Najdi forum

firma

Zbiram pogum da bi odprla svojo firmo in to d.o.o. Potrebujem vaše nasvete kako in na katera vrata potrkati za registracijo in podobne začetne birokratske stvari. Je kdo od vas zbral pogum in šel na svoje, izkušnje?

kaj bi pa delala?

Finančno računovodske zadeve. Mislim, da je po tem še vedno precej povpraševanja.

Špelca!

Ustanovitev d.o.o. je precej zapletena, zato ti svetujem, da se obrneš na odvetnika, da ti bo sestavil pogodbo in ustanovitvene listine, potem pa tvojo firmo prijavil za vpis v sodni register. Ali veš, da potrebuješ za ustanovitev d.o.o. precej osnovnega kapitala , mislim, da je trenutno 2,100.000,00.

Če potrebuješ še kakšen nasvet, ti bom z veseljem pomagala.

mamix

Ustanovitveni kapital je lahko tudi 1.000.000,00 samo moraš potem v dveh letih dokapitalizirat.

Jaz bi na tvojem mestu najprej prebrala kksno literaturo tok da vsaj osnove ves kaj pa kako..npr. Gospodarsko pravo od dr. Krešimirja Puhariča..pa notr prebereš tm kje opisuje ustanovitev d.o.o in potrebne pogoje za to..potem pa se obrni na nekoga ki ima s tem izkusnje ali pa se s tem ukvarja npr. odvetnika.

Preberi tukaj: http://www.pckrsko.si/svetovanje/ustangd.htm
(sorry, se vedno ne vem kako se naredi link).

Jaz sem pred pol leta zbrala pogum in ustanovila d.o.o. Vse birokratske in druge zadeve sem sama uredila, vključno z aktom o ustanovitvi (prepisala od firme s sorodnimi storitvami), ker ti jo notar kar drago zaračuna. Vse ostalo pa sem našla na internetu, v račun. servisu in na GZS. Nisem imela nobenih problemov, tudi čakala sem max. 14 dni za vpis v register, vse ostalo sem uredila v manj kot 1 tedenu. Tako da kar pogumno, če kaj ne veš vprašaj , ker so povsod (vsaj take so moje izkušnje) zelo prijazni in so mi vedno svetovali.
Želim ti veliko uspeha!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close