fen& lesk las
Pozdravljeni.
imam dve vprasanji:)
Fen se mi je pokvaril in moram kupiti novega. zanima me, kaksne so razlike v fenih in kaj na j bom pozorna, kasni so “dobri” feni?
las si sicer ne feniram veliko, le ko je nuja, preden grem.
imam goste, kodraste, a suhe lase, zato menim, da fen ni dober zanje.
druga stvar pa je barvanje. vcasih sem si dajala prelive, ki so vlekli na rdece, ampak mi to vec ni bilo vsec in sem rdeco barvo hotela postopoma ugonobiti. zacela sem si dajati temnorjavo kano. sicer mi pristoji, moti me le, da moji lasje nimajo leska, so pusti. in se ker so suhi, je vse kupaj bolj klavrno..
prosim vas za mnenje, kaj bi lahko dala na lase, da bi bili bolj sijoci, hkrati pa bolj vlazni in kodrasti, kot sicer so po naravi??
uporabljam balzam joico za suhe lase, sicer je ok, le poleze mi jih….
hvala,
lep pozdrav!
Spoštovana Mali Gepard (poraja se mi ideja, da nebi odgovarjal na tako podpisana vprašanja – le na realna imena, ker mi je sicer smešno, da se skrivate – pred kom, morda sami pred seboj, pod takimi smešnimi psevdonimi).
Fen kupite pod pogojem, da je znana blagovna znamka. Pravilo je, višja cena, boljša kvaliteta, brez kompromisa. Če pa želite vrhunski, profesionalni fen, pa ga lahko kupite v naših frizerskih salonih.
Kar se tiče rjave kane – ta je umetna, torej kemična zmes, ki nima z naravno kano veliko skupnega. Zato so vaši lasje mat in izsušeni, ker so naravno zelo občutljivi in imajo zmanjšan nivo vlage, kar je ključno za les. Vlage je od 10-15% v laseh in ko se ta procent drastično zmanjša (torej v skravžlanih – naravnih laseh je ta procent dosti manjši) in ko dodamo barvo , ki ni kvalitetna na lase, imamo lase, ki so zelo suhi, brez leska…Priporočam globinske maske za vračanje – višanje procenta vlage, kot tudi barvanje z profesionalnimi – kvalitetnimi barvami.
Lep pozdrav
Stevo Pavlovič
joj g. Stevo, najlepsa hvala za odgovor!
Prvo naj pojasnim psevdonim. Ko se prijavis na med.over.net, si izberes neko ime in geslo, ki se potem prenese na vse forume. Ker pa na nekaterih ne bi ravno rada, da vsak vse, kdo sem jaz, ki ima poleg zamasenega crevesja in sladkorne, se depresijo, mozolje in se ljubimca;))), je v navadi, da se pise pod vsevdonimom. Osebno se ne cutim skrivati, le navadi sledim. Mogoce na tem forumu ni tako. Me pa ne moti, da se predstavim – pozdravljeni, ime mi je Ziva. Me veseli;)
Sicer pa glede las;)Ce prav razumem z kupljeno kano ne naredim kaj dosti bolj zdravega za lase. Barve si ne upam se dati, ker se menda ne toliko izpira in ce se zafrknem, ajej;) zato me zanima se vase mnenje glede prelivov? Ali zelo unicujejo lase in kaksni so bolj kvalitetni? ( brez amoniaka, itd..)
Se da kvalitetne barve kupiti tudi v trgovini ( Muller, itd) in ce ja, katere?
Iskrena hvala za cas za odgovor in srecno!
Ziva
Forum je zaprt za komentiranje.