fiksni zobni aparat, kdaj je vidno premik zob
je kdo nosil fiksni zobni aparat, kdaj je vidni premik zob, da se vidi kar že dosti, a je to lahko po enem mesecu že, a se vidi lahko tudi kaj že po enem tednu ali še prej.
Pa če ti dajo npr na vsaki strani po dva zoba ven, za prostor, se to hitro premika nazaj a kako, no tako se mi zdi, da je tako, da če je prostor, da gre lepo nazaj, hitro.
hvala za odgovor.
dolgo traja, sem ga nosila 2 leti. šele po kakšnem letu da je bilo kaj vidno, prej pa nič opaznih sprememb. zato pa se nosi tudi po 5 let skupaj, odvisno od oblike zob in čeljusti zdaj.
Jaz ga imam od januarja letos,torej 7 mesecev. Zgoraj sem imela sprednja dva enega preko drugega, sedaj pa je eden že čisto raven, drugi pa še malo pa bo. Ostali zobje so vsi lepo v liniji. Tudi spodaj sem imela krive, pa so sedaj že vsi ravni, razen enega. Ni še čisto tako, kot bi moralo biti, je pa razlika zelooo očitna. Sama sem imela zelo tesno stanje, pa se mi kljub temu, da nisem dala ven nobenega zoba, stanje hitro izboljšuje. Kolilkor sledim po internetu ( youtube) je pri enih vidna razlika še prej, sploh če so dali ven kakšen zob. Meni se je že takoj drugi dan naredila luknijca – prostor med zgornjima zobama, prej sta bila zelo tesno skupaj, potem pa se je vsaki dan nekaj dogajalo. Najbolj se stanje spremeni vsaki mesec, ko mi zategne žico. Meni je rekla ortodontka, da bom imela aparat leto pa pol do dve leti, ne pet let.
Na tem posnetku se vidi razlika že v 2 mesecih, malo še poglej druge posnetke :
Zakaj ne greš lepo k ortodontu pokazat svoje zobe, pa ti bo iz prve roke povedal, kaj rabiš, kolko časa, kdaj se bo že malo videlo in koliko let bo trajalo. Pa ceno ti bo tudi povedal. Brez veze nas tukaj vsak dan dvakrat spraševat, ker nimamo pojma, vsak ima pa svoje zobe, ki se po svoje obnašajo in niso podobni tvojim. Vsaka čeljust je zgodba zase.
Za prvi posvet in pregled pri ortodontu moraš pa imeti s seboj ortopan posnetek kompletne čeljusti, ker brez tega ne more dobro videti, kje imaš korenine, kako so obrnjene, itd.
Ker tukaj že razpravljate o fiksnih zobnih aparatih me zanima, kakšno je vaše mnenje glede učinkovitosti v prierjavi z navadnim, ter seveda glede na ceno. Hčerka ima zgornja sprednja zoba nekoliko narazen in so mi rekli cen za fiksnega cca. 2.000 eur, ne vem sicer koliko so navadni, ampak se mi zdi res veliko denarja. In poleg tega ali obstajajo fiksn različnih firm in razlike v cenah … Ali ste najprej začeli z navadnim in potem ker ni bilo napredka šli na fiksnega…
Malo prosim za vaše izkušnje in že vnaprej hvala.
Forum je zaprt za komentiranje.