Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Feminizem v najboljši luči!

Feminizem v najboljši luči!

Slovenija ni naš svet, Slovenija je del globalnega sveta. Že zdaj je svet poln revežev, ki bi z veseljem prišli delat v Slovenijo. Tako da, sploh ni panike, ni razloga za delanje otrok. Iz tujine bomo lahko uvozili vso manjkajočo delovno silo, tudi direktorje.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Debelčica, Robi bi rad imel take odnose, da se mu kot moškemu ne bi bilo treba borit z ženskami za prevlado. On bi enakopravnost, ne bojevanja.
Ti si bolj ratoborna? :)[/quote]

Joj, kdo mu je pa kriv, da se mora bojevati? Naj si pa drugo žensko najde tako, ki ga ne bo zatirala, če je pri tej tako grozno hudo.

Točno!
Ne vem zakaj te sploh še plačujejo, ko milijone ljudi iz celega sveta, čaka na tvojo službo in bi isto ali še bolje delali le za pol tvoje plače?

Slovenija je naš svet v katerem mi postavljamo pravila. Kakšna so ta pravila, komu bolj/manj ustrezajo in ali bomo zaradi tega bolj/manj srečni oz bomo sploh obstali kot narod?
Tebi je verjetno vseeno, mnogim ni.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Meni je vseeno, če obstanemo kot narod. Zato so mi tvoje dileme tuje..

Debelčica, Robi bi rad imel take odnose, da se mu kot moškemu ne bi bilo treba borit z ženskami za prevlado. On bi enakopravnost, ne bojevanja.
Ti si bolj ratoborna? :)[/quote]

Joj, kdo mu je pa kriv, da se mora bojevati? Naj si pa drugo žensko najde tako, ki ga ne bo zatirala, če je pri tej tako grozno hudo.[/quote]

A sploh gre brez tega, da se je treba (vsaj malo) postaviti zase, uveljaviti svojo voljo, je kje kaka takšna, ki bi kar uganila vse njegove misli in se ob njej ne bo počutil zatiranega? 😉

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

To pa pol pomeni, da nite za življenje v dvoje, če se počutite zatirane takoj, ko ženska kaj reče.

Glej meni je pa vseeno, če ti obstaneš kot oseba oz te kdo zasužnji, ok?

V bistvu mi ni vseeno, ker vem, da se ne bo končalo le pri tebi…

Točno!
Ne vem zakaj te sploh še plačujejo, ko milijone ljudi iz celega sveta, čaka na tvojo službo in bi isto ali še bolje delali le za pol tvoje plače?

Slovenija je naš svet v katerem mi postavljamo pravila. Kakšna so ta pravila, komu bolj/manj ustrezajo in ali bomo zaradi tega bolj/manj srečni oz bomo sploh obstali kot narod?
Tebi je verjetno vseeno, mnogim ni.[/quote]

Odvisno, če si rasist, nacionalist, nestrpnež do drugih naronosti, barv kože, ver, potem te skrbi za obstoj. Če to nisi, se zavedaš, da je na svetu težava, ker se prebivalstvo skokovito povečuje.

Edino to mi ne bo nikoli jasno zakaj je tako težko posvojiti otroke iz tujine.
Nekje, recimo v Brazliliji je otrok, ki nima niti za jesti. Živi na ulici. Če ga hoče nekdo v Slo posvojiti bo imel astrnoomske stroške. Zato, da bi otroku pomagal, mora ta denar dati nekim birokratom.

Te ovire bi morali odstranit in svet bi bil lepši. Tisti, ki želijo posvojiit, bi lažje posvojili. Na drugi strani pa ne bi bilo več toliko zavrženih otrok.

V bistvu mi ni vseeno, ker vem, da se ne bo končalo le pri tebi…[/quote]

In kakšnega zasužnjenja se ti bojiš? Očitno je, da si zelo prestrašena oseba.

Joj, kdo mu je pa kriv, da se mora bojevati? Naj si pa drugo žensko najde tako, ki ga ne bo zatirala, če je pri tej tako grozno hudo.[/quote]

A sploh gre brez tega, da se je treba (vsaj malo) postaviti zase, uveljaviti svojo voljo, je kje kaka takšna, ki bi kar uganila vse njegove misli in se ob njej ne bo počutil zatiranega? ;)[/quote]

Še dobro, da ima tebe, da ga braniš pred mano, torej pred nasilno žensko.
Ne, Robi se bo vedno počutil zatiranega.

V bistvu mi ni vseeno, ker vem, da se ne bo končalo le pri tebi…[/quote]

In kakšnega zasužnjenja se ti bojiš? Očitno je, da si zelo prestrašena oseba.[/quote]

Ne to nisem, prej realist. Ti pa si zatiskaš oči, flegmatik, pred spremembami, ki se kažejo v svetu…kar sploh ni ok.

In to so kar hude dileme.
Od zagovarjanja teorije, da je samo ženska izključno odgovorna za izbiro fouš partnerja in
rojstvo otroka in naj torej samo ona skrbi zanj, do prepričanja, naj žensk ostanejo
doma in rojevajo….do odgovornosti za nadaljevanja roda, ki se (seveda ITAK) spet
vali na ženske, ki raje študirajo in niso preveč zagrizene pri iskanju partnerjev….ki so
jim moški samo še v zabavo…do (o, glej, presenečenje) krivde žensk, ki vzgajajo mamine
sinčke in so torej krive, da moški več ne znajo biti odgovorni (kot da so kdaj bili). do
delodajalcev, ki jim zaposlene ženske delajo miljonske izgube in vodijo gospodarstvo v
propad…

Rešitev je jasno dobri, stari patriarhalni sistem, kjer pater familias zvečer pride domov,
ženska mi obuje copate in servira toplo večerjo….deca spi, lepo pošlihtana, razen tistega
neubogljivega, ki ga mora ata ta večer pregarbat….

A sploh gre brez tega, da se je treba (vsaj malo) postaviti zase, uveljaviti svojo voljo, je kje kaka takšna, ki bi kar uganila vse njegove misli in se ob njej ne bo počutil zatiranega? ;)[/quote]

Še dobro, da ima tebe, da ga braniš pred mano, torej pred nasilno žensko.
Ne, Robi se bo vedno počutil zatiranega.[/quote]

A da si nasilna? Verbalno ali fizično? 🙂
[sub]Samo fprašam, da se vem pripravit na spopad…. :P[/sub]

Od zagovarjanja teorije, da je samo ženska izključno odgovorna za izbiro fouš partnerja in
rojstvo otroka in naj torej samo ona skrbi zanj, do prepričanja, naj žensk ostanejo
doma in rojevajo….do odgovornosti za nadaljevanja roda, ki se (seveda ITAK) spet
vali na ženske, ki raje študirajo in niso preveč zagrizene pri iskanju partnerjev….ki so
jim moški samo še v zabavo…do (o, glej, presenečenje) krivde žensk, ki vzgajajo mamine
sinčke in so torej krive, da moški več ne znajo biti odgovorni (kot da so kdaj bili). do
delodajalcev, ki jim zaposlene ženske delajo miljonske izgube in vodijo gospodarstvo v
propad…

Rešitev je jasno dobri, stari patriarhalni sistem, kjer pater familias zvečer pride domov,
ženska mi obuje copate in servira toplo večerjo….deca spi, lepo pošlihtana, razen tistega
neubogljivega, ki ga mora ata ta večer pregarbat….[/quote]

Skela pa ti si cuker… ti res veš kaj je za naredit :)))

propad…

neubogljivega, ki ga mora ata ta večer pregarbat….[/quote]

Skela pa ti si cuker… ti res veš kaj je za naredit :)))[/quote]

Ne se prehiter veselit, ker jest mam mal drgačne ideje….

Skela pa ti si cuker… ti res veš kaj je za naredit :)))[/quote]

Ne se prehiter veselit, ker jest mam mal drgačne ideje….[/quote]

Ideje ti bomo zatrli, ker nam ni mar zanje, ne za mamice, ne za otroke, ne za delavne pogoje…realizacija je pa itak v naših rokah… 😛

Skela je te tradicionaliste tu kr dobro naštudirala.

Fantje, čas vas je povozil. Prej se sprijaznite s tem, lažje vam bo na svetu..

Ne vem če je res pisala o tradicionalistih?

Razen če Matkica in sebe prištevaš mednje?

Ne se prehiter veselit, ker jest mam mal drgačne ideje….[/quote]

Ideje ti bomo zatrli, ker nam ni mar zanje, ne za mamice, ne za otroke, ne za delavne pogoje…realizacija je pa itak v naših rokah… :P[/quote]

Idealna strategija je ta, da vas pustimo v tem prepričanju….dokler ni prepozno…

Ker je verjetno edino tako mogoče ohranjati vsaj nek nadzor na situacijo. Vpletenih je nešteto birokratskih oseb, pravne pomoči, papirologije, … Brez tega se hitro lahko zgodi trgovina z ljudmi in se potem lahko do konca živojenja le še sprašuješ iz katere vasice bogu za hrbtom je v resnici tvoje malo dete.

Ideje ti bomo zatrli, ker nam ni mar zanje, ne za mamice, ne za otroke, ne za delavne pogoje…realizacija je pa itak v naših rokah… :P[/quote]

Idealna strategija je ta, da vas pustimo v tem prepričanju….dokler ni prepozno…[/quote]

S tem puščanjem v prepričanju tudi same pripomorete k lastni nesreči, kar ni ok za nikogar.

Ker je verjetno edino tako mogoče ohranjati vsaj nek nadzor na situacijo. Vpletenih je nešteto birokratskih oseb, pravne pomoči, papirologije, … Brez tega se hitro lahko zgodi trgovina z ljudmi in se potem lahko do konca živojenja le še sprašuješ iz katere vasice bogu za hrbtom je v resnici tvoje malo dete.[/quote]

Ampak ravno s tem denarjem, ki nekam ponikne, se mi zdi, da se gredo trgovino z otroci.
Nekdo, ki ima denar, si v bistvu kupi otroka. Da bi bil otrok res zaščiten pred zlorabo pa mu to ne zagotovi.

Se strinjam, da stvari morajo imeti varovalke, ampak ta sistem ni ok.
Recimo Rusija je dala prepoved posvojanja svojih otrok v ZDA pa menda tudi EU, nisem čisto prepričana.
Torej, ker so se z nekimi državami politiki sprli, bodo nastradali predvsem njihovi otroci.
Prej so imel možnost, da bi jih nekdo posvojil (seveda je tvegano, da ga posvoji nekdo, ki ga bo zlorabil, ampak recimo, da večina ima pa srečo, vsaj upam). Zdaj pa, zaradi par politkov, ki se malce prepirčkajo, otroci ostanejo na cesti. Brez vsega. Na milost in nemiilost prepuščeni zlorabi.

Idealna strategija je ta, da vas pustimo v tem prepričanju….dokler ni prepozno…[/quote]

S tem puščanjem v prepričanju tudi same pripomorete k lastni nesreči, kar ni ok za nikogar.[/quote]

Te je zaskrbel, a ne? :-)))))
Pravilno.

Rusi ne dovolijo posvojitev otrok v države, kjer lahko otroke posvajajo istospolni pari.
Sedaj to ne dovolijo niti nam, čeprav je bilo v zadnjih letih posvojeno veliko otrok ravno od tam.

Dokler si ti na straži, me nič ne skrbi…. 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close