Feminizem v najboljši luči!
Glej ga komunajzarja, ki tri ciste nima o ekonomije. Smisel podjetja je ljudem ponuditi stvari ali storitve, ki jih zelijo. Pac, nivo forumskih skromnezev, povprecnezev, resnezev.[/quote]
A je smisel družbe ekonomija in je ekonomiji vse podrejeno ali bi nemara moralo bit obratno?[/quote]
Brez veze se je karkoli razpravljat. Pac ne dojames, da je podjetje dobrobit druzbe. Ljudem nudi nekaj kar ocitno zelijo/potrebujejo. Sicer ne bi kupovali/koristili usluge, ampak bi kar sami vse naredili. Ah, brez veze…
A je smisel družbe ekonomija in je ekonomiji vse podrejeno ali bi nemara moralo bit obratno?[/quote]
Brez veze se je karkoli razpravljat. Pac ne dojames, da je podjetje dobrobit druzbe. Ljudem nudi nekaj kar ocitno zelijo/potrebujejo. Sicer ne bi kupovali/koristili usluge, ampak bi kar sami vse naredili. Ah, brez veze…[/quote]
Kaj nudi podjetje ženski, ki je noče zaposlit četudi ima vse sposobnosti?
Kaj nudijo izkoriščevalska podjetja ljudem, ko jim uničujejo okolje?
Kaj nudi podjetje ljudem, ko se modernizira in odpusti delavce, ker njihovo delo opravi robot?
Kako so taka podjetja dobrobit družbe?
Tebi se zdi, da dojemaš?
No vidiš, torej se da! Nekatere imajo vmes še družino in otroke.
Napiši to Matkicu tako, da bo razumel.
Ali je bilo že to namenjeno njemu? :)[/quote]
Torej če se da se naj ne pritožujejo da so v neenakopravnem položaju kajne?
Dejstvo je, da so dražje, in če niso zaposlene ravno na mestih ko njihove sposobnosti prinesejo več prometa (natakarica, promotorka) so overall manj zaželene.
Zdaj se zmeni z Banano, ona trdi da so diskriminirane, jaz trdim da ne, ti praviš da se da, torej se strinjaš z mano?
Jaz pač pravim, da to da imajo one občutek diskriminacije ni krivda delodajalcev ampak ŠTEVILK in ZAKONOV, na tem dvojem naj delajo, namesto da jamrajo kako jih diskriminirajo moški delodajalci, ker to ensotavno ni res.
Ti si bolnik, podjetje je tu, da ponudi storitve ali izdelke na trgu in ti IZDELKI so dobrobit za tiste ki jih kupujejo (če ne bi bili, jih po tržni logiki ne bi kupovali to je osnova) torej v tem smislu je podjetje v dobrobit ”družbe” oz. kupcev…..
Ni pa podjetje KARITAS, ampak dela dobiček, če ga ne dela, propade, tudi če ga dela in ne vlaga del dobička v razvoj propade, ni pa podjetje tu, zato da bo zaposlilo ženske da bodo lahko rojevale in plodile ljudi ki mislij oda si zaslužijo šiht, ker so živi
Robi. Imava problem. Okej, v bistvu imava več problemov.
En od teh je, da ti kar malo preko palca sklepaš, da jaz krivim moške delodajalce za vse gorje na tem svetu. Napaka. Če me spomin ne vara, nisem tega nikjer omenila. V bistvu govorim ves čas o sistemu. Aveš. Drugič. Napisala sem, da bi absolutno razumela, da če se v času moje porodniške zamenjava izkaže za boljšo opcijo, se ne bom pritoževala nad odpustitvjo. Želela bi si le, da me o tem obvestijo v nekem človeškem roku, da se lahko znajdem in najdem novo zaposlitev. Pika. Tretjič. Kje oz. s čim točno sem prikazala, da ste moški neprijazni do žensk? Prosim povej, da lahko zagovarjam svojo izjavo. Če sem uporabila besedo delodajalec, s tem nisem apelirala direktno na moški spol ampak funkcijo. Častna pionirska. Četrtič. Zakaj za vraga bi jaz dokazovala moškim, da smo manj sebične od vas? Kdo je sploh rekel, da so moški sebični? Petič. Paranoičen si. Na tihem me skrbi zate in težko spim ponoči. Menim, da se bojiš žensk in jih včasih vidiš kot hibride med Superwoman, Peggy Bundy in Oprah. Šestič (a je že šestič?). Na podlagi česa si se odločil, da se sama ne bi zatekla k alternativi, če bi zbolela za neozdravljivo bolezijo? Ponavljam pa še enkrat – mislim, da se s takimi izjavami podajaš na izredno občutljivo območje in dokler ne boš stal v vrsti na onkološkem inštitutu, čakajoč na rezultate, menim, da nisi upravičen do pokroviteljskega pametovanja. Ene stvari so enostavno neokusne in se na njih ne pumpa lastnega ega. Le pazi, da Gospod ne vidi tvojega pisanja, ki se ga hitro prebere, kot pokroviteljsko provociranje. Sedmič. Še vedno je neumno napisano, zato ne bom tratila svojega in tvojega časa. Sedmič. Kot sem zaključila to debato z Matkicem, bi jo tudi s tabo. Preveč nesporazumov se pojavlja v teh pisanjih, preveč odstopanj in osebnih frustracij pa v vsaki objavi spelje rdečo nit čisto nekam po svoje, zato na koncu zgleda vse skupaj kot neko konfuzno indijsko križišče.
Težko si predstavljam, da imam z nekom, ki debatiram preko foruma, nek problem. Lahko se res ne razumeva dobro in prihaja do nerazumevanja.
Kdo pa je postavil sistem in od koga je odvisna morebitna sprememba sistema ?
Nismo to moški ?
Jaz sem predlagal, da se ženske bolj aktivno vključujete v podjetništvo in s tem v politiko, pa je to zate nesprejemljivo, oziroma celo neka prisila.
Zato sklepam, da je krivda in odgovornost izključno na moški strani.
Če se ženske ne odločate za podjetništvo ali za politiko, to ni problem v sistemu, ampak je to svobodna odločitev žensk.
Če je po tvojem sistem neenakopraven in prijaznejši do moških, ker omogoča to, da nekdo s tičem prevzame tvoje delovno mesto samo zato, ker imaš sama v prihodnosti imeti otroke, potem si to razlagam kot moško sebičnost in premalo sprejemanja žensk samo zato, ker ste ženske in imate maternico.
Mogoče pa samo ti bereš moje pisanje kot pokroviteljsko provociranje.
Tudi meni ni jasno, od kje tebi ideja, da provociram ?
Zato bi lahko tebi pripisal paranoičnost, ker reagiraš čustveno.
Saj sem pisal le o tem, kako bi se sam odločil, ti pa v mene projiciraš svoje občutke zaradi lastnih izkušenj.
Kakor želiš. Vseeno pa si premalo priznaš vpliv lastnih močnih čustev, ker jaz preprosto le debatiram o teh zadevah na razumski ravni, brez osebne čustvene vpletenosti, kar je verjetno tudi razlog za očitke zaradi mojega “pokroviteljstva”.
Ti si bolnik, podjetje je tu, da ponudi storitve ali izdelke na trgu in ti IZDELKI so dobrobit za tiste ki jih kupujejo (če ne bi bili, jih po tržni logiki ne bi kupovali to je osnova) torej v tem smislu je podjetje v dobrobit ”družbe” oz. kupcev…..
Ni pa podjetje KARITAS, ampak dela dobiček, če ga ne dela, propade, tudi če ga dela in ne vlaga del dobička v razvoj propade, ni pa podjetje tu, zato da bo zaposlilo ženske da bodo lahko rojevale in plodile ljudi ki mislij oda si zaslužijo šiht, ker so živi[/quote]
In ti si moj zdravnik?
Daj pojdi ti s temi svojimi “zdravilnimi” idejami v Trbovlje in to razloži tamkajšnjim ljudem….. pa prej si ne pozabi plačat zdrav. zavarovanja, za vsak slučaj…
Ni pa podjetje KARITAS, ampak dela dobiček, če ga ne dela, propade, tudi če ga dela in ne vlaga del dobička v razvoj propade, ni pa podjetje tu, zato da bo zaposlilo ženske da bodo lahko rojevale in plodile ljudi ki mislij oda si zaslužijo šiht, ker so živi[/quote]
In ti si moj zdravnik?
Daj pojdi ti s temi svojimi “zdravilnimi” idejami v Trbovlje in to razloži tamkajšnjim ljudem….. pa prej si ne pozabi plačat zdrav. zavarovanja, za vsak slučaj…[/quote]
Sem jim povedal, vsem Trbovljčanom ki jokajo in poznam sem točno to povedal, prvo so jokali da je onesnaženo okolje, zdaj jokajo ker bo čisto in brez služb….. nikoli jim ni prav, oni bi imeli vse, izbirajo pa lahko med dvojim, kar se ne sklada z željami….
Zaradi Perutnine Ptuj na Ptuju tudi smrdi kdaj pa kdaj, pa zato ne jamram, niti ne jamrajo Ptujčani ker vedo, da če zaprejo PP bo ostalo brez dela kakih 500+ Ptujčanov…… in raje potrpimo ker so prioritete služba ne smrad…. Trbovljčanom so prioritete bile čisti zrak in čista zemlja, zdaj jo imajo, pa jim ni všeč, krivi so si sami. Glede na to, da se itak prostovoljno zastrupljajo z avti in vdihavanjem izpuhov, predlagam da naj ukinejo kar promet skozi Trbovlje, pa da jih vidimo potem heroje s čistim okoljem na kolesih 🙂
Težko si predstavljam, da imam z nekom, ki debatiram preko foruma, nek problem. Lahko se res ne razumeva dobro in prihaja do nerazumevanja.
Kdo pa je postavil sistem in od koga je odvisna morebitna sprememba sistema ?
Nismo to moški ?
Jaz sem predlagal, da se ženske bolj aktivno vključujete v podjetništvo in s tem v politiko, pa je to zate nesprejemljivo, oziroma celo neka prisila.
Zato sklepam, da je krivda in odgovornost izključno na moški strani.
Če se ženske ne odločate za podjetništvo ali za politiko, to ni problem v sistemu, ampak je to svobodna odločitev žensk.
Če je po tvojem sistem neenakopraven in prijaznejši do moških, ker omogoča to, da nekdo s tičem prevzame tvoje delovno mesto samo zato, ker imaš sama v prihodnosti imeti otroke, potem si to razlagam kot moško sebičnost in premalo sprejemanja žensk samo zato, ker ste ženske in imate maternico.
Mogoče pa samo ti bereš moje pisanje kot pokroviteljsko provociranje.
Tudi meni ni jasno, od kje tebi ideja, da provociram ?
Zato bi lahko tebi pripisal paranoičnost, ker reagiraš čustveno.
Saj sem pisal le o tem, kako bi se sam odločil, ti pa v mene projiciraš svoje občutke zaradi lastnih izkušenj.
Kakor želiš. Vseeno pa si premalo priznaš vpliv lastnih močnih čustev, ker jaz preprosto le debatiram o teh zadevah na razumski ravni, brez osebne čustvene vpletenosti, kar je verjetno tudi razlog za očitke zaradi mojega “pokroviteljstva”.[/quote]
Osmič. Okej. Ti si moški … čudovit, toleranten, moder, izkušen, odprt, pristranski, skoraj svetniški. Jaz pa le ženska.
In ti si moj zdravnik?
Daj pojdi ti s temi svojimi “zdravilnimi” idejami v Trbovlje in to razloži tamkajšnjim ljudem….. pa prej si ne pozabi plačat zdrav. zavarovanja, za vsak slučaj…[/quote]
Sem jim povedal, vsem Trbovljčanom ki jokajo in poznam sem točno to povedal, prvo so jokali da je onesnaženo okolje, zdaj jokajo ker bo čisto in brez služb….. nikoli jim ni prav, oni bi imeli vse, izbirajo pa lahko med dvojim, kar se ne sklada z željami….
Zaradi Perutnine Ptuj na Ptuju tudi smrdi kdaj pa kdaj, pa zato ne jamram, niti ne jamrajo Ptujčani ker vedo, da če zaprejo PP bo ostalo brez dela kakih 500+ Ptujčanov…… in raje potrpimo ker so prioritete služba ne smrad…. Trbovljčanom so prioritete bile čisti zrak in čista zemlja, zdaj jo imajo, pa jim ni všeč, krivi so si sami. Glede na to, da se itak prostovoljno zastrupljajo z avti in vdihavanjem izpuhov, predlagam da naj ukinejo kar promet skozi Trbovlje, pa da jih vidimo potem heroje s čistim okoljem na kolesih :)[/quote]
V Krškem je pa nuklearka, tudi “smrdi” ampak se ljudje toliko ne pritožujejo čeznjo, ker je glavni financer občine, daje nekaj okolju v katerem obratuje. Če bi to bolj izdatno počela tudi trboveljska cementarna se ljudje tudi ne bi toliko upirali.
Zaradi Perutnine Ptuj na Ptuju tudi smrdi kdaj pa kdaj, pa zato ne jamram, niti ne jamrajo Ptujčani ker vedo, da če zaprejo PP bo ostalo brez dela kakih 500+ Ptujčanov…… in raje potrpimo ker so prioritete služba ne smrad…. Trbovljčanom so prioritete bile čisti zrak in čista zemlja, zdaj jo imajo, pa jim ni všeč, krivi so si sami. Glede na to, da se itak prostovoljno zastrupljajo z avti in vdihavanjem izpuhov, predlagam da naj ukinejo kar promet skozi Trbovlje, pa da jih vidimo potem heroje s čistim okoljem na kolesih :)[/quote]
V Krškem je pa nuklearka, tudi “smrdi” ampak se ljudje toliko ne pritožujejo čeznjo, ker je glavni financer občine, daje nekaj okolju v katerem obratuje. Če bi to bolj izdatno počela tudi trboveljska cementarna se ljudje tudi ne bi toliko upirali.[/quote]
Saj je počela Cementarna, koliko ljduem je dala plačo vsak mesec ki je zdaj nimajo? Ene 120tim al 100tim?
Zdaj bodo pa rešeni nadloge imenovane delo, kapitalizem vas in nas osvobaja dela, kako dober je ne?
Pa ne že spet sebe postavljati v položaj nemočne žrtve.
Včasih smo rekli, da je jezik najmočnejše žensko orožje. Po novem pa je to igranje nemočne in šibke ženske, ki je samo ženska. :)[/quote]
Nekatere za doseganje svojih ciljev uporabljamo predvsem možgane. Pridno jih brusimo, čistimo in hranimo na ustrezni temperaturi. Jezik uporabljamo za okušanje, poljubljanje in intimno razvajanje partnerja, šibkost za opozorilo pred boleznijo, nemoč pa je pogosto zgovoren razlog za učenje nečesa novega.
Včasih smo rekli, da je jezik najmočnejše žensko orožje. Po novem pa je to igranje nemočne in šibke ženske, ki je samo ženska. :)[/quote]
Spider ti je zadnjič lepo napisal. Copatar, ki se upa upret ženskam samo na forumu, doma pa ubogljiv, ustrežljiv, prestrašen cucek.
Spider ti je zadnjič lepo napisal. Copatar, ki se upa upret ženskam samo na forumu, doma pa ubogljiv, ustrežljiv, prestrašen cucek.[/quote]
Ej, copatar te je naredu, ok?
Živiš v copatarjevem stanovanju, copatarjeva žena te je rodila, ti pere in kuha in ti si podrejen njihovim copatarskim pravilom tako močno, da nisi niti toliko zmožen, da bi se osvobodil tega, ker si totalno nesposoben sprevidet v kaki godlji si kot copatarski sin…zato še kar ždiš v copatarskem gnezdu, ker če bi bili kaj drugačn bi že zdavnaj sam letel.
In ti si upaš tu nekaj čivkat?
Spider ti je zadnjič lepo napisal. Copatar, ki se upa upret ženskam samo na forumu, doma pa ubogljiv, ustrežljiv, prestrašen cucek.[/quote]
Ej, copatar te je naredu, ok?
Živiš v copatarjevem stanovanju, copatarjeva žena te je rodila, ti pere in kuha in ti si podrejen njihovim copatarskim pravilom tako močno, da nisi niti toliko zmožen, da bi se osvobodil tega, ker si totalno nesposoben sprevidet v kaki godlji si kot copatarski sin…zato še kar ždiš v copatarskem gnezdu, ker če bi bili kaj drugačn bi že zdavnaj sam letel.
In ti si upaš tu nekaj čivkat?[/quote]
Heh, jst živim tako kot mi paše. Nazadnje, ko so mi starci “ukazovali” kaj moram in kaj ne smem počet, je bilo v osnovni šoli. Ni nobenih pravil, vn grem kadar čem, žrem kar/kadar čem, v stanovanje lahko povabim kogarkoli želim itd. Postavi me v katerokoli okolje pa bom še vedno sam svoj šef.
Tale packarija zgoraj je samo bes nekoga, ki se ni nikoli znal postavit zase. To da si se ti preselil na svoje, se odločil odpovedat svobodi, ženskam, seksu, nima tu nobene veze. Tudi, ko si bil pri mami, si moral delat to kar ti je naročila, zdej ti je pa žena druga mama, isti ku.rac 😉
Haha, On_ čist besn pa živčn…. bogi revež, copatarstvo doma pljuva ven v agresiji na MONu, tu si upa, doma ga ženska itak nalomi, psihično in fizično.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]https://i0.wp.com/www.flickfilosopher.com/wptest/wp-content/uploads/2011/09/johndelancie3.gif[/img]