FIAT MAREA ali Hyundai Lantra Wagon
Glede oblike in izkušenj priporočam Lantro še posebaj če dobiš tako s 1.8 motorjem ker so glede zmoglivosti boljši od 1.6 in še naj bi dlje zdržali….
Fiat marea je pa tak. Ne vem kako je na splošno mapak znancu se je razpadala pod rokami pa je čist umirjem človek. Je žena hotla it v avto pa ji je kluka v roki ostala, vrata se niso zapirala, plastika je odstopala….
Smešno je, da ti določene avtomobile svetujejo ravno tisti, ki očitno nimajo nobenih izkušenj z njimi. Svetujejo po sistemu: “Moj prijatelj pozna nekoga, ki…..”; “Splošno znano je, da….” To je jasno razvidno iz njihovega pisanja.
Za Hyundai sicer ne vem, lahko pa ti povem o izkušnjah z Mareo. S Fiat Mareo Weekend 1,8 sem prevozil 217.000 km, preden sem jo prodal. Na servisu so jo takrat priklopili na tester in prav vsi parametri so bili v zelenem območju. Pri tem na avtu nikoli ni bil menjan katalizator, kot tudi ne lamda sonda. Okvar v vsem tem času ni bilo veliko, pa tudi stroški vzdrževanja niso presegali normale. Poraba – 8,5 L/100km.
Od okvar naj omenim prednji levi blažilec in čudno delujoča elektronika klimatske naprave. Stalno ponavljujoča okvara pa je kljuka prtljažnih vrat, ki je znana hiba Maree Weekend.
Na koncu: motor = odlično, udobje = prav dobro, podvozje = prav dobro, zavore = dobro
Imeli smo Hyundai Lantro Wagon, 1.8, 16 V, top K, družinska prijateljica ima Fiat Mareo Weekend. Z obema avtoma se pogosto vozim.
V 6 letih z Lantro nismo imeli nobene okvare z izjemo tega, da se nam je dvakrat zaskočila ročica prtljažnika. Zelo solidna izdelava, poskočen, brez čričkov, dobra klimatska naprava, usnjen volan, nekoliko nenatančna prestavna ročica, nekoliko glasen motor ob pospeševanju v nižjih prestavah, poceni servisi.
Marea je stara 4 leta, očitati ji je zlasti nenatančno izdelavo, čričke v armarturi, nekoliko slabo izpeljavo kroženja – rosenje zadnjih in stranskih šip. Parkrat so imeli težave z elektronskim vbrizgom. Je poskočna.
Osebno bi se (ponovno) odločila za Lantro, saj se mi zdi kvaliteta izdelave bistveno boljša.
Pozdrav!
Nina