Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Feminizem je kuga moderne družbe

Feminizem je kuga moderne družbe

A tko kot po teb?

hehe, tko lezbike nastanejo

vsak/a si zasluži sebi primerno/ega

Lahko ji je samo vrnil za leta psihičnega nasilja, ki ga pa žal ne more dokazat/pokazat. 😉

Vsi obsojate nasilje, bolje rečeno modrico, toda nasilje je tudi, ko ti nekdo konstantno najeda s čustvenim nasiljem od katerega pa ni modric in se ga tako na daleč, ne vidi/opazi pa ravno tako pušča posledice. In z čustvenim nasiljem ste ženske daleč močnejše, bolje opremljene… :)[/quote]

Ne moreš tega “vrnit”, tako, da jo nalomiš.
Lahko se umakneš, greš, jo pustiš.
Jaz sem mnenja, da je za nasilje nad sabo vsak sam kriv (če si odrasel in sposoben finančno skrbeti
zase) – ker ga ne prekine. Tako moški, kot ženske.
Mene ne more noben ne psihično, ne fizično ne čustveno maltretirat – ajnfah zato, ker tega nikomur ne
pustim.
Če se pustiš, si pol sam kriv….tako ženske, ki jih partnerji zmerjajo in v nič dajejo, kot moški, ki jim
ženske najedajo brez veze…[/quote]Lepo napisano 🙂
Mislim, da teorija je vsem jasna.

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

A tko kot po teb?[/quote]Pa kje ti ti ravno ta stavek našel? :)))

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Lahko ji je samo vrnil za leta psihičnega nasilja, ki ga pa žal ne more dokazat/pokazat. 😉

Vsi obsojate nasilje, bolje rečeno modrico, toda nasilje je tudi, ko ti nekdo konstantno najeda s čustvenim nasiljem od katerega pa ni modric in se ga tako na daleč, ne vidi/opazi pa ravno tako pušča posledice. In z čustvenim nasiljem ste ženske daleč močnejše, bolje opremljene… :)[/quote]

Ne moreš tega “vrnit”, tako, da jo nalomiš.
Lahko se umakneš, greš, jo pustiš.
Jaz sem mnenja, da je za nasilje nad sabo vsak sam kriv (če si odrasel in sposoben finančno skrbeti
zase) – ker ga ne prekine. Tako moški, kot ženske.
Mene ne more noben ne psihično, ne fizično ne čustveno maltretirat – ajnfah zato, ker tega nikomur ne
pustim.
Če se pustiš, si pol sam kriv….tako ženske, ki jih partnerji zmerjajo in v nič dajejo, kot moški, ki jim
ženske najedajo brez veze.
..[/quote]

Samo skela… če pa se ne pustiš da ti babnca najeda in se prilagajaš pa si po Onetovo večni majhen otrok ki hoče met po svoje…..

vse to je sila relativno 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Pfff mene mat lahko uči kar hoče ampak jaz imam svoj free will in pa svoje menje…če bi na meni ženska hotela izvajat fizično nasilje bi se enkrat ali dvakrat izmaknu in pa opozoril naj neha če pa nebi nehala bi jo pa tko brcnu, da se nebi tok hit pobrala.
Imam vso pravico se branit (sploh če fizičnega nasilja nisem jaz izzval) tako kot vsako bitje na tem svetu…pa naj si folk misli kar hoče…kaj pa bolečina, ki jo je pokasiru model ko ga je tepla po glavi ali kjerkoli že aia to je pa smešno…zakaj pa noben ni pristopil ko je ona tepla njega po glavi pa rekel ej nehaj ali ej model a rabiš pomoč jo zvlečemo stran…mislim od žensk sem itaq pričakoval, da bodo gledal pa se smejale saj so itaq vse bolj hinavske kar se tiče enakopravnosti moški pa noben ni pristopil pa prašal če je vse ok…je beni copatarji.[/quote]
In kako boš umiril histerično babo? Jo boš mahnil parkrat, da bo potem tebe tožila, tip pa bo stopil na njeno stran in boš od njega pokasiral še eno na gobec.
Haloooo! Vsak pameten bo šel mimo, pa copatar gor ali dol. Ti pa kar igraj junaka in plačuj odvetnike

Še dobro da kvazi izobraženka z diplomo po starem sistemu ne ve da se napiše ON topic ne IN topic 🙂

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Še dobro da kvazi izobraženka z diplomo po starem sistemu ne ve da se napiše ON topic ne IN topic :)[/quote]

V tem je keč, zato sem poudarila z veliko začetnico, ker je ironija že od samega začetka, o čem piše Bog.

Fant jaz sem govoril v ekstremnih primerih, da bi ti konkretno kaj hotela narest…drugač pa normalno, da bi se odmaknil.

Če mene ženska povsem brez razloga brcne v jajca se ne bom nič umikal, že naslednjo uro, ko pridem k sebi, se odločim za maščevanje. Ne vem kaj ima tu spol veze. Če je nekdo šibkejši od nekoga mu to še ne daje pravico se spravljat nanj.

No, tole bi morda zaslužilo svojo temo pa vseeno:

Recimo, da se dejansko zgodi. Koliko misliš je moških, ki bi dejansko bili pripravljeni prijaviti žensko, da ga je pretepla ali morda posilila? Pa saj bi na policiji najbrž pocrkali od smeha, če ne bi celo še kakšna policajka postavila piko na i. Podobno bi veljalo tudi za kakšno drugo obliko nasilja (psihično, čustveno…)

Pa ne mislim trdit, da je fizičnega nasilja v obratni smeri več. Sigurno ga ni. Če pa vzamemo nasilje kot nasilje (nepomembno kakšno), takrat pa se je že za vprašat iz katere strani ga je več in iz katere manj.

Tega nihče ne trdi.

Tega nihče ne trdi.[/quote]
Ja no, potem mi pa razloži, zakaj v drugem primeru, v videju, ko je ženska napadala moškega, mu ni nihče priskočil na pomoč ? Točno zaradi tega, ker se večini folka zdi to sprejemljivo. Še huje, celo zabavali so se ob tem.

Če je skoz enakomerno je še dobr. Pasivna agresija je opasna, ker tli pod površjem in so potem izbruhi nesorazmerni in na neprave osebe. Sepravi ne na tiste ki so vzrok frustracij.

Recimo, da se dejansko zgodi. Koliko misliš je moških, ki bi dejansko bili pripravljeni prijaviti žensko, da ga je pretepla ali morda posilila? Pa saj bi na policiji najbrž pocrkali od smeha, če ne bi celo še kakšna policajka postavila piko na i. Podobno bi veljalo tudi za kakšno drugo obliko nasilja (psihično, čustveno…)

Pa ne mislim trdit, da je fizičnega nasilja v obratni smeri več. Sigurno ga ni. Če pa vzamemo nasilje kot nasilje (nepomembno kakšno), takrat pa se je že za vprašat iz katere strani ga je več in iz katere manj.[/quote]

Sem že gor pisala, verjetno si spregledal, res je. Ženske ne prijavljajo iz strahu, moški (večinoma)
iz sramu. In zato lahko nasilje veselo cveti.
In ne, policaji ne bi crknili od smeha, tega so vajeni in jim sploh ni tuje. Vidijo vse živo.

In katerega je več? Še vedno moškega. Pri nas.
Da o svetovnem merilu sploh ne govorimo ….kjer je zaposlenost žensk zanemarljiva…in ekonomske
neodvisnosti ni….tukaj debate sploh biti ne more…

Tega nihče ne trdi.[/quote]
Ja no, potem mi pa razloži, zakaj v drugem primeru, v videju, ko je ženska napadala moškega, mu ni nihče priskočil na pomoč ? Točno zaradi tega, ker se večini folka zdi to sprejemljivo. Še huje, celo zabavali so se ob tem.[/quote]

Sem že enkrat napisala…ko se (fizično) močnejši spravlja nad šibkejšega, ljudje pomagajo.
Obratno pa pač domnevajo, da si močnejši lahko sam pomaga…
Nobeno nasilje ni sprejemljivo….še manj zabavno.
Če bi bil tale moški recimo invalid, bi mu gotovo pomagali, a ne?

Tudi, če pride mimo kak Marko in pokliče policijo primer še ni avtomatsko rešen. Še vedno je stal 100 metrov oddaljen od kraja dogodka in bil nič drugega kot samo opazovalec. V teh 5ih minutkah dokler pride policija bi lahko bil tip že cel polomljen na tleh…

Pa ne mislim trdit, da je fizičnega nasilja v obratni smeri več. Sigurno ga ni. Če pa vzamemo nasilje kot nasilje (nepomembno kakšno), takrat pa se je že za vprašat iz katere strani ga je več in iz katere manj.[/quote]

Sem že gor pisala, verjetno si spregledal, res je. Ženske ne prijavljajo iz strahu, moški (večinoma)
In ne, policaji ne bi crknili od smeha, tega so vajeni in jim sploh ni tuje. Vidijo vse živo.

Da o svetovnem merilu sploh ne govorimo ….kjer je zaposlenost žensk zanemarljiva…in ekonomske
neodvisnosti ni….tukaj debate sploh biti ne more…[/quote]

ja, sem šele pozneje prebiral nižje. Upam, da me ne boš zdaj zaradi tega tepla. :-)))

S to zaposlenostjo je pa tudi tako, da v določenih kultirah (nekaterih tudi nam bolj poznanih) ženske celo same pristajajo na to da so vzdrževane. Poznam primere predvsem priseljencev z juga, ko ženska sama po sebi ne želi v službo zaradi tradicije, tudi v primerih, ko bi on to želel saj je kot rojen tu že drugače navajen.

Domnevati kdo je fizično močnejši od drugega ni dovolj. Primer : Bruce Lee je bil visok nekaj čez meter 60 in ne vem če je vsega skupaj tehtal 60 kil…

Kaj pa če ženska trenira borilne veščine in ima črni pas v karateju ? Misliš, da jo lahko obvlada moški, ki ni še nikoli v življenju prijel za uteži ?

Ja a je kaj narobe…Dobrodošla v letu 2014.

Danes si lahko moški proviščimo, da smo pomehkuženi, razvajeni, kolikor hočemo, tebi in drugim ženskam ne dolgujemo nič. Sej ves čas poudarjate, da se ve pač ne boste prilagajale nikomur, tudi mi se ne rabimo vam.

Ko ste tako sposobne, me čudi, kako niste sposobne še v kakšno drugo državo emigrirat in si tam svoje sanjske tipe poiskat.

neodvisnosti ni….tukaj debate sploh biti ne more…[/quote]

ja, sem šele pozneje prebiral nižje. Upam, da me ne boš zdaj zaradi tega tepla. :-)))

S to zaposlenostjo je pa tudi tako, da v določenih kultirah (nekaterih tudi nam bolj poznanih) ženske celo same pristajajo na to da so vzdrževane. Poznam primere predvsem priseljencev z juga, ko ženska sama po sebi ne želi v službo zaradi tradicije, tudi v primerih, ko bi on to želel saj je kot rojen tu že drugače navajen.[/quote]

Tega ne poznam. Bi pa težko argumentiral, da so si ženske trudoma izborile prepoved izobraževanja,
zaposlovanja, razpolaganja z lastnino ali denarjem…..da bi bile lahko blaženo vzdrževane.
Le zakaj se potem povsod borijo za pravice do izobrazbe, zaposlitve, odločanja o svoji usodi, odločanja
o tem, s kom se bodo poročile…če je tako fajn biti vzdrževan?
Ti govoriš o kulturi, kjer je ženska lastnina….kot konj, ali kamela….te so pa res nevarne ja. Garbajo
svoje dece, da so črni in plavi, ziher.

Po mojem ne. Razen če je razlika v teži prevelika.

Ja a je kaj narobe…Dobrodošla v letu 2014.

Danes si lahko moški proviščimo, da smo pomehkuženi, razvajeni, kolikor hočemo, tebi in drugim ženskam ne dolgujemo nič. Sej ves čas poudarjate, da se ve pač ne boste prilagajale nikomur, tudi mi se ne rabimo vam.

Ko ste tako sposobne, me čudi, kako niste sposobne še v kakšno drugo državo emigrirat in si tam svoje sanjske tipe poiskat.[/quote]

Vi si kar privoščite. Saj vam tudi jaz privoščim, ni problema.
Tipa si pa komot najdem, brez da emigriram….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close