Firence – kaj se splača videti in doživeti?
To je pa čist odvisno.
Meni je recimo grozno všeč Boboli garden v Firencah in sploh parki in vile po celi Toskani. Eni letajo po muzejih kot obsedeni, jaz grem raje v Sieni na Piazza del Campo na kavico in opazujem, kaj se okoli mene dogaja. Že sam sprehod po Sieni in Firencah je fajn. Pisa name ni naredila kakšnega posebnega vtisa, v glavnem turisti drvijo gledat poševni stolp. Bolj mi je bla všeč Lucca, luškano mestece z obzidjem…
Vsekakor se splača videt stvari, ki te zanimajo. Če te ne zanima umetnost, je brez veze stat v vrsti za Ufizzi samo zato, ker je nekdo rekel, da je to treba videt.
Firence: sam center z mostovi (najbolj znan Ponte Vechio), Duomom in okolico pa galerijo Uffizi(če te zanima umetnost) … v centru itak kamorkoli pogledaš imaš kaj videti!
potem pojdi peš na hrib nad mestom k Davidovemu kipu … od Ponte Vechia po desni strani reke Arno imaš označeno pot med hiše (tam na hribu je še kamp) v hrib do Davidovega kipa. Najlepše je zvečer, ko sonce zahaja za Firencami …
Pa Michelangelo jasno … http://www.casabuonarroti.it/english/e-home.htm
Pri Firencah je mene fasciniral tudi Fiesole … ostanki antičnega rima in samostan.
Pisa: trg čudes s poševnim stolpom, samo mesto se meni ni zdelo nič posebnega.
Siena: fantastično toskansko mesto z osrednjim trgom … tam se moraš izgubiti in raziskovati, jaz sem bila navdušena.
če boš na onem koncu se ti splača pogledat še podeželje … San Giminiano in okoliške vasi.
Forum je zaprt za komentiranje.