Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Fibromialgija, še kdo?

Fibromialgija, še kdo?

saj me ni treba brat, če nočeš, kdo te sili?

Tudi jaz trpim za fibromialgijo že vrsto let.
Težave in bolečine so čez celo leto, vendar mi vnetja, mraz, vlaga, veter…, še poslabšajo stanje. Prisotna je nespečnost, oz. se zjutraj vstajam utrujena in izmučena. Občasno imam glavobole in vrtoglavico, poslabšan vid, mravljinčenje, tudi rahlo slabost.
V teh letih sem se naučila poskrbeti zase in mi najbolj od vsega pomaga toplota, torej topli obhladki, sploh v ledvenem predelu in vratu, tako da je termofor moj stalni spremljevalec. Tudi vroče kopeli blagodejno vplivajo name, ko pa je precej hudo, pa vzamem Lekadol in počivam. Po Lyrici in Cymbalti sem imela pa take stranske učinke, da sem takoj prenehala z jemanjem in sem zdaj bolj na alternativi, predvsem pa delam vsak dan na svoji psihi in se izogibam stresa. Zadnjo leto pa tudi redno izvajam določene vaje Joge, da blago razgibam telo.

Edina dobra stran fibromialgije je to, da bolezen ne napreduje v invalidnost in ni pričakovati težke okvare telesa, moramo jo pač sprejeti in znati z njo ravnati. In ja bolezen je uradno zavedena v register bolezni in ima svojo šifro, je pa res, da je večina zdravnikov niti dobro ne poznajo in se z njo ne ukvarjajo. Mene je obravnaval nevrolog in revmatolog in ko so vse drugo izključili, so mi potrdili fm.

Pozdravljena

Tudi pri meni se je tako začelo.Ugotovila sem,da so vzrok herpes 1 in EBV .Pojavljala
se bodo vnetja na več delih v telesu(oči,koža,srce,pljuča,sinovija v sklepih,ustna
sluznica,grlo,sečila,črevesje,ožilje ind.)bolezen se imenuje Behcetov sindrom,ki je
podoben fibromialgiji.Najprej blagi siptomi,potem bo jih vedno več.Bolezen ni
ozdravljiva,lajšajo samo siptome.Klikni v googlu na Behcetova bolezen in ugotovi
kakšne siptome imaš.Imunski sistem konstantno napada celice okužene z virusi
in zraven ubija tudi zdrave celice.Pride do napake v biokemičnem procesu in
pride celo do hudih bolezni.Upam,da te nisem preveč prestrašila,samo malo sem
odgovorila na tvoje vprašanje
Lep pozdrav .

Znanka iz sosednje vasi ima fibromialgijo, obenem pa trpi za depresijo že več kot 20 let. Mislim, da je eno in drugo povezano.
Kolikor je meni poznano, ljudje s fibromialgijo trpijo hude kronične bolečine v sklepih in mišicah, pred leti ta bolezen sploh še ni bila prepoznana, ker običajno slikanje ne pokaže kakšnih posebnih nepravilnosti. Skratka, medicina ne more poiskati vzroka vseh teh bolečin. In če te nekaj stalno boli, postaneš nervozen, ni čudno, če zapadeš še v depresijo.

Najhuje pri vsem tem je da zagledaš čist ok in ljudje ne vrjamejo, da te boli…

Črtaj vse mleko, jajca, gluten, kavo, vso predelano hrano, cuker in uporabljaj čim manj soli. Meso jej samo 1x tedensko. V 1 mesecu boš čutila precejšnje olajšanje. Ampak se moraš doživljenjsko držati. Takoj ko greš nazaj na klasično prehrano, se vrnejo bolečine.

Aha vse lepo in prav in ratam ob tej tvoji dieti posušena prekla na robu živčnega zloma, zaradi lakote…

Če hočeš vse to črtati iz jedilnika, sploh ni treba več v trgovino hodit, ker nimaš kaj kupit…

Vpiši walter last, fibromyalgia

Pri tej bolezni zelo pomaga in veliko simptomov odpravi je cbd terapija in sprememba življenjskega sloga. Preverjeno. Ni potrebe trpeti. Se da.

_______________________________________________ SAMOZDRAVLJENJE S KANABINOIDI V SLOVENIJI https://m.facebook.com/groups/438014413832415/?multi_permalinks=548310252802830&notif_t=group_highlights&notif_id=1613462320193479&ref=m_notif Zdravilec s konopljo in zdravilnimi rastlinami. _______________________________________________

ali delate po 8 ur, 4 ure ali imate invalidnost……

Jaz delam 8h.. kadar je res hudo vzamem bolniško, toliko da mi prime amizol, potem pa nazaj v službo.

Pozdravljeni,

za lajšanje bolečin predlagam pravo konopljino smolo… Za več info. piši na zdravilo@yahoo.com

Lep pozdrav

Ajaj, ajaj, ajaj,…nehajte s to konopljo, pravo ali iz Amsterdama…
To je huda in resna bolezen, da bi se je en “moj konoplja” lotil!

Ojla nekdo je omenil spremembo načina življenja. Vrjami to 300 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pomaga. Tudi sam sem imel to diagnozo in bil na Soči. Super terapevti krasno osebje. Samo vsako zdravljenje se konča. Ostaneš sam in delaš kakor veš in znaš. A vrjami sprememba življenja je noro zdravilo. Učinkuje 300 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} občutil, na lastni, koži. Doma imel malo lekarno danes uporabljam samo nalgesin proti bolečinam, pa se to, ko me res boli. Bil na zadialr Lekadol nalgesin medrol itd itd. Najbolje zdravilo kot je nekdo omenil pa je sprememba življenja. Jaz sem ga in deluje. Tako da pogumno naprej, v spremembo, načina življenja. Aja pa ne boj se zanositi kar pogumno naprej, vrjamam, da boš, krasna mamica polna elana zagona motivacije.

Aja pa čim manj brat. Sploh internet ker to samo psihira se bolj, kot je v resnici. Prebirašalo morje stvari člankov itd itd,. Potem je pa človek se bolj pameten pa se 100x slabše se počutiš. Ker potem samo razmišljaš, kaj pa, če imam še to pa to, mogoče je to, kakšni simptomi, aja to pa imama, MA ne nimam, Al pa ja mogoče, zakaj, kako, nehaj pusti internet takole se pogovori z nami navadnimi, smrtniki, in raznimi ljudmi, oni so najboljša informacija. Vrjami.

Glej mlada si, lepa, si, sposobna vse je še pred tabo. Naredi črto. Spremeni življenje kot je srečko napisal če se ne motim da je srečko. In tako je prav, edini siguren način. Če pa imaš poleg kako diagnozo pa pač ostane. Tako kot jaz imam diagnozo artritisa osteoartritis in mialgijo bolezen mišic. A vsaj vem kaj imam in to bom življenjski spremljevalec. A ostalo pa je vsaj pri meni bil način življenja. Zdaj imam drug, način, življenja. Super krasno fajn. Vse kar mi se manjka pa je samo ena preprosta iskrena ljubezenska sopotnica, ki me bo, sprejela takega kot sem. Tudi to pride hahahaha. Kar pogumno, strah je prisoten, in vedno bo. A naj te ne bo strah.

Lmi je krasno napisala. Tudi sam sem, razčistil z preteklostjo. Deluje pomaga tako kot Lmi pomaga in je našla svoje zdravilo, tako kot sem ga, jaz ga boš tudi ti, vrjami. Kar se pa tiče hrane. Sicer Rex pomaga razna hrana sadje voda čaji itd itd. A povem ti samo življenje obrni na glavo. Jst jem Use ni da ni od pic kebaba odojka smetane sira salam sadja zelenjave ni da ni mastno tako drugačno staro dva dni hrano. Nobene panike v hrani. Tako da vrjami. Kot je Lmi napisala in prišla do zaključka

Aja pa pivo pomaga. Preizkušeno zaradi, vsebnosti ki jih ima pivo.

Ja..res.Tudi pri meni

PODPIŠEM! Pri meni enako. Kakšno op si imela, če ni skrivnost? Meni je nevrokirurg vstavil titanovo kletko med C4 in C5. skoraj leto dni po op je stanje SUPER.

RES odličen kirurg za VH je Dr. Matos Boštjan. operira na nevrokirurški kl. v UKCLJ.

PODPIŠEM! Pri meni enako. Kakšno op si imela, če ni skrivnost? Meni je nevrokirurg vstavil titanovo kletko med C4 in C5. skoraj leto dni po op je stanje SUPER.
[/quote]
Imela sem enako op.kot ti – kletko.
S tem, da je zadnje leto stanje žal spet slabo. Bolečine so se vrnile, ševilo osteofitov se je povečalo. Pa je bilo pet let čisto ok.

Imela sem enako op.kot ti – kletko.
S tem, da je zadnje leto stanje žal spet slabo. Bolečine so se vrnile, ševilo osteofitov se je povečalo. Pa je bilo pet let čisto ok.
[/quote]

Fibromialgija je v 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnična,10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v ratu in 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} psihiatričnega izvora.Ljudje nočejo delat in si izmišljujejo da jih vse boli.dan ali dva pred pretekom bolniške spet ne morejo iz postelje vstat.Poznam eno,ki simulira že leta fibromialgijo,bolečine,v resnici pa hodi okrog,žura,fukari,…ko je čas za službo pa ne zmore.

Psihiatričnih zdravil noče več jest samo da ji je slabo.

Se n ečudim da je pri 50 letih še vedno samska,saj je čist prizadeta.

Fibromialgija je v 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} resnična,10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v ratu in 60{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} psihiatričnega izvora.Ljudje nočejo delat in si izmišljujejo da jih vse boli.dan ali dva pred pretekom bolniške spet ne morejo iz postelje vstat.Poznam eno,ki simulira že leta fibromialgijo,bolečine,v resnici pa hodi okrog,žura,fukari,…ko je čas za službo pa ne zmore.

Psihiatričnih zdravil noče več jest samo da ji je slabo.

Se n ečudim da je pri 50 letih še vedno samska,saj je čist prizadeta.
[/quote]

Tudi jaz poznam eno tako kakih 45 let je stara in noče iti delat.Namesto da bi sprejela,da je pri njej psihiatrični problem,kar simulira fibromialgijo.Do zdravstvenega doma pride brez težav potem pa tam pred zdravniško sobo leži na tleh,klopi,kao da je vse boli,da dobi bolniški list in spet veselo odkoraka.Menjava fante vsako leto,skače iz ene zveze v drugo,pa se ženski sploh ne svita,zakaj je vsak zapusti.Niti ji ni jasno zakaj ima tako živčno hčerko.Baba bi morala najprije obiskat polje,ker ima šizofrenijo kako je bivši zasledujejo,stojijo pred bajto,nikamor ne upa iti,češ da je tako znana da je cela Slovenija pozna,pa noben pojma nima kdo je.Sama sebi in frendicam laže v obraz.Ko pa je alko na mizi pa tega požloka kot da je voda.

🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close