Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Film Okužba

Film Okužba

Gledam film Okužba in se sprašujem, ali je bil režiser tako sposoben videti v prihodnost, ali je scenarij filma scenarij za prvi del Covid 19. Kaj menite?

Je tudi mene fasciniralo.Pojma nimam več,kaj naj si mislim.Lagali so v filmu,lažejo vsi politiki po svetu,po mojem neka zlata sredina,ne vem.

Covid19 je bil ustvarjen na podlagi knjige, ki je bila podlaga za ta film. Ponavadi je tisto, kar se zgodi prej, podlaga za nadaljne kopije. Redko se zgodi, da gre za naključje, kadar gre za take podobnosti. V ozadju so interesi in marsikdo je s tem virusom veliko zaslužil, spet drugi so na zgubi, tretji so nedolžne žrtve.

Na katerem kanalu so ga predvajali?

Včeraj, 26. maja, 22.10, kanal A

jaz sem ga gledala pred 9 leti v kinu, pa v nedeljo spet na netflixu

cel kup stvari je bilo dokaj natančno predvideno, bolj črnogledi so bili glede smrtnosti, glede nemirov in ropanja po trgovinah. zelo realno je prikazano, kako hitro ljudje nasedejo razno raznim šarlatanom in vsevedcem po internetu (Krumwiede), pa zelo optimistični so bili glede cepiva…

pandemijo takega obsega so znanstveniki pričakovali že leta. lani so na netflixu posneli 6 delni dokumentarec o naslednji pandemiji, (Pandemic) kjer so sfalili vrsto virusa, predvidevali so, da bo naslednja pandemija nov virus gripe. pa močno so se zmotili glede tega, kako dobro je New York sposoben obvladovati pandemijo.

Ne vem, kje ste vi videli toliko podobnosti, ampak potek tiste viroze v filmu ni imel dosti veze s tem, kar se je v zvezi s tole corono dogajalo.

pa nima veze potek bolezni pri celi zadevi, ampak kako se je svet soočil s pandemijo. o tem se pogovarjamo. lockdown, hitrost razširitve, maske, kje je virus preskočil na človeka, izvor virusa (netopir), obseg okuženih, dezinformacije po internetu, ropanje trgovin…..

Če bi kdo ŠE:
[img]https://d3myrwj42s63no.cloudfront.net/300/030/774/368/3/0307743683.jpg[/img]
[img]https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/03/09/15/25738788-8091885-image-a-25_1583766081195.jpg[/img]

se kaj ba to temo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close