FKK PLAŽE
Tudi sama se odpravljam v teh vročih dneh na dopust in že težko čakam, da odpotujem. Zaradi zdravstvenih težav nisem opravila nobene rezervacije, tako da sedaj iščem kar je ostalo. Z otroci nimam težav in so šli po svoje.Z družino nameravam v kakšen nudistični kam v Istri, zato bi prosila za kakšno priporočilo o kakšnem dobrem kampu kjer je bolj mirno in ni prevelike gneče. Za Vrsar in Koversado sem slišala, zato naj to odpade. V pogovorih slišim, da je v Istri še veliko kampov, ki so skoraj nepoznani.
Ker v FKK kampih nisem ravno redni in vsakoletni gost vas naprošam, da mi poveste, kako vi ravnate glede oblačenja v večernem in nočnem času. Ali se zvečer oblačite, ali ste v kampu goli tudi zvečer in v času ko nisi na plaži. Seveda govorim ko je vreme toplo kot je sedaj in ne ko se ohladi. Sem pristaš naturizma in se mi zdi enkratno, da se ni potrebno oblačit vsakih nekaj ur in si gol več dni, razen za odhod v trgovino.
Hvala na razumevanju in lep dopust vam želim!
Ulika pri Červarju, najboljši nudistični kamp na Hrvaškem, bil sem pa v 10 vsaj.
V nudo kampu si načeloma gol, razen, če je slabo vreme.Če je za poletje precej mrzlo, si lahko tudiv trenirki.V trgovino greš načeloma v kopalkah, športne aktivnosti opravljašv športni opremi
Na plaži obvezna golota,če pride kontrolor, se ženskam tolerira spodnji del kopalk (mentruacija, pa to).
Nisem še zasledil, da bi bili kje ravno kakšni strogi predpisi da moraš biti gol… Si kot ti paše, sploh okrog svojega prostora. Nekako res ni primerno, da bi se kar naprej sprehajala okrog po kampu med ostalimi golimi oblečena, vendar sem ter tja se vsi. Npr na poti v trgovino, v mesto, itd…
Sicer se pa ženske vedno lahko izgovorite na menstruacijo…
“jaz bi ful šla v nudo kamp, samo bi bila gola samo na plaži…je to dovoljeno? “
Dovoljeno je skoraj vse, kar očitno ne izstopa od navad in ostalih ki so v kampu. So tudi manjši FKK centri kjer je mešano s tekstilci. Zato ti predlagam, da za začetek izbereš kakšno mešano, naprimer Kanegro, preseliš se le za nekaj deset metrov. Pa še blizu je, takoj čez mejo na Hrvaškem, pred Savudrijo.
LP!
kultura je v fkk na visoki ravni. Populacija je res starejša in bogata. Če imaš 35 let si med tamlajšimi, če izvzamemo otroke, in si razstavna roba za starejše, ki pa nikoli ne prekoračijo meje dostojnega. Mladci ne nabijajo muzike. Nikoli, ne podnevi, še manj ponoči. To pa zato ker jih notri ni. Ni jih pa zato ker ne upajo pokazati …., po domače nimajo jajc.Če kdo želi gledat mlade fante in dekleta med 20 in 30 letom, je prišel na napačen naslov.
baje, da je fenomenalno – kopat se brez vsega. jaz sem bolj sramežljiva in sem se šla samo ponoči brez vsega kopat – občutek je prekrasen, tako svobodno sem se počutla.
meni bi blo verjetno nerodno. saj v savni je isto. tudi dosti golote. tam se sčasoma navadim in so mi pol tisti, ki se full skrivajo čudni. tako je verjetno na plaži.
kaj pravite?
res čudne komentarje sestavljate. Kot izgleda ste največji strokovnjaki ravno tisti, ki takšne plaže še niste videli.
Sevda ni res, da so tam izključno starejši oziroma stari ljudje. Če so tam majhni otroci so z njimi prav gotovo tudi starši. Če so otroci stari pet, deset let v večini primerov starši nimajo že 60 let! Res je da je mladih, ki se odpravijo na dopust v večji skupini malo, ker je na teh plažah v glavnem mir in ni popivanja in norenja celo noč. Je pa veliko še zelo mladih parov, ki grdo na dopust v avtokapme in si želijo nekoliko več romantike in miru.
Vse ostalo brezvezno nakladanje o nekih stoječih jajcih pa so samo dokaz velikega neznanja in osebne nerazgledanosti!
res čudne komentarje sestavljate. Kot izgleda ste največji strokovnjaki ravno tisti, ki takšne plaže še niste videli.
Sevda ni res, da so tam izključno starejši oziroma stari ljudje. Če so tam majhni otroci so z njimi prav gotovo tudi starši. Če so otroci stari pet, deset let v večini primerov starši nimajo že 60 let! Res je da je mladih, ki se odpravijo na dopust v večji skupini malo, ker je na teh plažah v glavnem mir in ni popivanja in norenja celo noč. Je pa veliko še zelo mladih parov, ki grdo na dopust v avtokapme in si želijo nekoliko več romantike in miru.
Vse ostalo brezvezno nakladanje o nekih stoječih jajcih pa so samo dokaz velikega neznanja in osebne nerazgledanosti!
Tega se jaz spominjam kot otrok in najstnik; Mi smo bili vsi (vsi otroci iz širše družbe) oblečeni/slečeni kot je komu ustrezalo tisto uro/minuto/dan ali teden. Za v vodo pogosto goli, za klepete (kot najstniki) pogosto v kopalkah – pa ne vsi in vedno.
Staršev pa itak noben najstnik ne gleda, pravzaprav ga/jo niti najmanj ne zanimajo dokler ni čas za večerjo… Tudi mi jih sploh nismo opazili pa naj so bili slečeni ali pa oblečeni.
Forum je zaprt za komentiranje.