Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Fibromialgija, še kdo?

Fibromialgija, še kdo?

Tudi jaz poznam eno tako kakih 45 let je stara in noče iti delat.Namesto da bi sprejela,da je pri njej psihiatrični problem,kar simulira fibromialgijo.Do zdravstvenega doma pride brez težav potem pa tam pred zdravniško sobo leži na tleh,klopi,kao da je vse boli,da dobi bolniški list in spet veselo odkoraka.Menjava fante vsako leto,skače iz ene zveze v drugo,pa se ženski sploh ne svita,zakaj je vsak zapusti.Niti ji ni jasno zakaj ima tako živčno hčerko.Baba bi morala najprije obiskat polje,ker ima šizofrenijo kako je bivši zasledujejo,stojijo pred bajto,nikamor ne upa iti,češ da je tako znana da je cela Slovenija pozna,pa noben pojma nima kdo je.Sama sebi in frendicam laže v obraz.Ko pa je alko na mizi pa tega požloka kot da je voda.
[/quote]

Taki bi hitro ozdraveli z nenapovedanimi kontrolami ali če bi zavarovalnica v akcijo poslala detektiva.

Tudi jaz poznam eno tako kakih 45 let je stara in noče iti delat.Namesto da bi sprejela,da je pri njej psihiatrični problem,kar simulira fibromialgijo.Do zdravstvenega doma pride brez težav potem pa tam pred zdravniško sobo leži na tleh,klopi,kao da je vse boli,da dobi bolniški list in spet veselo odkoraka.Menjava fante vsako leto,skače iz ene zveze v drugo,pa se ženski sploh ne svita,zakaj je vsak zapusti.Niti ji ni jasno zakaj ima tako živčno hčerko.Baba bi morala najprije obiskat polje,ker ima šizofrenijo kako je bivši zasledujejo,stojijo pred bajto,nikamor ne upa iti,češ da je tako znana da je cela Slovenija pozna,pa noben pojma nima kdo je.Sama sebi in frendicam laže v obraz.Ko pa je alko na mizi pa tega požloka kot da je voda.
[/quote]

Morda si pa ti njen bivši, da ji tako slediš do zd in tam vidiš kaj vse počenja, talaš diagnozo.
Če bi imel jajca in bil pošten, potem ko gre ta ženska k zdravniku, vstopi tudi ti notri pa povej kaj opažaš pri njej. Pa bo zdravnik vzel morda tvoje besede zares, pa končno kaj ukrepal.
Ti boš pa naredil koristno delo, kar je več kot opravljanje.
Dokaži da imaš “jajca”, ne pa da jokaš ih stokaš po forumu.

Imela sem enako op.kot ti – kletko.
S tem, da je zadnje leto stanje žal spet slabo. Bolečine so se vrnile, ševilo osteofitov se je povečalo. Pa je bilo pet let čisto ok.
[/quote]

Joj žalostna sem. mislila sem, da je operacija trajno uspešna. mislim, da so pri tebi okolica in druga vretenca tudi poškodovana, zato te boli. Kdo ti je vstavil kletko?

Februarja 2020 sem bil bolan kot že dolgo ne, takrat je po svetu že razsajala Corona, pri nas uradno še ni bila prisotna. Vročino sem imel do 39, bolele so me roke in noge, izgubil sem okus in vonj…..
Po mesecu ali dveh so se pa začele težave, ki pa so zelo podobne Fibromialgiji. Bolečina se je pričela v podplatih in se širila v golenico do kolena, trga me po dlaneh z zapestjem vred, kar naprej me boli grlo, boli tudi vrat in hrbtenica in pa čez dan postanem močno utrujen saj zelo slabo spim. Star sem 46 let počutim pa se kot bi se vsako jutro zbudil z gripo.
L.p. Simon

Zdravo. Tudi jaz po Covidu…. najprej bolečine trajajoče cca 4 mesece… potem ni bilo druge kot, da gremo naprej na preiskave.. vse pregledal od EEG, revmatolog, nevrolog, ortoped, ma ni da ni od krvnih slik… vse OK .. mene pa matralo na fertik… Potem sem končno bolečino malo omili z določenimi  fizioterapevtskimi vajami, ampak bolečina je še vedno prisotna res pa je, da se je telo že tudi malo navadilo in potem to nekako ni več tako hudo. Je pa določen del fizioterapije sigurno pripomogel k boljšim rezultatom.

Lep pozdrav

Jaz imam kronično utrujenost brez bolečin.

Odgovor na objavo uporabnika
ni nujno, 06.03.2017 ob 08:59

Bolečine pri obolenjih vratne hrbtenice so zelo podobne simptomom FM, zato se včasih zdravniki zmotijo in prehitro diagnosticirajo FM, vratni hrbtenici pa ne posvečajo več pozornosti.
Govorim iz lastnih izkušenj. Dve leti sem veljala za bolnico s FM, a sem vzporedno sama sitnarila še za diagnostiko vratne hrbtenice. Po operaciji so bolečine malodane izginile.

Res je.  Vratni hrbtenici posvečamo premalo pozornosti, tu je  10 živec, vagus, za katerega sicer v zadnjem času že malo sumijo, da je povezan s simptomi, za katere nevrologi radi rečejo, da gre za fibromialgijo, tudi ostali vratni živci, v kolikor so korenine vzdražene, povzročajo bolečine, ki jih nevrologi pripisujejo siceršnjim degenerativnim revmatskim spremembam, ki same po sebi v resnici sploh niso dovolj razvite, da bi lahko povzročale takšne bolezenske znake.

Trdim, da je v primeru vsaj 80% bolezni, diagnosticane kot fibriomalgija, v resnici degeneracija vratne hrbtenice.

Ja to je vse skupaj res. So pa izmed teh vseh tudi FM, ki pa so pri nekaterih potrjena. Res pa je, da je to zelo težko diagnosticirat. Glede na trenutno situacijo z Covidom( torej post Covid sindrom)….

Bo to še kar zanimiva tematika čez čas….

vse dobro

Zanimivo branje.

Ali je to res post Covid? Pri meni so osebno pomagale terapije pri bolečih nogah ampak se mi zdi, da je to vse skupaj malo za počakati. Kaj se bo še razvila iz tega bomo videli čez čas…Tukaj je zelo dobro opisano v članku https://rehamedical.si/fibromialgija/

Lep pozdrav

R.b.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close