film Podnajemnik na poptv
Jaz mislim, da so ujeli pravo osebo.
Podnajemnik je res obstajal ( to se tudi vidi na koncu), ampak vse stvari, ki bi jih naj počel, so bile samo v njeni glavi.
Morda je podnajemnik kdaj prišel naokoli in si ga je Ellen zapomnila. Ker ji je manjkala pozornost (zaradi moževe pogoste odsotnosti), si je začela domišljati, da je naselil pri njih in plačal za 3 mesece vnaprej ( za ta denar je Ellenin mož lepo rekel takoj na začetku, da je to družinski denar).
Začela je hrepeneti po njem in se celo poljubljala z njim ( med poljubljanjem je v filmu lepo nakazano, da se poljublja sama s sabo oz. z namišljeno osebo – podnajemnikom). Če bi res obstajal podnajemnik bi jo mož zasačil, ampak ona je čistila škornje, o podnajemniku pa ni bilo nobene sledi. V tako kratkem času- skoraj nemogoče.
Ko je mož želel iti preveriti, če podnajemnik res obstaja, ker je imel vrh glave domišljanja svoje žene, ni bilo niti ene sledi, da je kdo bil tu noter. Že res, da je bil podnajemnik pretkan in je za seboj zabrisal vse sledi ( v primeru, da je obstajal), ampak roko na srce, če bi ostajal, bi moral biti v sobi vsaj en dokaz o njegovem obstoju.
Črno torbo, ki bi jo naj imel tudi na koncu filma, je imel tudi Ellenin mož. Škornje in oblačila, ki bi jih naj nosil, je imel ponovno njen mož. Enako velja za škarje, ki bi si jih naj sposodil in barvo v omari.
Po mojem mnenju Ellen ni želela sprejeti svojih dejanj in si je v glavi ustvarila namišljeno osebo, katero bi za vse okrivila. Policija je lepo opisala profil morilca, kjer bi izpostavila dve stvari: osebe si ustvarijo družino in trpijo za shizofrenijo.
Ellen je bila poročena in rodila celo sina, ki pa se je rodil mrtev. Zaradi izgube se ni bila na pripravljena soočiti z resnico in si je še vedno domišljala otroka. Poleg tega je trpela za hujšo obliko shizofrenije ( zdravil ni redno jemala).
Res je, da je detektiv Manning dvomil o njeni krivdi, ampak mislim, da je k njegovim dvomom pripomogla tudi usmrtitev Rodrigeza, ki se je izkazal za nedolžnega.
Ob koncu gledanja filma moramo krepko premisliti, kdo je morilec. Po moje si vsak lahko razlaga po svoje, jaz sem samo napisala, kako si razlagam jaz,
Forum je zaprt za komentiranje.