Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem FIAT Punto vs. VW Polo

FIAT Punto vs. VW Polo

Prosim za mnenja/komentarje/priporočila, kaj bi kupili, če se odločamo med PUNTO-m in POLO-om :
– oba l.2001
– oba isto opremo (el.stekla, klima,..)
– oba 1.lastnik, nekaramboliran, garažiran
– cena POLO-ta večja za 400.000 SIT

P.S. eni kritizirajo Italijane, da so ‘pocarji’, drugi pravijo da Nemca-znamko zmer preplačaš; oba sta nizkocenovna avtomobila, kar pomeni, da kažeta kljub skromnim 5 letom že manjše napakice (krušenje plastike na ročajih, manjša vzdrževanja)

P.S.S. Cene servisov in rez.delov ?

Če denar ni problem polo, drugače pa lahko za 400ksit dvakrat družino na morje pelješ!
Z obema se boš vozil ok, stroški vzdrževanja pa so tam nekje!

lp

POLO .. ker ?

punto

punto neprimerno cenejš za vzdrževanje…

Upam, da ti bo spodaj napisano kaj v pomoč (v stilu ženska za volanom)…..

Imeli dva Puntota (enega letnik 2000 in enega letnik 2001) in obeh smo se po treh letih znebili (z velikim veseljem). Za vozit je super, lušno zgleda, poraba je dobra, servisi so bili zmerni. Ampak, sta se nam pa zamerila.
L. 00 kar naenkrat ni hotel vžgat (crknil akumulator??!!!???) in zmešala se mu je vsa elektronika. Potem se je še ventilom zmešalo- najverjetneje zato, ker smo avto porivali in ga tako poskušali vžgat.
Pri l. 01 je pa sklopka škripala in kar ni delal tako kot bi moral. Skoz so bile kakšne malenkosti narobe. Pa da ne omenjam, da so žarnice crkovale kot po tekočem traku (ampak to bi še preživeli). Na koncu je l. 01 doživel še prometno nesrečo in smo ga prodali 🙁
Ima pa kolegica puntota 01 in so zelo zadovoljni, nimajo nekih večjih problemov.
Izgleda da smo pač imeli smolo. Tako pač je. Samo je pa dejstvo, da se ti znamka pač zameri in smo presedlali na japonca.

Polota je imel moj oče. Ni tako lep, je nekoliko trši, notranjost ni tako lepa. Jaz osebno sem se v puntotu bolje počutila za volanom. S servisi (poblaščenimi) je bil zadovoljen. Plačeval je samo redno vzdrževanje, z istimi zavornimi ploščicami je prevozil 80 000 km. Imel je le nekaj težav, ko mu je nekje pri 110 km/h treslo volan. Se ne spoznam ravno, ampak se mi zdi, da je imel nek zrak med končniki (upam, da sem prav napisala). Ne vem zakaj se je to zgodilo, ampak so na servisu porihtali in potem ni bilo problemov. Bil je zelo zadovoljen in je ponovno kupil Polota.

lp in veliko srečno prevoženih km

Darcy

Jaz bi predlagal puntota. Ga imam samo je prva generacija puntov (letnik 95) in imam prevoženih 180 000 km in brez kakšnihkoli problemov. Za 400 ksit, kolikor je razlike med puntom in polom lahko pri puntotu zamenjaš že skoraj pol avta.

Hvala vsem za odgovore. Smo za-arali puntota…

New Report

Close