Fito izkaznice samo za tiste, ki imajo kmetijsko gospodarstvo
veljajo a ne zate, 17.11.2024 ob 19:12
Modri vrag, tvoja izkaznica je sicer veljavna do l. 28, a če nisi kmet, ti odslej ne bodo več smeli prodati sistemikov itd. Preberi si novi zakon. Čez en teden boš imel svojo izkaznico le za okras, nove, če nisi kmet, pa ne boš mogel dobiti. Pa evidenca o nakupih se bo odslej vodila, na 3 leta pregledi škropilnih naprav,…
Enako je razumi. Izvajalec ukrepov do sedaj je po novem preimenovan v poklicnega uporabnika. Vsak, ki ima vinograd je tudi registriran in urejeno v gerku. Ne bluzi ti meni, ker nimaš pojma. Nikjer ni določenih hektarjev.
Piše jasno, za tiste, ki so opravljali tečaje za varno ravnanje s FFS in niso s tem pridobili izkaznic. Ti pa ne bodo mogli kupit. Že sedaj niso mogli kupit vsega.
modrivrag, 17.11.2024 ob 19:25
Enako je razumi. Izvajalec ukrepov do sedaj je po novem preimenovan v poklicnega uporabnika. Vsak, ki ima vinograd je tudi registriran in urejeno v gerku. Ne bluzi ti meni, ker nimaš pojma. Nikjer ni določenih hektarjev.
Piše jasno, za tiste, ki so opravljali tečaje za varno ravnanje s FFS in niso s tem pridobili izkaznic. Ti pa ne bodo mogli kupit. Že sedaj niso mogli kupit vsega.
Žal mi je, da se oklepaš nekih rešilnih bilk, ampak navade vrtičkar ne bo mogel več kupovati na izkaznico, čeprav jo ima. In nove ne bo mogel dobiti.
Nikjer ne piše, da je izvajalec ukrepov preimenovan v poklicnega izvajalca. Poklicni izvajalec je kmet, navadni vrtičkarji pa smo ostali brez učinkovitih sredstev proti paradižnikovi plesni in boleznim tistih parih trt, ki jih imamo.
velja a ne zate, 17.11.2024 ob 20:00
Žal mi je, da se oklepaš nekih rešilnih bilk, ampak navade vrtičkar ne bo mogel več kupovati na izkaznico, čeprav jo ima. In nove ne bo mogel dobiti.
Nikjer ne piše, da je izvajalec ukrepov preimenovan v poklicnega izvajalca. Poklicni izvajalec je kmet, navadni vrtičkarji pa smo ostali brez učinkovitih sredstev proti paradižnikovi plesni in boleznim tistih parih trt, ki jih imamo.
Eh. Foušljivo tele si. Ne mislim ti razlagat res ne.☝️?
Se posebej so registrirani vsi vinogradi. Prav tako ostala kmetijska zemljišča.
tko794, 17.11.2024 ob 13:49
daj link, 17.11.2024 ob 11:59
To še ne velja, kolikor vem?
Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o fitofarmacevtskih sredstvih (v nadaljevanju: Zakon) in začne veljati 23.11.2024.
In kaj pomeni ‘poklicna uporaba’? Sadovnjak za lastno uporabo se šteje sem? Po moji logiki najbrž ne?
Žall, 17.11.2024 ob 18:00
Julij Cezar, 17.11.2024 ob 16:50
sploh ne razumrm zakaj vas to briga, mar niste sposobni pridelat hrane brez fitofarmacevtskih sredstev?mene bi bilo posteno sram ce bi jih uporabljal
Gre za vinogradnike, ki imajo manj kot ha, a oddajajo, prodajajo grozdje. Brez škropljenja v teh vinogradih grozdja ne bo.
Ponekod v vadeh ima skoraj vsaka hiša tak vinograd, a se s kmetijdtvom ne ukvarjajo. Kaj pa tej?
SAj o twm. Regrqt l, pq jzp špricanisru. Pa refrat kot neposcano/špeicani je zdravi na vsakwm urin vrtu. Res, ki pol polže srečaš kultivarorske matr, ko vzgaja …?
Pogoj za pridobitev izkaznice je vpis v register kmetijskih gospodarstev. Tisti, ki ne izpolnjujejo pogoja za vpis v register, bodo izviseli. Pogoj za vpis je 1 ha kmetijskih ali gozdnih površin ali 0,2 ha sadovnjaka ali 0,1 ha jagodičevja ali 0,1 ha oljčnika… vrtičkarji torej odpadejo ampak ti že sedaj večinoma niso imeli izkaznice.
Hja hehe, 17.11.2024 ob 22:13
Pogoj za pridobitev izkaznice je vpis v register kmetijskih gospodarstev. Tisti, ki ne izpolnjujejo pogoja za vpis v register, bodo izviseli. Pogoj za vpis je 1 ha kmetijskih ali gozdnih površin ali 0,2 ha sadovnjaka ali 0,1 ha jagodičevja ali 0,1 ha oljčnika… vrtičkarji torej odpadejo ampak ti že sedaj večinoma niso imeli izkaznice.
Kako bo ta vpis potekal? Bo potrebno voditi kaksno dokumentacijo?
Ta pogoj si si ti izmislilo in ne obstaja.☝️? Sicer jaz imam vpisano, ampak me nobeden ne vpraša in me ne bo vprašal.
Beri tupavi lulča cesarjeva hehe:
Sprašujem, 17.11.2024 ob 22:18
Kako bo ta vpis potekal? Bo potrebno voditi kaksno dokumentacijo?
Ta pogoj si je izmislilo. V register so vpisane tudi manjše površine. Vinograd je ziher vsak obvezno vpisan. Nima pa nobene povezave z usposabljanjem za uporabo FFS. Ima pa s subvencijami. Jaz imam recimo premalo za subvencije, zato sem dal nekomu to, kao da ima v najemu. Pa nima.
Kdor je želel uveljavljati kakšne ugodnosti kmetijske politike ali registrirati npr. ekološko kmetovanje, je moral predhodno registrirati kmetijske površine in seveda voditi natančne evidence. Sam vpis vinograda, oljčnika ali sadovnjaka v register za sabo še ne potegne vodenje evidenc. Za pridelovalce grozdja, vina, oljk vem, da morajo 1x letno prijaviti količino pridelka na upravno enoto.
Hja hehe, 17.11.2024 ob 22:30
Kdor je želel uveljavljati kakšne ugodnosti kmetijske politike ali registrirati npr. ekološko kmetovanje, je moral predhodno registrirati kmetijske površine in seveda voditi natančne evidence. Sam vpis vinograda, oljčnika ali sadovnjaka v register za sabo še ne potegne vodenje evidenc. Za pridelovalce grozdja, vina, oljk vem, da morajo 1x letno prijaviti količino pridelka na upravno enoto.
Vemo mi vse to. Ne rabiš odkrivat tople vode lulča cesarjeva tupa hehe. Kot pogoj za izobraževanje o FFS si si pa to gladko izmislilo. To da poscana lulča cesarjeva praviloma laže, tako že vsi vemo. ☝️?Ker si gnusni smrdljivi sociopatek hehe. Enako je kot je bilo, le poimenovanje je drugačno.
modrivrag, 17.11.2024 ob 20:06
Eh. Foušljivo tele si. Ne mislim ti razlagat res ne.☝️?
Se posebej so registrirani vsi vinogradi. Prav tako ostala kmetijska zemljišča.
tole “Se posebej so registrirani vsi vinogradi. Prav tako ostala kmetijska zemljišča.”
je čista laž
1. gerk je enota v kmetijskem gospodarstvu
2. če nimaš registriranega kmetijskega gospodarstva, ne potrebuješ GERK-a in ga nimaš.
3. za GERK so določeno kakšna in kolikšna mora biti površina, da ga lahko pridobiš
https://spot.gov.si/sl/teme/kmetijsko-gospodarstvo/
IN če si v penziji in vrtnariš, ti potem še penzijo vzanmejo ali kako.
Če imaš kmetijsko gospodarstvio na 0,1 ha
modrivrag, 17.11.2024 ob 22:35
Vemo mi vse to. Ne rabiš odkrivat tople vode lulča cesarjeva tupa hehe. Kot pogoj za izobraževanje o FFS si si pa to gladko izmislilo. To da poscana lulča cesarjeva praviloma laže, tako že vsi vemo. ☝️?Ker si gnusni smrdljivi sociopatek hehe. Enako je kot je bilo, le poimenovanje je drugačno.
Komentar je namenjen @sprašujem. Vpis v register pa je potreben pogoj za pridobitev izkaznice za poklicnega uporabnika. S tvojim ‘lulčkom’ se pa raje zmenita za randi, da ne bosta zasvinjala vse teme.
Hja hehe, 17.11.2024 ob 22:49
Komentar je namenjen @sprašujem. Vpis v register pa je potreben pogoj za pridobitev izkaznice za poklicnega uporabnika. S tvojim ‘lulčkom’ se pa raje zmenita za randi, da ne bosta zasvinjala vse teme.
Link prosim za tvojo trditev za usposabljanje. Link?
Meni ne moreš flancat bedarij. Bedasto je pa da druge zavajaš teslo maloumno gnusno, ki pa res ne vedo.
Forum je zaprt za komentiranje.