Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika filane paprike

filane paprike

Včeraj zvečer sem kupila polnjene paprike v Mercatorju, ki jih prodajajo pri mesu. Po pravici povedano ne vem ali so surove ali so že kaj obdelane. Sem imela namen danes na brzino pripravit paradižnikovo omako in pogreti paprike.
Zdaj sem pa začela premišljevati, ali so sploh že kaj termično obdelane ali so še surove in jih bo treba še skuhat.

Verjetno jih poznate, ker mi je mesar zagotavljal, da jih ful prodajo, zato prosim za odgovor.

kaj pa če ti jaz rečem,da niso nil obdelana,druga pa da so. Kaj boš potem?
In,ne jih ne poznam,ker jih delam sama.če pa že kaj kupim,pa vprašam na licu mesta

Enkrat kupila pred leti. Mi niso bile všeč, tako da ne kupujem. Kolikor se spomnim, so surove.Poglej, verjetno ti na nalepki kaj piše.

Prvič slišim, da filane paprike prodajajo. Nisem še videla – vsaj v naših trgovinah (ki jih je kar dosti) ne.Pa ja ni veliko dela z njimi, bi jih lahko naredila sama, so vsaj sveže, pa veš, kaj daš notri. Tam pa jih delajo iz ostankov mesa, ki ga ne morejo prodati. (delam v trgovini in vidim, kaj mesarji ustvarjajo, zato “konzerv in gotovih” jedi ne kupujem. Kako že rečejo? “Nagravžnih” stvari ne jem. Pa tudi faširanega ne kupuj, ampak reci mesarju za meso, ki bi ga rada in naj ti ga zmelje vpričo tebe.
Dober tek

Ja madona, saj pa ja menda vidiš meso in riž ali sta kuhana ali surova!

A prvič v življenju gledaš polnjeno papriko??????

Enostavno pokliči v štacuno kjer si jih kupila. Na računu je tel. št…..običajno.

Dober tek! Pa na pire ne pozabi:))

Včeraj zavečer sem jih kupila in dala v hladilnik za danes, prepričana, da so že kuhane in da naredim samo paradižnikovo omako. Zdajle sem pa v službi, zato ne morem preverit kakšne so.

sem jih pa zato kupila, ker danes ne bom imela časa kuhat in sem imela namen na brzino to narediti

Ampak resno babe; kaj vam je? Se strinjam s komentatorko zgoraj, saj vidiš meso, vidiš riž, vidiš papriko. In ne veš ali je surovo ali kuhano? Saj se hecate.

In potem človek bere odgovore v stilu “pokliči v trgovino in vprašaj”… Kaj pa če bi raje odprla oči, uporabila nos in enkrat, enkrat za spremembo vklopila možgane? Če ne, pa raje pusti pri miru paprike, piskre in cel štedilnik – raje še iz kuhinje bejži, pa se drži ogledala in računalnika.
Pa kakšne nesposobneže so to vzgojil vaši starši?

so SUROVE!!!

Paprike so surove. Definitivno.
Kuhane imaš pa lahko v tem času kot narediš omako. Postavi jih pokonci v lonec, dolij vodo do slabe polovice višine paprike in pokrij. Zavri in kuhaj na majhnem ognju cca. 30-35 minut. Ne odkrivaj! V tem času narediš omako, paprike, ki se skuhajo praktično v sopari, pa preložiš na krožnik in preliješ s paradižnikovo omako.
Hitro in dobro. In brez bojazni, da bi se vse skupaj prismodilo.

Polnjene paprike kuhate v vodi!? Prvič slišim.

Ne, niso čisto v vodi – vode je cca. 2 cm, kuhajo se v sopari. Poskusi kdaj, ne bo ti žal.

Na vodi kuhane? Potem je vse brez okusa. Tudi omaka.

Ne ni. Omaka se naredi posebej. Tudi mi jih že dolgo delamo tako in tako jih delajo v veliko gostinskih obratih.
Sicer pa, poskusite in potem govorite.

Kako pa ji po tvoje drugače reči, če je v situaciji kakršni pač je? Če jih je že kupila itd…???
Najbrž ni vsak tak strokovnjak kot ti, pa to ne pomeni, da za njih ne sije sonce. Bodi vesela, da si ti drugačna in da znaš narediti paprike sama doma… Tudi jaz jih znam in še marsikaj druga pa ni treba pol druge kar v nič dajat, če si kdaj skušajo pomagat po bližnjici.
p.s.
in kaj imajo starši s tem? Lahko so se zelo trudili, a dopuščaš to možnost??? Blagor tebi…

Niti slučajno ne gre za to, ali paprike narediš sam doma, ali kupiš že (na pol) pripravljene.
Gre za to, DA NE LOČIŠ KUHANEGA OD SUROVEGA. Da gledaš meso in ne veš ali je kuhano ali ne. Da ne ločiš surovega riža od kuhanega.

Morda ji bo to dobra šola za naslednjič!? Na napakah se ljudje učimo; vsekakor pa ni edina..
In ker se ni znajdla je pač vprašala…
Še ni konec sveta zaradi tega:))

jaz meso in kasneje še riž malce popražim na čebulci, potem dodam začimbe in filam paprike. Kuham pa v omakci, če pa želiš več omake, pa najprej kuhaj v manjši količino vode (kot v sopari, zadnjih 10 minut dolij omako in še povri 10 minut, mljaskica!

Paprike pri mesarju je treba kuhati, niso še nič pokuhane! Pa dober tek! Odlične bodo!

Ne, niso čisto v vodi – vode je cca. 2 cm, kuhajo se v sopari. Poskusi kdaj, ne bo ti žal.[/quote]

No,jaz zdajle delam čisto po tvojem receptu, vse kaže na to, da je tale recept boljši od mojega.
Res ni prav nič zakomplicirano.
Hvala!

V filane paprike se da k surovemu mletemu mesu kuhan riž. Vsaj mi to tak delamo. in kuhamo jih vedno v paradižnikovi omaki.

Sama paprik, sarm in podobnih reči iz mletega mesa nikoli ne kupim, ker je v njih lahko skrito marsikaj. Kuham jih takrat kadar imam čas in to večjo količino, zložim jih v glinen pekač in sicer pokonci zalijem s paradižnikovo omako, pokrijem s alu folijo in dam v pečico, da se kuhajo na 22o stopinja 1 1/2 ure. Delam jih na zalogo, dam v skrinjo in rabim kadar ni časa kuhati. Te papriko so zelo dobrega okusa, zraven največkrat postrežem krompir v kosi.
Poskusite delati tako ni treba paziti da se kaj zažge in res so odlične.
Pa lep pozdrav!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close