Najdi forum

Firence

Zanima me ali je kje v Firencah možno brezplačno parkiranje?
Ali je potrebno uporabiti javni prevoz, če si hočeš v treh dneh pogledati znamenitosti?

Kolikor vem, je center Firenz zaprt za avtomobile oz. se tam lahko vozijo samo domačini, ki imajo posebne dovolilnice. Obstajajo seveda ceste, ki privedejo do določenih točk, na primer železniška postaja je sredi centra in do nje se seveda da priti, a samo po eni poti. Ostalo je zaprto. Morda to velja samo za določene ure? Ne vem, nisem čisto prepričana, a ko je mene enkrat en italijan vozil po firencah, je rekel, da blazno tvega, ker nima dovolilnice za vožnjo po centru. Res pa da je to bilo zvečer.

V centru in širšem centru je nekaj parkirnih hiš. Najbolj ziher, najbliže potem za oglede. Midva sva parkirala v eni od njih- ni bila polna (čisto), vse je bilo.o.k. Po moje je izguba časa, krožiti in iskati parkirišče, cene so pa mogoče malo nižje kot v parkirnih hišah.

greš v firence pa ti je škoda dat 10€ za parking?

kdo bi vas razumel …

lahko greš v kamp nad firence poleg Davida-kipa na hribčku s prečudovitim razgledom, peš do mesta je 10 minut, pa še zastonj je … skoraj 🙂

Javnega prevoza ne rabiš, vse opraviš peš.

Mi smo z otrokom vse glavne znamenitosti obiskali peš. Tamali v vozičku pa šibaj!

Zdej je odvisno, kaj pojmuješ pod “ogled” Firenz: zdaj če misliš it NOT, po večini galerij in muzejev, potem tudi v 3 dneh ne boš skoz. Kolikor vem, se da za galerije in muzeje kupiti karte po netu, kjer imaš za določen dan in določeno uro garantiran vstop. Sicer so vrste dolge tudi po 20, 30 m in ni nujno, da si v 3 a 4 urah sploh na vrsti za karto. Če pa si želiš ogledati zadeve od zunaj, pa ni panike. Mi smo parkirali nekje okoli železniške postaje in si ogledali vse glavne zanmetiosto v cca 6,7 urah – seveda od zunaj, z izjemo parka Boboli, Tehničnega muzeja in cerkve. Pa nismo ravno tekli!

Zastonj parkplac – ne vem, mi nismo komplicirali za tistig 50 centov, kolikor je stala ura parkiranja v tisti garažai, bistveno ceneje npr, kot v Šentpetru pri kliničnem, recimo. Pa tudi- v Firence oničajno greš morda 2 x ali 3 x v življenju, če imaš srečo, večina 1x (mnogi nikoli!) in če greš takrat v Firence šparat, je boljš, ostat doma. Samo na splošno ti pa povem, da Italijani lupijo biiiiiiiiiiistveno manj za parking, kot pri nas. Lani sem parkrala direkt pod Poševnim stolpom v Pisi, ne cele 3 min stran, pa sem plačala 1 € na uro.

Zastonj parking je čist slovenska folklora.
Kdorkoli je vsaj malce pomolil nos izven Slovenije, v kakšno malo večje mesto, je to itak ugotovil.

A veš kwa, folklora je tud, da te za parking oskubijo do golega. Precej sveta smo dal okol, pa takih parkingtarif kot jih ima Ljubljana, zlepa ne srečaš oz. so samo v res strogem strogem centru. Slovenci pa lupijo vsepovsod, najraje pred ZD in bolnišnicami, ker tam se ve, da so ljudje v stiski in se jo lepo izkoristi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close