Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika figurice iz marcipana

figurice iz marcipana

Kupila sem marcipan, da bom naredila figurice za torto naše skoraj 7 letnice.
Ker pa tega še nikoli nisem delala, vas prosim za kak nasvet.

Marcipan bom obarvala s tekočimi živilskimi barvami. Zanima me, če se marcipan lepi z vodo (tako kot slano testo). Koliko časa prej je pametno narediti figurice, da so ravno prav suhe?

Je potrebno paziti še na kaj drugega?

Natassa

Kaj pa vem, jaz sem delala samo detajle na posebej oblikovano torto, npr. oči, lička, ušesa, smrček ipd. Naredila sem takrat, ko sem okraševala oz. dokončevala torto, tj. en dan prej.

Lepila nisem z ničemer posebej, ker sem imela že podlago, enkrat stopljeno čokolado, drugič sem torto premazala z marmelado in jo oblekla v marcipan. Naj povedo še drugi, ampak jaz ne bi lepila z vodo, prej z beljakom.

Drugače pa veliko veselja s figuricami, prav luštno je, kot bi se igral s plastelinom…

Če si marcipan kupila, se ti bo najbrž lepo lomil – če se ti bo to dogajalo, dodaj samo sladkor v prahu (toliko, da se več ne bo).

Kakšnih finih figuric ne boš mogla narediti (fine tanke rožice itd.), se pa marsikaj da… Kolikor se spomnim, sem si vedno pomagala z zobotrebci, ki so mi držali liste rož, trsje, človeško telo… Nisem pa nikoli s čim posebej lepila, ker je marcipan sam po sebi dovolj lepljiv (samo vztrajen moraš biti 😉 ). Sem pa figurice delala vedno na isti dan in nisem imela težav (prej ponavadi ni bilo časa ali idej).

Upam, da bo vsaj malo pomagalo.

Lp, Mojca

Mimi N in mishika, hvala za nasvete.

V spominu imam, da je marcipan drag. Zadnjič pa sem ga čez mejo zagledala za 1.49€. Sem morala kupit, ne?

V aprilu sem bila pri g. Goljatu na tečaju in sem kupila malo tičino mase. Porabila jo bom za majhne detajle. Na tečaju smo oblekli celo torto, kar zgleda sicer super, vendar mi nekako ne sede. Pri tej masi je fino, da se zelo lepo oblikuje in še dobra je za pojest.

Lani sem kar s smartiji okrasila čokoladno torto. Otrokom je bilo zelo všeč, ko je vsak dobil nekaj bombomčkov.

Če bi mi uspele kakšne luštne figurice, bi bilo res super. Sporočim!

Natassa

poglej tule:
meni se zdijo zelo enostavne in lepe.
LP, Misa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close