.
Je mogoče kdo tukaj, ki je tam študiral in ima več informacij o urniku, vajah, profesorjih itd. ?
Hvala še enkrat 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close