fiziater – fizioterapevt, kakšna je razlika
Fiziater ti predpiše, kakšne vaje moraš izvajati. Fizioterapevt dela vaje s teboj po navodilih fiziatra. Vsak fizioterapevt mora upoštevati navodila fiziatra in ne more odločati po svoje, kakšne vaje so zate primerne. Tako naj bi bilo. Je pa do fiziatra težko priti, z napotnico ali pa samoplačniško. Fiziatra lahko nadomestijo tudi navodila ortopeda ali lečečega zdravnika (kirurga itd…).
Jaz sem trenutno po hudi poškodbe noge že izven vseh terapij. Ti pa povem, da vse, po enem letu dnevnih terapij globoko cenim.
Še neposredna uporabniška izkušnja. Splošna zdravnica je poslala mojega očeta z bolečinami v hrbtenici k fiziatrinji. Ta ga je poslala na MR hrbtenice in RTG slikanje, potem pa se je njeno delo končalo. Nič mu ni svetovala, nič od nič… v tistem času je menjala ordinacijo in se ji očitno v tej ni nič kaj dosti dalo. Pa še samoplačniško ni bilo. V glavnem zelo malo haska, zguba cajta.
Fizioterapija je pa druga zgodba, moja zdravnica me je poslala sicer na protibolečinsko terapijo ampak so si dekleta v našem ZD kar dale opraviti z menoj, tudi rezultati so bili super.
Forum je zaprt za komentiranje.